1. Electrified
HOW IT FEELS

LEXUS ELECTRIFIED

I över 15 år har Lexus varit en pionjär inom elektrifierade bilar. Vi förbättrar teknologin kontinuerligt och bygger bilar som är effektiva, roliga att köra och står för kvalitet. Upplev en tystare, mer spännande och direkt körupplevelse samtidigt som den är bättre för miljön. Tack vare vår världsledande teknologi är det säkert, smidigt och lyxigt att välja eldrift. Nästa generations bilar är här och känslan är fantastisk.

 

VÅRA OLIKA ELEKTRIFIERADE DRIVLINOR

Satsa på en ren elbil eller välj den flexibilitet och balans som en självladdande elhybrid kan erbjuda.

EN HELT NY LEXUS RX ÄR PÅ VÄG

LEXUS RZ 450e

LEXUS FINSLIPAR SISTA DETALJERNA PÅ EN HELT NY ELBIL, VID NAMN LEXUS RZ

Byggd på en helt ny dedikerad elbilsplattform kallad e-TNGA, har den designats för att leverera en otrolig körupplevelse som kommer att definiera en ny standard för elbils körning som kombinerar komfort på Lexus nivå med överlägsen dynamisk prestanda.Tack vare introduktionen av spännande och avancerad teknologi som det exklusiva drivkraftskontrollsystemet DIRECT4 kommer RZ att ge otrolig väghållning och kurvtagning vilket ger föraren en ökad känsla av självförtroende och kontroll.

DIRECT4-systemet styr dynamiskt drivkraften till hjulen och optimerar hela tiden kraftdistributionen. Detta gör att RZ sömlöst kan växla från framhjulsdrift till bakhjulsdrift eller olika kombinationer av fyrhjulsdrift på ett ögonblick.

LEXUS RZ 450e

DIRECT4

Den helt nya RZ-modellen kommer också att finnas tillgänglig med ett banbrytande steer-by-wire-system som ger komfort och bekvämlighet genom att eliminera det traditionella “hand över hand”-rattutslaget, även kallat fullt rattutslag, för körning i lägre hastighet eller vid parkering. Föreställ dig att du gör en hel U-sväng med en liten enkel rörelse av ratten istället för fullt rattutslag. Samtidigt ger rattens bekväma och unika form en tydlig bild av all relevant information från instrumentpanelen till Vindrutedisplayen.

Helt nya RZ avslöjades den 20e april 2022.

*Designen av vår innovativa One Motion Grip är tyvärr inte klar. Därför planeras den nu att lanseras från och med början av 2025. 

Förtroende. Kontrollera. Kraft.Lugn. Progression.

  • UPPLEV EN KÄNSLA SOM ÄR ELEKTRISK

    Gå med i Lexus tysta revolution. Sätt dig i förarsätet i en elektrifierad Lexus och känn lugnet, självförtroendet, och kontrollen som den kompromisslösa kraften från elmotorn levererar.

  • PRENUMERERA PÅ LEXUS NX EXKLUSIVA NYHETSBREV OCH FÅ MER INFORMATION OM VÅR NYA LADDHYBRID OCH VÅRA FRAMTIDSVISIONER.

  • NYA NX HAR VÄRLDSPREMIÄR DEN 12 JUNI 2021

    Var med när vår nya SUV Lexus NX har världspremiär online lördag 12 juni 2021 klockan 5:00 CET.

  • VÄRLDSPREMIÄR FÖR LF-Z ELECTRIFIED

    Världspremiär för LF-Z Electrified, ett elbilskoncept som visar en ny varumärkesvision för Lexus och vad företaget siktar på att uppnå med elektrifieringen.

Få exklusiva detaljer om bilen som tar din körupplevelse till en ny nivå.

HELT NYA RZ