1. Electrified
  2. Electric Car
LEXUS ELECTRIFIED

ELBIL

Med en elektrifierad Lexus får du det bästa av två världar – lugn men kraftfull. Våra elbilar kombinerar bekvämlighet med sportighet och imponerande prestanda. Oavsett modell försäkrar vi att den välkända Lexus-upplevelsen är starkt närvarande i varje moment. Upplev elektrisk innovation utan kompromisser – välj en elektrifierad Lexus.

FÖRDELARNA MED LEXUS ELBILAR

Rz
RZ
HUR FUNGERAR DET?

LUGN MEN ÄNDÅ KRAFTFULL

Tack vare att elmotorn enbart ger ifrån sig en svag viskning får du en otroligt bekväm upplevelse bakom ratten när du kör i EV-läget (Electric Vehicle). Vår avancerade fyrhjulsdrift DIRECT4 är även konstruerad med komfort i åtanke och säkerställer att samma höga körglädje är närvarande, oavsett vilken Lexus-modell du väljer. Detta system arbetar intuitivt för att skapa mjuk men kraftfull acceleration och optimal stabilitet så att prestandan aldrig äventyras.

rz
LEXUS ELECTRIFIED

LEXUS RZ

20 april 2022 lanserade vi vår första renodlade elbil. Namnet på denna helt nya elbil är Lexus RZ 450e och den förkroppsligar Lexus unika fordonsdesign och erbjuder en körupplevelse som har sin grund i avancerad elektrifieringsteknik.

RZ
rz
EN ELEKTRIFERAD FRAMTID

UTSLÄPPSFRI KÖRNING

Våra batterielektriska bilar, eller elbilar är 100% elektriska och ger en nollutsläppskörning. Med en imponerande räckvidd på upp till 438 km på en enda laddning* erbjuder Lexus elbilar en pålitlig och långvarig körupplevelse. Laddningen är enkel och flexibel – antingen hemma eller vid snabbladdningsstationer. Upplev framtidens mobilitet med hållbarhet och imponerande prestanda i varje resa. *(WLTP). Räckvidden varierar beroende på val av inställning, drivlina och lokala körförhållanden

VILKA ÄR DE EKONOMISKA FÖRDELARNA?

FLEXIBEL FINANSIERING

Upptäck Lexus Financial Services trygga, enkla finansieringslösningar för privatpersoner.

Värde för pengarna

Du sparar pengar varje gång du startar bilen. Du behöver aldrig mer tanka bensin eller diesel, vilket betyder att du inte längre styrs av världens oljepriser. Elpriset är inte bara lägre, utan också mer stabilt och enklare att förutse samt i Sverige kommer drygt 50% av elproduktionen från en förnybar energikälla.

FRÅGOR OCH SVAR OM ELBILAR

En enbil , även kallad batteribil drivs av elektricitet lagrad i batterier och kan laddas hemma eller vid offentliga laddningsstationer. Lexus elbilar kombinerar lyx och prestanda med miljövänlig teknologi, vilket ger användarna en hållbar och effektiv körupplevelse.

En elbil drivs av elektricitet som lagras i ett batteri. Föraren laddar batteriet genom att ansluta fordonet till en strömkälla, antingen hemma eller vid offentliga laddningsstationer. Batteriet driver en elektrisk motor, vilket genererar mekanisk kraft för att driva bilen framåt. Lexus elbilar har fördelar som snabbladdningsteknik, regenerativ bromsning för ökad effektivitet. Sammantaget erbjuder Lexus elbilar en hållbar och kostnadseffektiv körupplevelse.

Skillnaden mellan elbilar och hybridbilar ligger i deras kraftkällor och hur de integrerar elektrisk teknik. Elbilar är helt elektriska och drivs enbart av batteridrivna elmotorer, vilket ger nollutsläpp under drift. Dessa bilar laddas externt. Hybridbilar använder både förbränningsmotorer och elmotorer. Det finns olika hybridtyper, inklusive laddhybrider (PHEV) och självladdande elhybrider (HEV), som kan laddas externt eller generera elektricitet genom regenerativ bromsning. Sammantaget representerar elbilar en ren elektrisk drivlina, medan hybridbilar kombinerar elektriska och konventionella drivsystem.

Likström (DC) och växelström (AC) två olika sätt för att ladda din elbil. Ökad tillgänglighet av laddstationer gör det enkelt att hålla bilbatteriet laddat under körning. Med likström beror laddningshastigheten på stationens effekt. En 50 kW-enhet kan ladda vissa bilar upp till 80% på 30 minuter. Snabbladdare (7-22 kW) på offentliga stationer kan ladda vissa bilar på 3-4 timmar. För växelström erbjuder Lexus väggbox en hemmaladdningslösning som tar cirka 8 timmar för full laddning. Appen Lexus Link+ ger smarta funktioner, som att återvinna bromskraft när du kör hemifrån. Dessa laddningtekniker ger elbilsföraren flexibilitet och bekvämlighet.

Batteriet i vår i RZ 450e har en buffert på ytterligare 8% som ger extra räckvidd efter att mätaren visar ”0 km kvar”. Det innebär att den faktiska körsträckan är längre än vad som visas på mätaren. Allt för att du i lugn och ro ska kunna ta dig till en laddningsstation.

FLERA MODELLER

FLEXIBELT

LADDHYBRID

Upplev det bästa av två världar med Lexus laddhybrider. När du väljer att köra helt på el kan du njuta av en lika utsläppsfri som kostnadseffektiv resa. Men samtidigt kan du känna dig lugn under längre resor tack vare att du även har tillgång till en bensinmotor.