1. New Cars
 2. LC
Från (inkl. moms)
1.235.000 kr
Om det finns en bil med kraften att lämna ett oförglömligt intryck så är det Lexus LC. genom att hämta inspiration från konceptbilen LF-LC lyckades våra designers skapa denna extraordinära flaggskeppscoupé. LC är tillverkad i vår Motomachi-fabrik i Japan av våra hantverksmästare Takumi och finns tillgänglig med en fantastisk 5,0-liters V8-bensinmotor i LC 500 eller världens första flerstegshybrid i banbrytande LC 500h.
 • 10 SPÄNNANDE FAKTA

  Upptäck vad Lexus LC erbjuder utöver sin nya djärva design.                                                                                                                                                                                                      

 • BÄTTRE KÖRUPPLEVELSE

  Lär dig mer om hur alla förbättringar som gjorts i LC:s flaggskeppscoupé bättre lyhördhet, stabilitet och smidighet.                                                           

 • TA MED LC PÅ EN ROAD TRIP 

  Upptäck den oändliga kraften och njutningen som alltid finns närvarande när man sitter bakom ratten i LC mellan Sevilla och Marbella.                                                                                                       

VÄLJ DRIVLINA

VÄLJ UTRUSTNINGSNIVÅ:

8 Val

No results

 • LC - Luxury - Kupé

  LC Luxury

  Elhybrid
  Kupé

  Utforska

  Från

  1.235.000 kr

  10 stegad Automat | FWD

  Från

  1.235.000 kr

  Multi Stage Hybridtransmission | FWD
 • LC - Sport - Kupé

  LC Sport

  Elhybrid
  Kupé

  Utforska

  Från

  1.264.000 kr

  10 stegad Automat | FWD

  Från

  1.264.000 kr

  Multi Stage Hybridtransmission | FWD
 • LC - Bespoke - Kupé

  LC Bespoke

  Elhybrid
  Kupé

  Utforska

  Från

  1.286.000 kr

  10 stegad Automat | FWD

  Från

  1.286.000 kr

  Multi Stage Hybridtransmission | FWD
 • LC - Sport+ - Kupé

  LC Sport+

  Elhybrid
  Kupé

  Utforska

  Från

  1.325.000 kr

  10 stegad Automat | FWD

  Från

  1.320.000 kr

  Multi Stage Hybridtransmission | FWD
 • LC - Ultimate Edition - Kupé

  LC Ultimate Edition

  Kupé

  Utforska

  Från

  1.395.000 kr

  10 stegad Automat | FWD
 • LC - Luxury - 2D Convertible

  LC Luxury

  2D Convertible

  Utforska

  Från

  1.400.000 kr

  10 stegad Automat | FWD
 • LC - Bespoke - 2D Convertible

  LC Bespoke

  2D Convertible

  Utforska

  Från

  1.433.000 kr

  10 stegad Automat | FWD
 • LC - Ultimate Edition - 2D Convertible

  LC Ultimate Edition

  2D Convertible

  Utforska

  Från

  1.475.000 kr

  10 stegad Automat | FWD

INTERIÖR

 • 10-VÄXLAD

  Använd "M"-läget om du vill uppleva mer nöje på vägen och en otroligt direkt, dynamisk respons.  Bilen gör att föraren fritt kan välja växel med hjälp av växlelpadlarna i magnesiumlegering. 

 • KÖRLÄGESVÄLJARE

  Körlägesväljaren är placerad bredvid ratten och gör det extra enkelt att anpassa bilens prestanda efter ditt humör. Välj mellan lägena Eco/Comfort, Normal/Custom, Sport S/Sport S+. 

 • EXTRA BRED VINDRUTEDISPLAY

  Kördata projiceras i flerfärg direkt på vindrutan. Allt för att föraren ska få viktig information utan att behöva släppa ögonen från vägen.

 • SKINNSÄTEN                                                                               

  Vackert sydda skinnsäten erbjuder bästa möjliga kombination av stöd och komfort. LC:s Chief Engineer Koji Sato var nämligen personligen involverad i att utveckla denna design som fulländades utifrån totalt 50 testcykler. 

 • MARK LEVINSON® PREMIUM SURROUND

  Mark Levinson® Premium Surround-systemet med totalt 13 högtalare skapades för att spela upp ett ljud som närmast kan liknas vid en konsert. Systemet erbjuder GreenEdge™-teknik och är speciellt kalibrerat för de akustiska egenskaperna som LC:s kupé erbjuder. Det exceptionella ljudet förstärks ytterligare av Clari-Fi™ som återskapar ljud som går förlorat i digital MP3-komprimering.

 • ÅTTA KROCKKUDDAR 

  Förutom en oerhört stark passagerarsäkerhetscell tillhandahålls passagerarskyddet av åtta krockkuddar. Föraren och främre passageraren skyddas av 2-stegs huvudkrockkuddar samt knä- och sidokrockkuddar. Krockskyddsgardiner löper över hela LC:s sidor. Alla säkerhetsbälten är också specificerade med försträckare.

Denna 10,3" stora centrala skärm kan styras antingen med röstkommandon eller ett intuitivt Remote Touch interface. Den delade skärmfunktionen gör att du kan komma åt till exempel Lexus Premium Navigation och klimatinformation simultant.

Maskinbearbetade aluminiumpedaler och ett stort fotstöd med anodiserad metallfinish återspeglar sportprestandan som alltid står till ditt förfogande.

Vägskyltsigenkänning (RSA) känner igen trafikskyltar med hjälp av den vindrutemonterade kameran och ger information till föraren i multiinformationsdisplayen. RSA kan upptäcka skyltar som är kompatibla med Wienkonventionen (inklusive elektroluminiscerande och blinkande skyltar).

De Alcantara®-klädda dörrpanelernas drapering och arrangemanget av perforeringarna i skinnklädseln är tydliga tecken på detaljnivån som denna lyxcoupé erbjuder. 

Banbrytande 'Climate Concierge' justerar automatiskt kupé-, sätes- och ratttemperaturen. Dessutom släpper banbrytande nanoe®-teknik ut negativt laddade partiklar i kabinen för att rena luften och effektivt deodorisera sätena. De har också en behaglig, återfuktande effekt på din hud och hår. 

EXTERIÖR

 • 20" / 21" LÄTTMETALLFÄLGAR

  Ett urval av precisionsbearbetade 5-dubbelekrade bullerreducerande hjul, med mörkgrå metallbeläggning och 20"/21" smidda 5-dubbelekrade lättmetallfälgar med en omisskännlig polerad finish.

 • LUFTKANALER 

  Luftkanaler i både den främre stötfångaren och sidolisten slussar luft mot de bakre hjulhusen så att luftströmmen går ut över sidoväggarna på alla fyra däcken vilket ökar stabiliteten och styrresponsen.

 • TAK I KOLFIBER

  Det vackert vävda kolfibertaket i vår Motomachi-fabrik hjälper till att sänka LC:s tyngdpunkt. Talet tillverkas med hjälp av harts under en banbrytande höghastighetsprocess som först utvecklades för supersportbilen Lexus LFA. 

 • AKTIV BAK SPOILER

  För extra downforce och höghastighetsstabilitet fälls en bakspoiler ut automatiskt vid hastigheter över 80 km/h, medan luftintag på sidan minskar turbulensen runt bakhjulen för att förbättra prestandan.

 • AVGASSYSTEM

  LC 500 har en avgasventil som förblir stängd vid låga hastigheter för att minimera ljudet. När du accelererar hårt öppnas denna ventil vilket förbättra motoreffekten och skapar en mer kraftfull ton från avgasröret.

 • GLASTAK

  Glastaket i LC (tillval) skapar en känsla av oändlig frihet i kupén medan krompläterade lister som har en form som liknar traditionellt japanskt svärd  förstärker den eleganta coupéprofilen. 

Four Wheel Active Steering är tillgänglig på Sport +-modeller och är en del av Lexus Dynamic Handling (LDH)-system. Den styr självständigt främre och bakre styrvinklar som erbjuder skarpare respons, stabilitet, förbättrad hantering och övergripande smidighet vid kurvtagning.

För att skapa en stark karossram är icke-deformerande LC-delar gjorda av stål med ultrahög draghållfasthet. Samtidigt används lättviktsaluminium för dörr-, bagagerums- och motorhuvspaneler. Dessutom används stark men lätt kolfiberförstärkt plast för komponenter som tak och dörrkarmar.

Denna ultrakompaktastrålkastarenhet med trippel-LED projektor har utvecklats speciellt för att tillåta ett exceptionellt kort överhäng fram på Lexus LC, avgörande för höghastighetshantering.

Pop up huv aktiveras av sensorer monterade i den främre stötfångaren och minskar risken effektivt för skador på fotgängaren. Om du skulle kollidera med en fotgängare höjer Pop up huv nivån på motorhuven något för att ge mer utrymme mellan fotgängaren och de hårda komponenterna i motorn. 

Banbrytande Lexus Safety System+ är standard på LC och inkluderar ett Aktivt krockskyddssystem  med fotgängarigenkänning; Avancerad körfältsassistent med Sway Warning, Automatiska helljus, Adaptiv farthållare och Vägskyltsigenkänning.

De unika baklyktorna är inspirerade av efterbrännarna från jetjaktflygplan och har en skulpterad metallram som projicerar ett motiv av Lexus legendariska 'L'. Dessutom har låset till bagageluckan integrerats sömlöst i baklycktasn list. 

Backvarnaren för korsande trafik använder samma radar som används för monitorn för döda vinkeln. Detta system ser på så sätt fordon som närmar sig i området bakom LC på till exempel en parkeringsplats. Vid behov larmar systemet dig med ett ljud och en lampa som du finner i ytterbackspeglarna. 

Radarenheter är monterade i den bakre stötfångaren och upptäcker på så sätt fordon i angränsande körfält som inte syns i ytterbackspeglarna. Om föraren indikerar att ett filbuyte är på gång och ett fordon samtidigt kör in i LC:s döda vinkel lyser en varningslampa i respektive ytterbackspegel.

För att göra parkeringen ännu enklare länkas sensorer i den bakre stötfångaren med en ljudsignal i bilen som varnar för hinder i vägen. Lägg i backen och vyn bakom LC:n vidarebefordras till 10,3" skärmen, komplett med guidelinjer på skärmen som underlättar när du till exempel ska parkera.

NÄR DU PROVKÖR LOVAR VI FÖLJANDE

SÅ FUNGERAR EN PROVKÖRNING PÅ LEXUS

LC 500 erbjuder en fantastiskt lyhörd 5,0-liters V8-bensinmotor och 10-växlad automatlåda. Eller så väljer du den banbrytande LC 500h med världens första flerstegshybridsystem. Oavsett vilken drivlina du än väljer får du LC med spännande prestanda. Välj stad och boka sedan en provkörning redan idag. 

FÖRDELAR MED ATT ÄGA EN LEXUS

Vårt mål är att göra ditt Lexus-ägarskap helt fantastisk, i alla lägen. Som en del i denna strävan mot perfektion erbjuder vi skräddarsydda tjänster som tar hand om både dina och din Lexus behov: 

 • Nybilsgaranti på 3 år / 100 000 km
 • 3 års vägassistans
 • 5 års garanti på hybridbatteriet
 • Kostnadsfri årlig hybridhälsokontroll
 • Min Lexus & Appen Lexus Link

GÖR EN DJUPDYKNING

Fullständig information om Lexus LC hittar du i våra broschyrer och prislistor.

TILL LC BILDGALLERI

Upptäck bildgalleriet där du får se LC ur alla vinklar. 

ANDRA MODELLER

NX
NX Comfort
Från 424.900 kr
Från 4.925 kr/mån 
RX
RX Comfort
Från 690.400 kr
Från 8.003 kr/mån 

https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl