1. Owners
 2. Maintenance
 3. Hybrid Health Check
SERVICE & UNDERHÅLL

HYBRIDSERVICE

Precis som med allt annat i en bil så är det värt att se över hybridbatteriet och andra hybridkomponenter med jämna mellanrum. Genom årlig hybridservice hos en auktoriserad Lexus-serviceverkstad förlängs garantitiden på hybridbatteriet.

LEXUS ELHYBRIDTEKNIK

Genom att vara pionjärer inom elhybridtekniken har vi ett ansvar att förvalta din Lexus prestanda så att den kan vara så effektiv som möjligt. Därför erbjuder vi Lexus Hybridkontroll, så att din Lexus alltid kan prestera sitt bästa.

EXPERTER PÅ HYBRIDTEKNIK

Lexus självladdande elhybridteknik är skapad utav Lexus, så när du ska serva din Lexus hybrid är det tryggast att vända sig till auktoriserad Lexus-serviceverkstad. Våra tekniker har fått en specialistutbildning och certifierats för just Lexus. Våra tekniker får löpande ny kunskap för att kunna möta alla behov oavsett system eller utrustning. Resultatet av detta är att de finns där för att ge din Lexus den fulla uppmärksamhet den förtjänar.

LEXUS HYBRIDSERVICE

En årlig kontroll av hybridkomponenterna är ett utmärkt sätt att försäkra dig om att din Lexus elhybridsystem fungerar optimalt. Efter en genomförd hybridhälsokontroll förses du med en utförlig rapport med all nödvändig information. Om åtgärd skulle krävas framgår detta i rapporten tillsammans med vidare rekommendationer.

1. KONTROLL AV HYBRIDBATTERI

Systemet analyserar prestandan på hybridbatteriet.

2. KONTROLL AV DRIVLINA

Systemet analyserar effektiviteten av drivlinan.

3. KONTROLL AV KYLSYSTEM

Systemet analyserar effektiviteten av kylsystemet.

ETT TRIVSAMT BILÄGANDE

En årlig hybridhälsokontroll är kostnadsfri som en del av Lexus service. Genom att kontinuerligt följa upp hälsan på din bil är det möjligt för teknikerna att tidigt se potentiella problem innan de uppstår.

FÖRLÄNG DIN HYBRIDGARANTI

Hybridsystemet i din Lexus omfattas av en garanti på 5 år eller 10 000 mil, vilket som först inträffar. Genom årlig hybridservice hos en auktoriserad Lexus-serviceverkstad förlängs garantitiden på hybridbatteriet med ett år/1 500 mil per tillfälle tills bilen är 10 år.

SVAR PÅ DINA FRÅGOR OM ELHYBRIDTEKNIK

För att underlätta för dig som har frågor kring underhåll/service av en av Lexus självladdande elhybrider så har vi samlat de vanligaste frågorna nedan. I det fall att din fråga inte besvaras nedan är du självklart välkommen att kontakta en av våra auktoriserade Lexus-återförsäljare.

 •  

   

  Det är en vanlig missuppfattning, men svaret är nej. Du behöver inte underhålla en hybrid oftare än en vanlig bil. Rutinmässigt underhåll och mindre reparationer tenderar att vara färre än om du har en bil med konventionell motor.

  Precis som med vilken bil som helst är regelbundet underhåll viktigt för att försäkra att din bil är i så bra skick som möjligt. Ju mer du använder din bil, desto mer frekvent behövs underhåll. Kontakta din lokala Lexus-återförsäljare för att få rekommenderat intervall för just din bil för att optimera hälsan för hybridbatteriet och andra komponenter.

   

   

  Kontakta din lokala Lexus-återförsäljare eller Serviceverkstad för att boka en tid och plats som passar dig.

  En hybridhälsorapport är en utförlig beskrivande rapport om konditionen på din bil. Det är lika mycket ett bevis på att din bil har genomgått en service som det är viktigt för att förlänga din garanti. Rapporten lyfter upp detaljer och hybrid-systemet som ger dig insikt i vad som kan kräva extra uppsikt framöver. Självklart får du rapporten med dig hem för att själv kunna läsa igenom och för att jämföra mot nästa protokoll vid ett senare tillfälle.

 • Lexus hybridbatterier är tillverkade av högsta standard och är designade för att hålla så länge som möjligt. Hur länge batteriet håller beror på dina vanor och körbeteende. Därtill har underhållet en enorm påverkan på batteriets livslängd. Lexus hybridbatterier kan hålla lika länge som resten av bilen vilket gör en självladdande elhybrid från Lexus till pålitligt alternativ för många år framöver.

  Lexus har trott på, och utvecklat hybridteknologin sedan 2004 och är stolta över vår hybrid-expertis. Genom att använda de senaste innovationerna inom hybrid-teknologi och genom sin design är Lexus självladdande elhybrider laddade med körglädje. Genom det stora utbudet av självladdande elhybrider kan Lexus alltid passa in, oavsett din livsstil.