1. Discover Lexus
  2. Design
UPPTÄCK LEXUS

DESIGN

Modig. Annorlunda. Distinkt. Vår design märks, syns och upplevs omedelbart genom att väcka känslor och inspirera till gränsöverskridande idéer.

FRÅN MODIGA IDÉER TILL NY INNOVATIV DESIGN.

Allt vi på Lexus har skapat börjar som en modig idé. Vi letar ständigt efter nya inspirationskällor för att förfina och förvalta den radikala och banbrytande kreativitet som utgör kärnan i vårt designspråk.

STIL SIGNERAD LEXUS

Samtliga Lexus i vårt modellprogram är utvecklade med L-finess i grunden. Ett visionärt förhållningssätt till design och teknologi som är tydligt sammankopplat med en unik stil.

01

SÖMLÖS FÖRVÄNTAN

Helt i linje med Omotenashi som är det japanska ordet för gästfrihet, försöker vi alltid göra mer än att bara möta människors önskemål och behov. Vi försöker även förutse dem för det är först då vi hittar lösningarna redan innan behovet uppstår; vare sig det handlar om mjuka, snabba kraftresurser eller en diskret banbrytande belysningssekvens. Hela tiden är kunden i centrum av varje Lexus-upplevelse för att vi alltid ska kunna ha kontroll.
02

SKARP I ALL ENKELHET

Vi strävar kontinuerligt efter att vidga möjligheterna inom allt från teknik till design. Detta innebär dock utmaningar eftersom vi anser att allt vi skapar måste vara enkelt, intuitivt och njutbart att använda. Hur komplicerat det än är. Därför arbetar vi alltid med att förenkla för att finna kärnan i det komplexa.
03

FASCINERANDE ELEGANS

Oavsett vilken Lexus vi pratar om har den en speciell förmåga att dra blickarna till sig. Men vi har även jobbat hårt på att behålla uppmärksamheten genom att dras dig djupare in i upplevelsen. Våra formgivare talar därför om att du ska få uppleva en visuell resa.

SPINDELGRILL

Spindelgrillen signerad Lexus är en av de tydligaste igenkänningsfaktorerna. Den kaxiga framtoningen väcker uppmärksamhet och finns representerad oavsett vilken Lexus-modell du väljer.

L-STRÅLKASTARE

De L-formade strålkastarna och spindelgrillen samarbetar i perfekt harmoni. Vårt namn framhävs därför i varje vinkel samtidigt som vi alltid stävar efter att utvecklas – både teknologiskt och designmässigt.

EN PROFIL MED KARAKTÄR

Varje enskild Lexus har en unik strömlinjeformad profil som accentuerar de avancerade aerodynamiska egenskaperna. Här är design, hantverk, ingenjörskonst och prestanda sammansvetsat till en produkt med ett tydligt syfte.

FRAMTIDSVISIONER

Djärva koncept är styrkan i Lexus. Upptäck några av de projekt som tagit oss långt in i framtiden. Alla med en tydlig självsäkerhet som visar att det omöjliga faktiskt kan vara möjligt.

SPORT YACHT

Aiko Toyodas passion sträcker sig inte bara till bilar. Som den gränslösa upptäckaren han är ligger även yachter honom nära. Han hade länge inspirerats av hur så mycket kraft kan vara så enkelt att hantera i en Yacht.

Han visste tidigt att en stilren Yacht från Lexus skulle bidra till den exklusiva livsstilen som Lexus erbjuder. En dröm som blev verklighet genom Lexus Sport Yacht.

KONCEPTBILAR

Det är våra konceptbilar som låter oss utvecklas så vi kan skapa ännu bättre Lexus-modeller i framtiden. De gör helt enkelt att vi kan göra det omöjliga möjligt.