1. Owners
 2. Maintenance
 3. Oil change
SERVICE & UNDERHÅLL

OLJEBYTE

Ett oljebyte är viktigt för att motorn ska fungera som bäst. Lexus tekniker väljer den olja som är avsedd för att få rätt motortemperatur och för att optimera bränsleekonomin.

OLJEBYTE PÅ DIN BIL

Även om oljebyte görs som en del av service för din Lexus är det miltalen som avgör hur ofta du behöver byta oljan. För att få mer information kontakta din närmaste serviceverkstad.

VARFÖR SKA JAG BYTA OLJA?

Ett oljebyte innefattar att man avlägsnar all gammal olja från bilens motor och ersätter den med ny. Processen är avgörande för att förbättra livslängden på motorns delar genom att förhindra den värme som uppkommer genom friktion och korrision. Samtidigt försäkras man om att oljefiltret fortsättningsvis kan förhindra att större eller skadliga partiklar kan passera in i motorn.

HUR KAN JAG BYTA MIN OLJA?

 

För att försäkra att oljebytet blir komplett utfört rekommenderar vi att du vänder dig till närmsta serviceverkstad för att låta bytet göras av våra experter.

 • Lexus rekommenderar oljebyte i samband med serviceintervallerna på 1 500 mil eller 12 månader. Dock är det viktigt att man regelbundet kontrollerar oljenivån och fyller på vid behov.

  Om du utsätter din bil för extra tuffa omständigheter såsom terrängkörning, körning med släp, eller enbart korta sträckor i höga temperaturer rekommenderas ett tätare intervall för oljebyte. I instruktionsboken framgår vilken typ av olja som ska användas till just din Lexus.

  Motoroljan som du behöver beror på vilken motor din bil har. För att försäkra dig om att du har rätt olja vid ett oljebyte rekommenderar vi att du vänder dig till oss där våra experter kan hjälpa dig med hela oljebytet.

  Hos din Lexus serviceverkstad erbjuder vi service av högsta klass. Våra specialutbildade tekniker har den kunskap och verktyg som erfordras och som är speciellt designade för din Lexus. Vi byter ditt oljefilter i samband med oljebytet.

 • Kontakta närmsta serviceverkstad för att ge din Lexus bästa möjliga omvårdnad.

  Vår serviceavgift täcker alla omkostnader under bilens livstid. Hitta din närmsta återförsäljare eller serviceverkstad för att se vilka alternativ vi erbjuder.