1. New Cars
 2. LC

PRODUKTION AVSLUTAD

Lexus LC

FULLÄNDAT FLAGGSKEPP

Lexus LC har direkt koppling till vår prisbelönta konceptbil – supersportbilen LF-LC 2+2. På så sätt kan LC både leverera estetisk skönhet och en oslagbar upplevelse bakom ratten. Upptäck de lika intrikata som intelligenta aerodynamiska detaljerna, förföriska taklinjerna och den skulpterade signaturgrillen som tillsammans med den låga motorhuven och de stora 21” hjulen ger LC ett djärvt uttryck. Missa inte heller de nya färgerna Sonic Copper och Sapphire Blue. Det är dags att uppleva något utöver det vanliga. Möt Lexus LC.
 • MÖT LC 500 OCH LC 500h

                                                                                        Vid första anblicken kan Lexus LC inte dölja sin förföriska sida. Den atletiska silhuetten väcker omedelbart nyfikenhet och när föraren vrider om nyckeln kommer det mäktiga ljudet från V8-motorn på 5,0 liter som är handbyggd och stetoskopjusterad av våra berömda hantverksmästare, Takumi. Ett precisionsarbete som ger LC en topphastighet på 270 km/h. Elhybridversionen LC 500h, är däremot utrustad med en avancerad 3,5-liters Multi-Stage Hybrid som ger ett fantastiskt vridmoment, kraft och acceleration.

 • MÖT LC CABRIOLET OCH LC ULTIMATE EDITION

                                                                                            Upptäck den nya multimediaskärmen med touchfunktion, nya lackfärger, förbättrad säkerhet eller bygg din unika LC Ultimate Edition med exklusiv bakvinge, lackering och stylingdetaljer.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
      

 • UNIKA VINGE MED FLYGPLANSINSPIRATION

                                                                                  Sedan 2016 har Lexus strävat mot skyarna tillsammans med den japanska tävlingspiloten Yoshihide Muroya. Ett direkt resultat av detta samarbete är LC:s flygplansinspirerade vinge.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

PRESTANDA

 • EXTRA STYVT CHASSI I KOLFIBER

  Oavsett vilket motoralternativ du väljer kommer de dynamiska egenskaperna snabbt att imponera. Det styva chassit ger nämligen LC extra låg tyngdpunkt och en perfekt viktfördelning vilket gör vår flaggskeppskupé extra smidig. Kördynamiken i LC gynnas även av lättviktskomponenter som aluminium. Komponenterna används bland annat i dörr- och motorhuvspaneler. Dessutom har vi adderat kolfiberförstärkt plast i taket och dörrkarmarna samtidigt som en förstärkt bakre drivtunnel gör LC extra enkel att manövrera.                                                                                      

 • KÖRLÄGESVÄLJARE / 10-VÄXLAD VÄXELLÅDA

  Körlägesväljaren sitter perfekt placerad bredvid ratten så du kan koncentrera dig på vägen medan du bekvämt växlar mellan Eco / Comfort, Normal / Custom eller Sport S / Sport S+. Men för de som vill ha en ännu roligare upplevelse finns ett otroligt dynamiskt "M"-läge som låter dig växla själv via paddlarna bakom ratten. Detta läge finns på både LC 500 och LC 500h – villket är första gången på en elhybrid från Lexus.                                                                            

 • LEXUS DYNAMIC HANDLING

  LC har en uppdaterad Lexus Dynamic Handling som har kombinerats med den elektriska servostyrningen.  Systemet justerar ständigt de optimala styrvinklarna för alla fyra hjulen och finns tillgängligt på alla modeller med Sport +. Den optimerade Aktiva fjädringen har 650 olika fjädringsinställningar. Den reagerar både på din körstil och vägförhållandena genom att automatiskt reglera dämpningskraften i alla fyra stötdämparna under hela färden.                                                                                                       

LC 500 drivs av en 5,0-liters V8-bensinmotor som levererar 464 hk / 341 kW till bakhjulen. Motorn har kombinerat världens första 10-växlade automatlåda vilket ger en otrolig acceleration och ett häftigt V8-ljud. Dessutom är motorn byggd för hand och har utvecklats under motorsportevenemang som 24-timmarsloppen på Nürburgring och Pikes Peak Hill Climb.
De smidda vevstakarna och ventiler i titan är konstruerade för hållbarhet med en lättviktskonstruktion som levererar smidighet vid höga varvtal. Med ett maximalt vridmoment på 530 Nm når bilen 100 km/h på 4,7 sekunder. Dessutom är de främre luftintagen utrustade med en akustisk ljudgenerator som ger LC en oförglömlig ljudåtergivning.

LC 500h har världens första Multi Stage Hybrid-system som på ett smart sätt kombinerar kraften från en 3,5-liters V6-bensinmotor med en avancerad elmotor. Effekten förstärks av en banbrytande växlingsanordning i fyra steg. Systemet svarar direkt på förarens direktiv och uppnår en högre nivå av dynamisk prestanda. Samtidigt är den lika smidig som effektiv vilket är ett signum för Lexus elhybrider. Den senaste LC 500h har ett uppdaterat litiumjonbatteri som, trots att det är litet, har en högre effekttäthet vilket gör att det producerar 310 volt. Den minskade batterivikten bidrar dessutom till förbättrad dynamisk hantering och prestanda.

SÄKERHET

 • LEXUS SAFETY SYSTEM +

                                                                         Flaggskeppskupén LC är utrustad med Lexus Safety System + som bland annat har ett banbrytande Aktivt krockskyddssystem och Intersection Turn Assist. Dessa system upptäcker mötande fordon och fotgängare när man svänger i en korsning. Säkerhetsfunktioner som Filhållningsassistans hjälper även föraren att hålla rätt kurs medan Automatiskt helljus förbättrar sikten på natten och Vägskyltsavläsare känner igen och registrerar alla trafikskyltar du passerar.                                                                            

 • AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM / VÄJNINGSASSISTANS

  Det Aktiva krockskyddssystemet upptäcker mötande fordon, cyklar och fotgängare under dagtid och kan nu även upptäcka fotgängare på natten. Om systemet bedömer att det finns risk för en olycka bromsar systemet automatiskt. När ett fordon, en fotgängare eller cyklist befinner sig mycket nära eller i LC:s färdriktning, kommer Väjningsassistans att stödja förarens styrrörelser för att förbättra bilens stabilitet och förhindra oavsiktligt filbyte.                                                                             

 • AKTIV FARTHÅLLARE / CURVE SPEED REDUCTION

  Aktiv farthållare ser till att LC håller ett lämpligt avstånd till bilen framför. Om fordonet framför stannar kommer systemet att se till att även LC bromsar in. När bilen framför accelererar igen gör även LC Convertible det. Detta system minskar dessutom belastningen på föraren i situationer som gör att man måste köra ryckigt. Dessutom ingår en funktion som gör att farten automatiskt anpassas när hastigheten är för hög inför en annalkande kurva.                                                                                           

Vägskyltsavläsaren (RSA) känner igen trafikskyltar och ger information till föraren via multi-informationsskärmen. Bilens hastighetsinställning kan snabbt återställas i enlighet med den hastighetsgräns som Vägskyltsavläsaren känner igen. Allt som krävs är en knapptryckning.

Filhållningsassistansen hjälper föraren att hålla LC i mitten av körfältet. Den kan också ge assistans vid körning i snäva kurvor. Om systemet upptäcker att det finns risk för att LC avviker från körfältet, växlar det till förebyggande kontroll som ger stöd samtidigt som det smidigt lotsar LC tillbaka till mitten av körfältet.

DJÄRV DESIGN

 • ACCENTUERAD TAKLINJE / SIGNATURGRILL / STORA 21" HJUL

  På Lexus LC sträcker sig designen bortom det estetiska. Anledningen är att våra designers ville lägga mer fokus på upplevelsen bakom ratten. Det ser man bland annat i aerodynamiska detaljer som den böjda taklinjen och den låga motorhuven. För att få plats med de stora 21” hjulen behövde vi utveckla en helt ny kompakt framfjädring. Den karaktäristiska grillen och spoilern bak ger LC en självsäker framtoning, medan nya lackfärger som Sonic Copper och Sapphire Blue, tillsammans med den handgjorda interiören i Dark Rose och White, tar LC till en helt ny nivå.                  

 • LED-STRÅLKASTARE / HOLOGRAFISKA LED-BAKLJUS

  De kompakta LED-strålkastarna är utrustade med tre projektorer. Det innebar att våra designers kunde ge karossen ett kort främre överhäng vilket är avgörande när man kommer upp i riktigt höga hastigheter. Och när man möter LC bakifrån, lägger man direkt märke till baklyktorna med skulpterad metallram som projicerar ett Lexus "L"-motiv. Lyktornas design har inspirerats av efterbrännarna på jetflygplan. En annan intressant detalj är bagagelåset som är sömlöst integrerat i bakljuslisten. Allt för att LC ska ha en så mjuk karossform som möjligt.                                                         

 • TAK I GLAS ELLER VÄVD KOLFIBER

                                                                                        För att skapa en känsla av rymd i kupén har förstärkta kromade lister placerats längs sidan av glastaket. Och om du tittar extra noga ser du att dessa eleganta lister har fått sin form efter linjerna av ett traditionellt japanskt svärd. Om du vill sänka tyngdpunkten ytterligare kan du välja till ett tak i vävd kolfiber med vacker finish.

                                                                                     

Alla viktiga instrument och skärmar är placerade i direkt anslutning till den vy som föraren har över vägen. Detta minskar effektivt ögon- och huvudrörelser vilket eliminerar onödig distraktion. De reglage du använder ofta, som till exempel Körlägesväljaren, är koncentrerade runt ratten. Vårt japanska DNA genomsyrar hela LC och våra hantverksmästare, Takumi, har varit med och byggt samt granskat varje söm och minsta knapp. Ett exempel är dörrpanelerna i Alcantara® (som har en vackert draperande effekt) eller placeringen av perforeringarna i skinnklädseln. Allt detta är tydliga kännetecken på den omsorg om detaljerna som investerats i denna enastående flaggskeppskupé.

De precisionssydda skinnsätena erbjuder en perfekt kombination av stöd och komfort. Vår chefingenjör Sato var själv med och utvecklade denna nya design som genomgick totalt 50 testcykler. LC kan också beställas med figursydda sportstolar i Alcantara® och äkta skinn. Sportstolarna är självklart även utrustade med exklusiva sidokuddar som håller dig på plats i snabba kurvor.

INNOVATIV TEKNIK

 • EXTRA STOR TOUCHSKÄRM PÅ 12,3"

  Den senaste 12,3" HD-skärmen med touchfunktion är placerad för att föraren enkelt ska kunna interagera under färden. Denna stora skärm ger dig smidig åtkomst till information som navigering, ljud och klimatanläggningen. Lexus Link Multimedia har utmärkt upplösning och är snabb och intuitiv att använda. Lexus Link Pro med inbyggd navigering är det första systemet i sitt slag med molnnavigering som regelbundet uppdaterar kartor och trafikdata. Uppkopplade tjänster och annan programvara uppdateras tack vare "Over The Air"-teknik (OTA) samtidigt som artificiell intelligens och molnet samverkar när du använder Lexus Voice Assistant.                                                                                                     

 • LJUDSYSTEM MED 13 HÖGTALARE

  Detta världsledande Mark Levinson® Premium Surround-system med 13 högtalare och GreenEdge™-teknik, är speciellt anpassat till de akustiska egenskaperna i kupén. Systemet ger en digital hemmabioupplevelse och ljudåtergivningen förbättras ytterligare av Clari-Fi™ som återskapar ljud som förlorats vid digital MP3-komprimering.

                                                                                     

 • LEXUS LINK UPPKOPPLADE TJÄNSTER

  Appen Lexus Link erbjuder en ny värld av uppkopplade tjänster som skapats för att komplettera vår unika syn på gästfrihet, även kallat Omotenashi. De smarta och skräddarsydda funktionerna hjälper dig att planera en resa, hitta en parkeringsplats, schemalägga en service eller till och med förbättra din körstil. Upptäck tjänster som:

  • Köranalys: Spårar dina resor, din körstil och låter dig registrera affärsresor
  • Hitta min Lexus: Lokaliserar och guidar dig tillbaka till din Lexus
  • eCare: Låter dig hantera service och underhåll av din LC
  • Varningslampor: Förklarar betydelsen av varje varningslampa och vilka åtgärder du bör vidta
  • Bilens status: Meddelar dig om du har lämnat bilfönstren öppna eller glömt att släcka strålkastarna. Du kan också kontrollera om bilen är låst                                                           

Upptäck ett system som gör att du slipper släppa ögonen från vägen. Utvald kördata projiceras i briljanta färger direkt på vindrutan via den extra breda Vindrutedisplay (174 mm x 48 mm).

Vårt avancerade klimatsystem justerar automatiskt temperaturen i kupé, säten och ratt. Dessutom släpper den banbrytande "Climate Concierge" ut små nanoe™ X-partiklar som hjälper till att motverka virus och bakterier samtidigt som det reducerar lukt och återfuktar både ditt hår och din hud.

Nu har det blivit extra enkelt att navigera i trånga utrymmen. Vindrutedisplayen (tillval) ger dig en ny 360°-vy runt hela LC. Den skapar också en virtuell 3D-bild av din LC och linjer visas på skärmen för att underlätta navigeringen.

 

FÖRMÅNER FÖR DIG SOM LEXUS-ÄGARE

Vårt mål är att göra din ägarupplevelse helt fantastisk. Som en del av detta erbjuder vi alltid skräddarsydda tjänster som tar hand om dina och din Lexus behov. Dessa förmåner inkluderar:
 

 • 3 års garanti / 100 000 km
 • 3 års vägassistans
 • 5 års skydd för elhybridbatterier
 • Gratis årlig hälsokontroll av din elhybrid
 • Lexus Link & Lexus Link App