1. Discover Lexus
UPPTÄCK LEXUS

HANTVERK

Precision. Hängivenhet. Skicklighet. Allt integrerat i det unika hantverket som finns i varje Lexus.

ÖVERLÄGSEN KVALITET

Det finns en styrka i varje detalj. I vårt sortiment kommer du att upptäcka den höga kvalitén som bara kan uppnås genom strikta kvalitetskontroller som garanterar excellens.

TAKUMI-PRECISION, UTVECKLAD I GENERATIONER

Takumi är en gammal japansk tradition som hedrar essensen av ett hantverk. Och det är den vördnaden som är grunden i hela vår produktionsprocess. Våra Takumi har alla mycket raffinerade sinnen och har genomgått krävande träning under många år. De har uppnått de bästa resultaten och är inte rädda för att lägga den tid som krävs för att skapa exceptionella fordon och fantastiska upplevelser. Ett arbetssätt som gör att vi på Lexus sammanför traditionellt hantverk med modern teknik.

KARAKTÄRSFULLA LACKFÄRGER

Vår färg är komplexa och fulla av karaktär. Vi använder en process där färgen får flera lager vilket helt förändrar hur fordonet ser ut och hur det reagerar på solens strålar. Fem lager appliceras och färgen gräddas totalt fyra gånger.

På Lexus utmanar vi alltid oss själva och det var så Structural Blue för flaggskeppskupén LC 500 kom till. Denna anmärkningsvärda nya nyans och innovativa finish är kulmen på nästan 15 års forskning och utvecklingsarbete och nära samarbete mellan forskare, ingenjörer, designers och färgexperter.

Inspirationen kom från vingarna på den blå morfofjärilen och den skiktade nanostrukturer i Structural Blue gör att den reflekterar nästan 100 % av ljuset som når lacken (de flesta färger reflekterar runt 50 %). Det gör att lackfärgen blir mer levande och dynamisk än någon annan blå färg i världen.

TAKUMIS TRÄKONST

LS representerar tekniska innovationer i absolut framkant men lämnar även utrymme för klassiska former som är skapade av naturmaterial. Allt för att skapa en interiör som är lika lugn som tilltalande.

Genom sofistikerad trä- och laserskärningsteknik kunde vi skapa intressanta mönster och en otrolig yta. För dig som blir intresserad av dessa detaljer finns det tre unika behandlingar att välja mellan. Alla med originella mönster som skapats av våra skickliga Takumis.

SLUTLIG FINJUSTERING

Våra motortester är inte bara automatiserade. Förutom att använda den senaste tekniken för att garantera vår höga standard, är allt som ligger under motorhuven undersökt för hand.

På våra anläggningen är våra Takumis känsliga händer likställda med avancerade system som CAT-skanning. Till skillnad från traditionella skannrar skapar CAT-scannen, som du vanligtvis hittar inom sjukvården, en 3D-bild av motorn. Detta medför att vi kan garantera att alla komponenter uppfyller Lexus krävande kvalitetskrav, trots att de inte syns med blotta ögat.

Våra Takumi använder även traditionella verktyg som man sällan ser i en bilfabrik, som ett stetoskop till exempel. Med det säkerställer de att precision och kvalitet upprätthålls genom hela processen.

LIVET SOM EN TAKUMI

Det tar 10 000 timmar att bli expert, men 60 000 timmar att bli en Takumi. Denna unika dokumentär berättar historien om fyra hantverksmästare.

 

INGA GENVÄGAR

Det finns bara en väg till ett extraordinärt hantverk och det är att i alla lägen vara uppmärksam på varje enskild detalj. Få en exklusiv inblick i hur vi på Lexus alltid tar varje del av processen på lika stort allvar. Från testförarna som säkerställer att varje Lexus beter sig som den ska i trafiken till platsen där våra framtida Takumi tränar sina sinnen.

MÄNNISKAN OCH TEKNIKEN

Ett oslagbart hantverk kan bara åstadkommas när människan och tekniken arbetar i total symbios. Genom att kombinera de unika sinnen våra hantverksmästare utvecklat med konsekvent och effektiv robotteknik har Lexus uppnått en oöverträffad hantverkskvalitet.

 

ÖVERMÄNSKLIG

Efter decennier av träning har Lexus Takumi utvecklat näst intill övermänskliga sinnen. De har en syn som upptäcker avvikelser som är omöjliga för ett otränat öga att se, en hörsel som kan kalibrera en motor med kirurgisk precision samt känsel som upptäcker avvikelser på millimeternivå.