1. Owners
  2. Maintenance
  3. Tyres
SERVICE & UNDERHÅLL

DÄCK

Lexus erbjuder däck som är optimala för just dina körförhållanden för att ge dig maximal trygghet på vägen för dig och dina passagerare. Vi rekommenderar att du använder genuina Lexus däck som är designade för din Lexus.

MAXIMERADE KÖREGENSKAPER PÅ VÄGEN

Det är vitalt att dina däck är i bra kondition för din och dina passagerares säkerhet. Däckens skick kan också påverka stoppsträckan.

När du ska välja däck är det många faktorer att ha i åtanke. Grepp, köregenskaper i torrt och blött underlag, stabilitet i högre hastigheter, körkänsla, ljudnivå och bränsleekonomi. Väljer du Lexus däck så är dom speciellt framtagna för din Lexus.

När skicket på dina däck försämras så gör även din körupplevelse det. Det leder till ökat slitage och ökar din bils bromssträcka på vått väglag och riskerar säkerheten för dig och dina passagerare. Har du rätt däck så kommer du också att ha rätt grepp för att få effektiv styrning, bromsning och kan maximera utväxlingen från motorn.

LEXUS VINTERDÄCK

Anpassade vinterdäck förbereder dig oavsett vilket väder du kör i. Vinterdäckens material håller sig mjukt även under riktigt kalla vinterdagar. Genom sitt väl tilltagna mönsterdjup kan både vatten och slask passera utan att riskera vattenplaning. Mönstret är utformat för att ge bra grepp i alla situationer såsom vid gas, broms, kurvtagning och kan göra avsevärd skillnad i stoppsträckan.

Denna kombination gör att vinterdäck kan fungera i många olika typer av väglag och väderförhållanden.

UNDERHÅLL AV DÄCK

Kontinuerligt underhåll av dina däck görs inte bara av säkerhetsskäl, det minskar sannolikt också kostnaden av framtida reparationer. Däck som är i gott skick är också mest ekonomiska genom att säkerställa att bränsleåtgången optimeras.

Genom att i förtid upptäcka slitage av dina däck kan man undvika långa bromssträckor, vattenplaning och punktering. Vanliga indikationer såsom fallande däcktryck, sprickor i däckytan, vibrationer i ratten, missljud eller att bilen börjar dra åt sidan när du kör.

Om du känner igen något av de tecken så kan du kontakta din serviceverkstad för en däckkontroll. För att förebygga däckrelaterade problem rekommenderar vi att du regelbundet mäter däckets tryck för att upptäcka avvikelser. Se till att däckets mönsterdjup inte går under minimum på 1,6 mm och regelbundet kolla att det inte fastnat några främmande föremål eller har uppkommit skador.

LEXUS DÄCK-SERVICE

Våra experter är mån om att du är tillbaka på vägen så snart som möjligt. Om du upplever minsta problem med dina Lexus-däck, besök din serviceverkstad så hjälper vi dig så att du snabbt kommer ut på vägen igen.