1. New Cars
 2. LM
Att resa i LM 350h är något alldeles extra. Denna exklusiva minivan finns i två versioner – en 4- och en 7-sitsig. Den 4-sitsiga versionen fokuserar tydligt på exklusiva resor och är uteslutande skapad för VIP:ar och företagsledare. Båda versionerna erbjuder dock gott om utrymme och i Ottoman-versionerna skapar de eleganta skinnsätena och den noggrant utformade interiören ett exklusivt förstklassigt välkomnande. I den 7-sitsiga versionen av Lexus LM erbjuder den mittersta sätesraden extra utrymme, medan den 4-sitsiga representerar toppen av komfort. Här har mittraden två stora fåtöljer som går att luta tillbaka så långt att du nästan ligger ner.
 • HELT NYA LEXUS LM

  Lexus LM är en helt ny Lexus som tar oss in i ett nytt marknadssegment som består av exklusiva fordon där en chaufför är att föredra.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 • FLYGPLATSLOUNGEN – THE LOFT

  Om du är på resande fot och passerar flygplatsen i Bryssel kan du precis som i baksätet på en Lexus LM uppleva en förstklassig upplevelse i vår prisbelönta lounge. En plats som har skapats i samarbete med Brussels Airlines och erbjuder unik gästfrihet i sann Omotenashi-anda. Det betyder att den på alla sätt är uppbyggd för att tillgodose alla dina behov.  

 • TAKUMI – LEXUS HANTVERKSMÄSTARE

  Här kan du läsa mer om våra hantverksmästare. På Lexus har vi nämligen cirka 30 personer som med sin hantverksskicklighet ser till att varje Lexus håller den höga nivå som vi vill att du ska förvänta dig. Våra hantverksmästare kallas Takumi och det är några av dessa personer som har sett till att Lexus LM känns, fungerar och ser ut som ingen annan minivan ute på marknaden.

VÄLJ UTRUSTNINGSNIVÅ

VÄLJ UTRUSTNINGSNIVÅ:

2 Val

Inga resultat

 • LM - Executive - MPV 5-d

  LM Executive

  Elhybrid
  MPV 5-d

  Utforska

  Från

  1 425 000 kr

  Elektronisk steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning, från
   7.2 l/100 km
  • CO2
   163 g/km
 • LM - Luxury - MPV 5-d

  LM Luxury

  Elhybrid
  MPV 5-d

  Utforska

  Från

  1 695 000 kr

  Elektronisk steglös automat E-CVT AWD | AWD
  • Blandad körning, från
   7.2 l/100 km
  • CO2
   163 g/km

LEXUS LM 350h MED FYRA SÄTEN

 • 4 EXKLUSIVA SÄTEN

                                                                                      Den 4-sitsiga versionen av Lexus LM fungerar precis lika bra som ett andra vardagsrum, tack vare sin unika luftiga loungekänsla. Samtidigt är den lika praktisk som ett fullutrustat kontor – på fyra hjul. De handsydda skinnsätena har armstöd med inbyggda paneler med touchfunktion och nackstöden är elegant präglade med Lexus logo. Baksätena erbjuder smart refresh-teknik och har även läslampor samt  fällbara bord. Möjligheten att ventilera/eluppvärma sätena finns både i förarsätet och på mittenraden. Dörrarna är utrustade med solskydd vilket ger komfort och hög integritet. Som förare kan du  även använda kontrollpanelen i taket för att manövrera skjutdörrarna och bakluckan. Det skapar ett extra sofistikerat välkomnande när gästerna närmar sig Lexus LM med sitt bagage.

 • ELEGANTA HELT FÄLLBARA SÄTEN

                                                                                  Lexus LM med fyra säten är perfekt lämpad för företagsledare som behöver arbeta under färden och därför är i behov av en chaufför. I baksätet finns två exklusiva fåtöljer med hög rygg som är ergonomiskt utformade för överlägsen komfort. När sätena lutas bakåt till horisontellt läge, har dynorna och ryggstödet integrerade luftblåsor som masserar lår, rygg och axlar. Det eldrivna fotstödet ger stöd åt underbenen. Samtidigt övervakar den smarta klimatanläggningen, Climate Concierge, din kroppstemperatur. Kyld kupéluft transporteras  genom dynorna vilket minskar värme och fukt och på så sätt regleras klimatet i kupén.  Det elektriska Ottoman-stödet i baksätet ger bekvämt stöd för underbenen så passagerarna kan koppla av under hela resan.

 • FÖRFRISKNINGAR, TIDSKRIFTER OCH NETFLIX

  Lexus LM har många smarta förvaringsmöjligheter. Det finns till exempel fack för ditt handbagage på den nedre skiljeväggen, ett fällbart bord i sätesarmstöden och ett rymligt förvaringsfack för dina favorittidningar eller din surfplatta. Underhållningssystemet i baksätet erbjuder en högupplöst och extra bred skärm samt ett kylskåp på hela 14 liter.

Den 4-sitsiga Lexus LM höjer nivån av integritet genom en skiljevägg mellan de främre och bakre kupéutrymmena. Den övre delen av väggen består av ett fällbart glasfönster med dimmerfunktion. Under fönstret finns en 48” stor widescreen-skärm som kan användas både till onlinemöten eller ren underhållning. Klimatanläggningen, Climate Concierge, är uppdaterad och gör att passagerare har full kontroll över luftkonditionering, sittposition, solskydd och belysning vilket gör att de kan skräddarsy sin resa för optimal komfort.

PRESTANDA

 • STARKT CHASSI


  Nya LM 350h är byggd på vår GA-K plattform som förlänger hjulbasen samtidigt som den integrerar ytterligare tvärbalkar och stag som ökar styvheten. Det har gett Lexus LM extra styrka som i sin tur har gjort det möjligt för våra ingenjörer att ställa in fjädringen mer exakt vilket förbättrar både prestanda och komfort. Den bredare spårvidden och de större hjulen ger även bättre väghållning och grepp.

 • 4:E GENERATIONENS SJÄLVLADDANDE ELHYBRID-TEKNIK

  LM 350h – en självladdande elhybrid som ger föraren komfort och självförtroende i alla körsituationer. Kraften i LM kommer från en 2,5-liters bensinmotor och elmotor(er) med 250 hk eller 184 kW. Det gör att LM accelererar från 0 – 100 km/h på 8,7 sekunder, har ett CO2-utsläpp på 161-167 g/km* och en bränsleförbrukning på 7,0-7,4 l/100 km*. Och eftersom elhybridsystemet tar till vara på den rörelseenergi som uppstår när man rullar eller bromsar in så finns det alltid laddning som bidrar till att driva elmotorn för en bra bränsleeffektivitet.

 • 2,5-LITERS BENSINMOTOR / HYBRIDTRANSAXEL

  LM 350h har en helt ny 2,5-liters bensinmotor som är betydligt bättre än föregångaren, tack vare att den har en termisk verkningsgrad på 41 % som är bland de bästa i världen. Den främre elmotorn, generatorn och kraftdelningsmekanismen levererar en otroligt mjuk och responsiv upplevelse bakom ratten, eftersom den är inbyggd i en sofistikerad hybridtransmission. Det fleraxliga arrangemanget av motor/generator är även extra kompakt och levererar högsta effektiviteten, tystnaden och prestandan i sin klass.

LM har ett nickel-metallhydridbatteri som är nyutvecklat och perfekt dimensionerat för LM 350h. Det är den 4:e generationen av detta batteri och det bidrar även bland annat till att interiören kan vara så pass rymlig. Kylsystemet har också optimerats. Den kompakta nya kontrollenheten (PCU:n) är monterad direkt ovanför transaxeln och bidrar till att LM har fått en design med extra låg motorhuv som både bidrar till förbättrad aerodynamik och reducerad bränsleförbrukning.

LM 350h är utrustad med det elektriska fyrhjulssystemet E-FOUR. Ett system som alltid är i drift och ger LM både ett högre vridmoment och bättre grepp. Den bakre multilänkfjädringen möjliggör en betydande prestandaökning, ger överlägsen sidostabilitet och antisquat-egenskaper. Det betyder att LM klarar  att hantera högre vridmoment och minskar dessutom buller, vibrationer och stötar avsevärt. AVS (Adaptiv fjädring) är speciellt inställd för att förbättra väghållning i snabba kurvor och styr dessutom dämpningskraften till alla fyra hjulen vilket förbättrar helhetsupplevelsen bakom ratten.

SÄKERHET

 • TREDJE GENERATIONENS LEXUS SAFETY SYSTEM +

  Helt nya LM är utrustad med det avancerade aktiva säkerhets- och förarassistanssystemet Lexus Safety System +. Detta är den tredje generationen av säkerhetssystemet vilket innebär att det är uppdaterat med nya funktioner som ger ökad säkerhetsprestanda. Det inkluderar bland annat Proaktiv körassistans med styrhjälp och en ny Driver Monitor som kontrollerar förare för att upptäcka minsta tecken på trötthet eller distraktion.

 • FÖRBÄTTRAT KROCKSKYDDSSYSTEM

                                                                                  Förutom att upptäcka motorcyklar under dagtid gör det uppdaterade Aktiva krockskyddssystemet att fler potentiella olyckor kan undvikas, till exempel vid vänster-/höger-svängar och vid korsande trafik. Systemet kan även identifiera risker för olyckor med mötande trafik eller fotgängare när man svänger i en korsning. Möjligheten att undvika kollisioner ökar med Emergency Steering Assist.

 • AKTIV FARTHÅLLARE

                                                                                Detta system använder en kamera med en millimetervågsradar som upptäcker fordon framför bilen och håller sedan automatiskt ett perfekt avstånd. Om fordonet framför stannar, kommer din bil  också att stanna. När fordonet kör iväg igen gör även din bil det. Systemet känner snabbt av trafik som skär in framför och i kombination med Filhållningsassistans* följer den en mer naturlig linje genom varje kurva. Aktiv farthållare förhindrar även att du kör in i ett långsammare fordon som kör i det yttre körfältet.

  * Avancerad filhållningsassistans hjälper till att hålla bilen i mitten av körfältet och använder funktionen "naturlig spårning" som ger assistans när du kör i en kurva.

Vår uppgraderade Vägskyltsigenkänning (RSA) känner igen trafikskyltar och ger information till föraren via multiinformationsskärmen. Detta system är till och med så smart så att du kan koppla det till Aktiv farthållare. Då kommer LM:s hastighet automatiskt justeras enligt den aktuella hastighetsbegränsnigen som Vägskyltsigenkänning har läst av.

Nya LM är utrustad med det banbrytande säkerhetssystemet Proaktiv körassistans som även har Aktiv körassistans som standard. Detta system är även utrustat med Anticipation Assist en assistans som övervakar trafikanter och föremål framför bilen samt styr och bromsar proaktivt för att hålla ett säkert avstånd till fordon runt omkring. Dessutom hjälper Deceleration Assist Retardations support föraren att automatiskt sänka farten i en kurva eller när ett fordon dyker upp framför bilen. Det gör att LM erbjuder en ovanligt säker inbromsning vilket gör att resan känns mjukare.

Lexus LM har ett Aktivt avbländande helljussystem (AHS) med LED som använder en monokulär kamerasensor för att upptäcka ljus från fordon framför bilen. Det aktiva systemet optimerar då automatiskt strålkastarnas ljusfördelning så att helljuset inte bländar mötande fordon. På så sätt får du som förare en bekvämare resa genom att du inte behöver tänka på att tända eller släcka helljuset. Allt detta utan att vi har behövt kompromissa på förarens synfält under hela mörkerkörningen.

RESOLUT DESIGN

 • KARAKTERISTISK LEXUS-DESIGN

                                                                                      När du närmar dig LM möts du av en djärv grill tillsammans med skarpa trippel-LED-strålkastare. På sidorna framhäver de svarta stolparna de diskreta fönstren samtidigt som du direkt får en känsla av den generösa rymd som LM erbjuder. Den långa hjulbasen och de 19” smidda lättmetallfälgarna ger LM ett extra dynamiskt utseende. Skulle man föredra en ännu lägre bullernivå kan man även välja de mindre 17”-fälgarna. 

  Lexus signaturljus i LED skapar en karakteristisk linje över bagageluckan och det nya LEXUS-märket markerar LM:s futuristiska närvaro ute på vägen. När du väljer Lexus LM finns det totalt fyra exteriöra färger att välja mellan: Sonic White, Sonic Titanium, Graphite Black och Sonic Agate. Alla förmedlar på sitt sätt bilens dignitet. Vänster och höger glastak finns även tillgängliga vilket skapar en ännu luftiga känslan när du sitter i baksätet.

 • NY SPINDLE BODY / LEXUS SIGNATURGRILL

                                                                                          När idén om att bygga en minivan presenterades ville våra designers direkt skapa en kaross som sticker ut i detta speciella segment. De tog därför fram en helt ny kaross med hjälp Lexus nya designidentitet "spindle body". Det resulterade i en förbättrad integration av grillen som förmedlar en känsla av elektrifierad kraft samtidigt som den ger LM en låg stabil tyngdpunkt som accentuerar det självsäkra uttrycket.

 • TRIPPLA LED-STRÅLKASTARE / BAKLJUS MED LEXUS-SIGNATUR

  Dessa fantastiska LED-strålkastare med tre projektorer är skarpare, mer horisontella och ger ett mycket distinkt intryck trots sin enkla design. De övre/nedre signaturlamporna med pilspetsar förstärker Lexus varumärkesidentitet medan ljusregleringen för varselljusen skapar vackra ljusövergångar. Den unika utformningen av bakljuset består av en extra strålkastare ovanpå L-signaturens strålkastare, vilket ger utmärkt sikt och förstärker LM:s utryck.

LM är utrustad med elektriska skjutdörrar som är integrerade i takkonsolen. Det betyder att föraren enkelt kan öppna och stänga skjutdörrarna och bagageluckan med en enda knapptryckning vilket ger ett extra varmt och imponerade välkommande åt VIP-resenärer när de närmar sig LM med sitt bagage. Skjutdörrarna och bagageluckan kan även öppnas automatiskt när den elektroniska nyckeln ligger i din ficka. Då välkomnar LM dig genom att låsa upp och öppna den elektriska skjutdörren på den sida där du befinner dig. LM har även säkerhetssystemet E-Latch som är inspirerat av japanska Shoji-dörrar. Det är ett strömbrytaraktiverat dörrsystem som gör att dörren öppnas i en graciös rörelse samt låser sig när en bil närmar sig bakifrån.

För att göra kupén ännu mer förarcentrerad har Lexus utvecklat designkonceptet Tazuna. Tazuna har fått sitt namn från det japanska ordet för tyglar på en häst och fokuserar på direkt, men ändå intuitiv kontroll. Informationskällor som multimediaskärm, multiinformationsskärm, mätare med en uppringning, centraliserade mätare och Vindrutedisplay, är alla grupperade så att deras innehåll enkelt kan läsas med minimala ögon- och huvudrörelser. Vårt designkoncept gör även att allt från huvudströmbrytare och reglage till Körlägesväljaren är extra lättåtkomliga.

INNOVATIV TEKNIK

 • EXTRA BRED VINDRUTEDISPLAY PÅ 10"

                                                                                        All data som LM 350h (7-sitsig) samlar in under färden, projiceras i färg direkt på vindrutan i förarens synfält via den 10" Vindrutedisplayen. Denna display visar allt från navigering och säkerhetsfunktioner till ljudinställningar,  utan att du som förare behöver släppa blicken från vägen. Dessutom är manövreringen enkel tack vare touchknapparna på ratten.

 • TRÅDLÖS LADDARE

                                                                                      Den trådlösa laddaren har uppdaterats vilket innebär att du nu kan ladda kompatibla smartphones eller andra elektroniska enheter 50% snabbare. Den induktiva trådlösa batteriladdaren hittar du i mittkonsolens ficka. LM har även upp till åtta USB-uttag så att du ska kunna hålla dina enheter laddade och uppkopplade under hela resan. Med Android Auto® eller trådlöst Apple CarPlay® kan du även komma åt många av apparna i din smartphone på den 14" stora pekskärmen fram eller den bakre 14"/48"-skärmen.

 • MARK LEVINSON® MED 23 HÖGTALARE (4-SITSIG)

  Den nästan helt tysta LM 350h (4-sitsig version) utgör en perfekt miljö för det skräddarsydda nya Mark Levinson® Premium Surround Sound-systemet med totalt 23 högtalare. Systemet har utvecklats tillsammans med vår exklusiva ljudpartner Mark Levinson och är optimerat för bilens interiöra arkitektur. Det nya Mark Levinson® 3D Surround System har Quantum Logic Immersion och levererar en makalös hemmabioupplevelse i 7.1. Dessutom ingår ClariFi som effektivt kan analysera en komprimerad ljudkälla och sedan komplettera med förlorade data och som alltid säkerställer att ett exceptionellt ljud återges. För att ytterligare förstärka ljudupplevelsen är några högtalare placerade på minivanens breda tak vilket skapar en tredimensionell ljudbild. Skotthögtalarna, som är placerade ovanför 48”-skärmen, ger ett fylligt och kraftfullt ljud. Slutligen finns en Blu-ray-spelare inbyggd i den nedre vänstra sidan av skiljeväggen. Denna spelar upp BluRay-, DVD- och CD-skivor.

Välkommen till Lexus Link-appen, en ny värld av uppkopplade möjligheter som skapats för att komplettera Lexus unika service som vi kallar för "Omotenashi". Appen är laddad med smarta och skräddarsydda funktioner som hjälper dig att planera resor, hitta parkeringsplats, schemalägga service eller till och med förbättra din körstil.

 

Upptäck tjänster som:

 

 • Analys av körning: Spårar dina resor, din körstil och låter dig registrera affärsresor.
 • Hybrid Coach: Hjälper dig eller din chaufför att köra din LM 350h mer effektivt.
 • Hitta min bil: Lokaliserar och guidar dig tillbaka till din Lexus.
 • Dela till bil: Låter dig planera en rutt på en annan enhet och skicka den till din Lexus.
 • eCare: Låter dig hantera service och underhåll av din LM.
 • Varningslampor: Förklarar betydelsen av varje varningslampa och eventuella åtgärder som behöver vidtas.
 • Bilens status: Skickar ett meddelande om bilens fönster lämnats öppna eller om strålkastarna  lämntas på. Du eller din chaufför kan också kontrollera att bilen är låst.
 • Batterivakt: Övervakar laddningsnivån på bilens 12V-batteri.
 • Fjärrkontroll: Avfrosta vindrutan, aktivera varningsblinkers eller lås/lås upp LM på distans, bekvämt hemifrån eller från kontoret.

Som LM-ägare kan du njuta av alla fördelar med paketet Lexus Link Premium Connectivity.

 

Det inkluderar funktioner som:

 

 • Molnbaserad navigering och röstassistent.
 • Trafikinformation i realtid.
 • Tillgänglighet för parkering på och vid sidan av gatan.
 • Fjärrstyrd klimatanläggning: Fjärrstyrning av luftkonditionering.

FÖRMÅNER FÖR DIG SOM LEXUS-ÄGARE

Vårt mål är att göra din ägarupplevelse helt fantastisk. Som en del av detta erbjuder vi alltid skräddarsydda tjänster som tar hand om dina och din Lexus behov. 

Dessa förmåner inkluderar:

 

 • Dessa förmåner inkluderar:
 • 3 års garanti / 100 000 km
 • 3 års vägassistans
 • 5 års skydd för elhybridbatterier
 • Gratis årlig hälsokontroll av din elhybriden
 • Lexus Link & Lexus Link App