1. Electrified
  2. Plug-In Hybrid
BEKVÄMT

LADDHYBRID

Upptäck fördelarna och körglädjen som våra laddhybrider erbjuder. Vår nya laddhybridteknik kombinerar den höga prestandan från Lexus självladdande hybrid med enastående elbilskapacitet.

FÖRDELARNA MED LEXUS LADDHYBRIDER

rx
plug in
PASSAR ALLA LIVSSTILAR

FÖRBÄTTRAD FLEXIBILITET

Upplev det bästa av två världar. När du väljer att köra helt på el kan du njuta av en lika utsläppsfri som kostnadseffektiv resa. Men samtidigt kan du känna dig lugn under längre resor tack vare att du även har tillgång till en bensinmotor vilket eliminerar rädslan för att kraften ska ta slut ute på vägen.

electrifed
MER KRAFT

KOMPROMISSLÖS PRESTANDA

Upplev Lexus karaktäristiska kraft, prestanda och körglädje med vårt utbud av laddhybrider. Väljer du till exempel laddhybriden Lexus RX 450h+ får du en SUV som är laddad med avancerad elektrifierad teknik som gör att du når 0–100 km på 6,5 sekunder samtidigt som de har en helelektrisk räckvidd på upp till 65 km. Detta kan vi erbjuda tack vare att vi i över 20 år har varit pionjärer inom elektrifierade drivlinor.

lexus
plug in
SÅ FUNGERAR DET

AVANCERAD TEKNIK

Våra laddhybrider erbjuder en kombination av en konventionell bensinmotor och ett stort batteri. Batteriet är både självladdande och uppladdningsbart hemma eller på en laddstation längs med vägen. Den självladdande drivlinan omvandlar energi under körning för att maximera effekten samtidigt som det effektivt minskar bränsleförbrukningen. Men när batteriet sjunker under en viss nivå kopplas bensinmotorn in så att du kommer hela vägen fram till ditt mål.

VILKA ÄR DE EKONOMISKA FÖRDELARNA?

FLEXIBEL FINANSIERING

Upptäck Lexus Financial Services trygga, enkla finansieringslösningar för privatpersoner.

BRÄNSLEBESPARING

När du kör en laddhybrid kan du spara pengar på bränsle tack vare att den kombinerar elkraft med en effektiv bensinmotor.

FRÅGOR OCH SVAR OM LADDHYBRIDER

En laddhybrid (PHEV) har både en konventionell bensinmotor och en elmotor. Batteriet är större än i en vanlig elhybrid vilket innebär att du kan köra längre utan utsläpp i EV-läget på grund av att den bara använder eldrift.

Laddhybrider har två kraftkällor, både en förbränningsbensinmotor och ett uppladdningsbart batteri. När de är laddade fungerar de som elfordon i EV-läget och kombineras senare med bensinmotorn med självladdande elhybridteknik när batteriet är urladdat.

Ja, det gör de. Våra laddhybrider kan laddas både med kabel och medan du kör tack vare den exklusiva självladdande elhybridtekniken.

Laddhybrider kan köras enbart på el innan de växlar till bensinmotorn. Elhybridfordon använder däremot både bensin och el samtidigt.

När laddhybridens batteri tar slut växlar den automatiskt över till den konventionella bensinmotorn.

FLERA MODELLER

FRIHET

ELHYBRID

Upplev känslan av frihet ute på vägen med vår serie av självladdande elhybrider. Ladda medan du kör för fullständig sinnesro och dra nytta av de kostnadseffektiva och utsläppsfria fördelar som helelektrisk körning erbjuder.