1. Electrified
 • VARJE LEXUS ÄR ETT ELEKTRIFIERAT HANTVERK

  Lexus electrified

  Lexus Electrified är vårt svar på den elektriferade omställningen och det unika är att vi, till skillnad från många av våra konkurrenter, har valt att inte bara tillverka elbilar. Varför?
   

VI OPTIMERAR ANVÄNDNINGEN AV BEGRÄNSADE RESURSER

Vår elektrifierade resa började redan 2005 när vi lanserade den första elhybriden på premiummarknaden. Sedan dess har vi lärt oss mycket om hur man bygger elbilar, laddhybrider och elhybrider. Det innebär bland annat att vi kan erbjuda en batterigaranti som är så pass omfattande att den ger dig garanti i upp till 1 000 000 km eller hela 10 år.

En viktig lärdom, givet dagens utnyttjande av naturresurser i samband med batteritillverkning, är att en elektrifierad omställning i nuläget inte enbart kan handla om att tillverka bilar som bara går på el. Framtiden ser annorlunda ut, men det krävs ett tekniksprång i batteriutvecklingen för att det ska vara en hållbar väg framåt. Vi har i stället valt att erbjuda flera olika elektrifierade drivlinor för det är först då vi kan optimera förbrukningen av jordens begränsade resurser.

En stor resursbrist som vi ser idag är till exempel de kritiska mineraler som måste användas vid tillverkning av litiumbatterier. För faktum är att de material som krävs för att tillverka ett batteri till en enda elbil med lång räckvidd,kan användas för att tillverka batterier till sex laddhybrider eller batterier till nittio självladdande elhybrider.

VILKEN ELEKTRIFIERAD DRIVLINA PASSAR DIG BÄST?

Varje Lexus är ett elektrifierat hantverk vilket innebär att vi erbjuder praktiska lösningar som gynnar både dig och optimerar användningen av viktiga resurser. På så sätt har vi lyckats hitta ett omsorgsfullt avvägt modellprogram som erbjuder ett komplett utbud av olika elektrifierade drivlinor som är noggrant anpassade för alla typer av livsstilar. Frågan är därför inte om du ska välja en Lexus. Utan vilken elektrifierad drivlina du ska välja.

 • Lexus electrified

  Elbil

  Våra batterielektriska bilar, eller elbilar som de också kallas, drivs till 100% på el-drift helt utan fossila bränslen och har därmed ett utsläpp som är lika med noll.

  • Upp till 438km* på en enda laddning
  • Laddas med sladd. Hemma eller vid en snabbladdningsstation.

   *(WLTP). Räckvidden varierar beroende på val av inställning, drivlina och lokala körförhållanden  Våra tillgängliga modeller: RZ

 • Lexus electrified

  Laddhybrid

  En laddhybrid – även kallad plug-in hybrid eller PHEV – från Lexus har också två strömkällor: en effektiv bensinmotor och ett stort litiumjonbatteri. Fulladdade kan våra laddhybrider köra i elläge (EV) i mer än 64 km och när batteriet är urladdat växlar det till ett mycket effektivt elhybridläge.

  • Tanka som vanligt
  • Ladda enkelt
  • Mer än 64 km på ren el  Våra tillgängliga modeller: NX, RX

 • Lexus electrified

  Elhybrid

  En självladdande elhybrid från Lexus kombinerar sömlöst bensin med eldrift och laddas dessutom medan du kör. Det gör att du upplever mångsidig körning på antingen el-drift eller med en kombination av bränsle och el.

  • Tanka som vanligt 
  • Växlar mellan bränsle och el
  Våra tillgängliga modeller:
  RX, NX, ES, UX, LS, LC, LM, LBX

BYGG DIN ELEKTRIFIERADE LEXUS

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?sortOrder=modelIndex&fuelType=3%2Ch_1%2Cplugin&dclid=CNHRssaQvYcDFbUWogMdlaUrjw

Forced client side injection based on cached strategy