1. Electrified
HOW IT FEELS

LEXUS ELECTRIFIED

EN HELT NY LEXUS RX ÄR PÅ VÄG

 • LEXUS FINSLIPAR SISTA DETALJERNA PÅ EN HELT NY ELBIL, VID NAMN LEXUS RZ

  Byggd på en helt ny dedikerad elbilsplattform kallad e-TNGA, har den designats för att leverera en otrolig körupplevelse som kommer att definiera en ny standard för elbils körning som kombinerar komfort på Lexus nivå med överlägsen dynamisk prestanda.Tack vare introduktionen av spännande och avancerad teknologi som det exklusiva drivkraftskontrollsystemet DIRECT4 kommer RZ att ge otrolig väghållning och kurvtagning vilket ger föraren en ökad känsla av självförtroende och kontroll.

  DIRECT4-systemet styr dynamiskt drivkraften till hjulen och optimerar hela tiden kraftdistributionen. Detta gör att RZ sömlöst kan växla från framhjulsdrift till bakhjulsdrift eller olika kombinationer av fyrhjulsdrift på ett ögonblick.

  Den helt nya RZ-modellen kommer också att finnas tillgänglig med ett banbrytande steer-by-wire-system som ger komfort och bekvämlighet genom att eliminera det traditionella “hand över hand”-rattutslaget, även kallat fullt rattutslag, för körning i lägre hastighet eller vid parkering. Föreställ dig att du gör en hel U-sväng med en liten enkel rörelse av ratten istället för fullt rattutslag. Samtidigt ger rattens bekväma och unika form en tydlig bild av all relevant information från instrumentpanelen till Vindrutedisplayen.

  Helt nya RZ avslöjades den 20e april 2022.

HELT NYA RZ

Få exklusiva detaljer om bilen som tar din körupplevelse till en ny nivå.
 • IT'S HOW IT FEELS

  I över 15 år har Lexus varit en pionjär inom elektrifierade bilar. Vi förbättrar teknologin kontinuerligt och bygger bilar som är effektiva, roliga att köra och står för kvalitet. Upplev en tystare, mer spännande och direkt körupplevelse samtidigt som den är bättre för miljön. Tack vare vår världsledande teknologi är det säkert, smidigt och lyxigt att välja eldrift. Nästa generations bilar är här och känslan är fantastisk.

Förtroende. Kontrollera. Kraft.Lugn. Progression.

 • UPPLEV EN KÄNSLA SOM ÄR ELEKTRISK

  Gå med i Lexus tysta revolution. Sätt dig i förarsätet i en elektrifierad Lexus och känn lugnet, självförtroendet, och kontrollen som den kompromisslösa kraften från elmotorn levererar.

 • PRENUMERERA PÅ LEXUS NX EXKLUSIVA NYHETSBREV OCH FÅ MER INFORMATION OM VÅR NYA LADDHYBRID OCH VÅRA FRAMTIDSVISIONER.

 • NYA NX HAR VÄRLDSPREMIÄR DEN 12 JUNI 2021

  Var med när vår nya SUV Lexus NX har världspremiär online lördag 12 juni 2021 klockan 5:00 CET.

 • VÄRLDSPREMIÄR FÖR LF-Z ELECTRIFIED

  Världspremiär för LF-Z Electrified, ett elbilskoncept som visar en ny varumärkesvision för Lexus och vad företaget siktar på att uppnå med elektrifieringen.

 

VÅRA OLIKA ELEKTRIFIERADE DRIVLINOR

Satsa på en ren elbil eller välj den flexibilitet och balans som en självladdande elhybrid kan erbjuda.

 

ELBILAR

Inget bränsle, inga avgaser. Bara mil efter mil av ren körglädje innan det är dags för en kort paus för laddning.

 

LADDHYBRIDER

I över 15 år har Lexus varit en pionjär inom elektrifierade bilar. Vi förbättrar teknologin kontinuerligt och bygger bilar som är effektiva, tillförlitliga och roliga att köra. Våra näst intill ljudlösa motorer är bättre för miljön och erbjuder en spännande, dynamisk körupplevelse.

SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDER

Elektrifiering utan att ladda via sladd. Smarta bilar som sömlöst kombinerar el- och bensindrivet under resan och kan köra upp till 50% av tiden på el.

VÅRA ELDRIVNA MODELLER

Vilken upplevelse vill du ha i din Lexus? Vi erbjuder ett brett modellprogram med elektrifierade bilar som passar alla livsstilar och alla typer av upplevelser på vägen.

UX 300e
UX 300e Premium SUV, 5 dörrar
Från 629.900 kr
Från 6.858 kr/mån 
UX
UX Comfort
Från 391.900 kr
Från 4.267 kr/mån 
NX
NX Comfort
Från 424.900 kr
Från 4.626 kr/mån 
RX
RX Comfort
Från 690.400 kr
Från 7.517 kr/mån 
ES
ES Comfort
Från 480.400 kr
Från 5.230 kr/mån 
LS
LS Comfort
Från 1.119.900 kr
Från 12.193 kr/mån 
RC F
RC F RC F Luxury Coupé, 2 dörrar
Från 900.800 kr
Från 9.899 kr/mån 
LC
LC Luxury Coupé, 2 dörrar
Från 1.144.900 kr
Från 12.465 kr/mån 
LC Convertible
LC Convertible Luxury 2D Convertible
Från 1.347.900 kr
Från 14.675 kr/mån 

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv