1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre collision system with pedestrian detection
LEXUS SAFETY SYSTEM +

AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM MED FOTGÄNGARIGENKÄNNING

Krockskyddssystemet i LS har världsledande teknologi. Det Aktiva krockskyddssystemet har ett sidokrocksskydd för att förhindra krockar med bilar som rör sig från sidan, och snett bakom din Lexus. Med Aktiv styrassistans kan din bil väja för hinder och på så vis undvika en kollision. Genom Fotgängarigenkänning kan bilen även upptäcka cyklister dagtid samt fotgängare i mörker.

Krockskyddssystemets sensorer kombinerar en millimetervågradar, samt radar mot sidorna snett framåt och bakåt samt en extra kamera som ger föraren full support. Om ett annat fordon upptäcks och en kollision tycks nära blir föraren uppmärksammad genom både ljud- och ljussignaler och bilen kan även bromsa automatiskt.

Om systemet bedömer att det inte skulle vara tillräckligt med att bara bromsa så kan det därtill väja för att undvika en kollision. Det Aktiva krockskyddssystemet känner av sin omgivning och kan därför väja för en passagerare samtidigt som den har uppsikt över andra objekt i omgivningen.

När en fotgängare upptäcks framför bilen kommer systemet visa en animation på bilens riktning i förhållande till fotgängaren i bilens vindrutedisplay. En säkerhetsåtgärd som ger föraren möjligheten att intuitivt ligga steget före och aktivt undvika en kollision.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr
Från 15 072 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ls