1. Electrified
  2. Hybrid
LEXUS ELECTRIFIED

ELHYBRID

Lugn men kraftfull. Bekväm men sportig. Effektiv men effektfull. Oavsett vilken elektrifierad Lexus du väljer kan vi försäkra dig om att den välkända Lexus-upplevelsen är starkt närvarande.

FÖRDELARNA MED LEXUS ELHYBRIDER

RX
RXE E
EFFEKTIVARE

INGA KOMPROMISSER

Grundidén med Lexus självladdande elhybrider är enkel. Det ska var enkelt och bekymmersfritt för dig. Elhybridtekniken sköter sömlöst de två olika kraftkällorna (elmotor/er och bensinmotor) så att de driver bilen var och en för sig eller kombinerat för maximal kraft utefter behov och trafiksituation.

CDE
ENKLARE ATT KÖRA

SÅ FUNGERAR DET

Lexus självladdande elhybrid innebär inga sladdar, ingen diesel och därmed inga kompromisser. Alltid laddad, alltid redo. Till skillnad från elbilar eller plug-in hybrider behöver du aldrig ansluta en självladdande elhybrid från Lexus till ett eluttag - de är alltid redo att ta med dig på nästa äventyr.

CEDCE
CEDCE
BENSIN OCH ELKRAFT

DEN PERFEKTA KOMBINATIONEN

En självladdande elhybrid från Lexus är utrustad med två energikällor och kombinerar sömlöst bensin- och elkraft. Systemet övervakar kontinuerligt körförhållanden för att kunna ge dig den kraft du behöver när du befinner dig i stadstrafik, accelererar eller kör på motorvägen.

VILKA ÄR DE EKONOMISKA FÖRDELARNA?

FLEXIBEL FINANSIERING

Upptäck Lexus Financial Services trygga, enkla finansieringslösningar för privatpersoner.

BRÄNSLEBESPARING

Självladdande elhybrider är ett mer kostnadseffektivt val än dieselmodeller. Både när det gäller inköp och ägande.

FRÅGOR OCH SVAR OM ELHYBRIDER

En elhybridbil kombinerar en förbränningsmotor med en elektrisk-motor och ett batteri. Syftet är att dra nytta av fördelarna med både förbränningsmotorn och den elektriskamotorn för att optimera bränsleeffektiviteten och minska utsläppen.

I en självladdande elhybrid från Lexus bevaras kraften som går förlorad i vanliga bilar.

Genom vår självladdande elhybridteknik laddas nämligen batteriet automatiskt. Det innebär att din Lexus tar tillvara på den kraft som förbrukas när du kör samtidigt som det regenerativa bromssystemet återanvänder den energi som uppstår när du bromsar in.

Laddhybrider kan köras enbart på el innan de växlar till bensinmotorn. Elhybridfordon använder däremot både bensin och el samtidigt.

Elhybridens växlar automatiskt över till den konventionella bensinmotorn när batteriet behöver laddas och väljer den mest effektiva motorn baserat på din körstil. .

FLERA MODELLER

FLEXIBELT

LADDHYBRID

Upplev det bästa av två världar med Lexus laddhybrider. När du väljer att köra helt på el kan du njuta av en lika utsläppsfri som kostnadseffektiv resa. Men samtidigt kan du känna dig lugn under längre resor tack vare att du även har tillgång till en bensinmotor.