2018 lexus safety accessories hero

TEKNOLOGI

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Lexus Safety System + är ett banbrytande system som förebygger olyckor för dig och dina passagerare likväl som dina medtrafikanter. Systemet kompletterar dina färdigheter bakom ratten och ger dig självsäkerhet inför din fortsatta resa.

KÄRNAN AV SÄKERHET

Vägarna kan vara oförutsägbara även för de mest erfarna förarna. Utforska Lexus Safety System + för att läsa mer om de smarta lösningar som vi har designat för att förebygga de vanligaste anledningarna till olyckor. Vi vill ge dig trygghet i trafiken, oavsett situation.

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Lexus Safety System + representerar den senaste milstenen i bilsäkerhet. Sprungen ur årtionden av innovation och grundliga undersökningar av uppkomsten till olyckor adresserar Lexus Safety System + fem innovativa system med tre huvudsakliga områden; frontalkrock, oavsiktliga körfältsavvikelser och olyckor i mörker.

    safety system accordion
 • Aktivt krockskyddssystem (PCS)

  Det Aktiva krockskyddssystemet upptäcker fordon och fotgängare i förväg och kan varna dig om det uppstår en situation där risk för kollision tycks vara nära. Om föraren trots varningen inte agerar inom kort, kan systemet automatiskt bromsa och styra undan bilen för att undvika en kollision eller minska skador i största möjliga mån.

  Läs mer

 • Körfältsassistans

  Körfältsassistansen hjälper dig att hålla bilen kvar i körfältet genom en vibration i ratten om bilen glider ut mot sidan, samtidigt som en ljud- och ljussignal uppmärksammar dig att hålla bilen på rätt plats i körfältet.

  Läs mer

 • Körfilsvarning med Linjeavkännare

  För att du lättare ska kunna köra i såväl tät trafik som på motorvägar kan du slå på den Aktiva farthållaren och Linjeavkännaren. Dessa tillsammans ger dig styrassistans för att hålla bilen kvar i mitten av körfältet både på raksträckor och i kurvor.

  Läs mer

 • Automatiskt avbländande helljus (AHB)

  Det Automatiska avbländande helljuset har automatiska sensorer som stänger av helljuset när du möter andra fordon. Detta ger dig en mer avslappnad körning och du behöver inte oroa dig för att blända dina medtrafikanter.

  Läs mer

 • Aktiv farthållare (ACC)

  Den Aktiva farthållaren bedömer avståndet till bilen framför och anpassar hastigheten därefter. Om du kommer ikapp framförvarande bil sänks farten automatiskt för att undvika en kollision.

  Läs mer

 • Vägskyltsigenkänning (RSA)

  Vägskyltsigenkänning ser till att du inte missar någon viktig information ute på vägen. Skyltarna du passerar läses av och visas sedan upp direkt på multiinformationsskärmen.

  Läs mer

SÄKERHET & FÖRARSTÖD

Oavsett om man är på väg att parkera bilen eller inleder ett filbyte så är det viktigt att hålla koll på sin omgivning. Lexus har utvecklat innovativa funktioner som underlättar och ger dig stöd oavsett situation.

    driver assist accordion
 • Monitor för döda vinkeln

  En människa kan inte se i ett vidvinkelperspektiv. Därför har Lexus utvecklat en monitor som uppmärksammar dig om döda vinkeln. Monitorn är utformad för att upptäcka fordon som närmar sig i ett angränsande körfält. Så fort det sker kommer systemet att varna dig. Allt för att du ska kunna behålla ditt lugn och tryggt kunna byta körfält. Varje gång.

  Läs mer

 • Parkeringsassistans

  Kör i trånga utrymmen utan att oroa dig. Med parkeringsassistans kan du få stöd, utökad vy över omgivningen och även få bromshjälp när du behöver det.

  Läs mer

 • Automatiskt avbländande helljus (AHB) / Aktivt helljussystem i två steg (AHS)

  En vidareutveckling av det Automatiskt avbländande helljuset är det Aktiva heljussystemet i två steg. Det använder en kamera i vindrutan för att lokalisera framförvarande fordon och optimerar fördelningen av ljuset så att delar av vägen kan vara fullt belysta men utan att riskera att blända dina medtrafikanter. Tvåstegssystemet ger en förbättrad kontroll över strålkastarljuset jämfört med det Automatiskt avbländande helljuset.

  Läs mer

LEXUS SAFETY SYSTEM +A

Vår senaste teknik för att minska trafikolyckor finns tillgänglig för Lexus LS. Lexus Safety System +A ger en hög nivå av förarsupport och bygger på fem olika typer av krockskydd för att minska antalet risker som är vanligt förekommande.

    2018 lexus safety adaptive high beam system
 • Lexus CoDrive

  Få ett utökat förarstöd genom Lexus CoDrive som omfattar en Aktiv farthållare, Vägskyltsigenkänning och Varnare för korsande trafik framför bilen. Lexus LS har även en förfinad teknik för Linjeavkännare som ser till att du alltid ligger rätt i körfältet.

  Läs mer

 • Aktivt helljussystem i två steg

  Detta intelligenta nya system använder tvåstegsstrålkastare som kan fokusera uppåt eller neråt eller bara använda delar av kapaciteten för att förbättra synligheten samtidigt som man undviker att blända mötande fordon. Ett effektivt system som förutom utmärkt sikt framåt tillåter ljuset att dimmas runt ett mötande fordon medan strålkastarna fortfarande kan lysa upp en vägskylt ovanför det mötande fordonet.

  Läs mer