1. Discover Lexus
  2. Technology
UPPTÄCK LEXUS

TEKNOLOGI

För oss på Lexus är teknologi en gnista som sätter igång vår kreativitet. Vi är aldrig nöjda och tar därför de senaste innovationerna vidare till helt nya nivåer.

OVÄNTADE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Vår syn på teknologi är alltid dynamisk, aldrig statisk. Vi ser teknologi som en början på något nytt istället för något som ska appliceras på det befintligt. Det gör att vi alltid kan sträva framåt och tillåta oss att vara kreativa så att vi kan flytta gränserna och leverera något alldeles enastående, briljant, exceptionellt. Kort sagt: vi strävar ständigt efter att skapa det fantastiska.

FLER VALMÖJLIGHETER

Många av våra mest raffinerade funktioner kommer som standard. Men vi erbjuder även en mängd tillval som kommer att ladda din Lexus med den senaste generationen av allt från underhållning- till klimat- och säkerhetssystem. Resultatet är att du får en förhöjd körupplevelse varje gång du sätter dig framför ratten.

När du kör har du full kontroll och med en enkel knapptryckning kan du förbättra körupplevelsen efter dina egna preferenser.

AKUSTISK PERFEKTION

Genom åren har vi byggt upp ett tätt samarbete med specialisterna på Mark Levinson®. Tillsammans har vi skapat lösningar som tar underhållning i en bilkupé till helt nya nivåer.

Specialister från Mark Levinson® är en viktig del av processen och finns därför med från dag ett när en ny Lexus-modell tar form. Det innebär att de kan komma med förslag på hur interiören ska utformas för att sedan kunna kalibrera den optimala ljudåtergivningen. Varje enskild högtalare är därmed noggrant placerad och kalibrerad för varje enskild bilmodell från Lexus.

OPTIMERAD ATMOSFÄR

Ett fordonets atmosfär är osynligt, men trots det spelar den en viktig roll för din körkomfort. För oss är atmosfären så pass viktig att vi har uppfunnit ett prisbelönt Nanoe®-tekniksystem som övervakar och anpassar luftkvaliteten i kupén på mikroskopisk nivå.

LEXUS SAFETY SYSTEM +

Din säkerhet är vår högsta prioritet. Lexus Safety System + är ett banbrytande system som förebygger olyckor för dig och dina passagerare likväl som dina medtrafikanter. Systemet kompletterar dina färdigheter bakom ratten och ger dig självsäkerhet inför din fortsatta resa.

FLYTTAR PÅ GRÄNSERNA

Våra konceptbilar ger oss inspiration till framtida teknologiska framsteg. LF-FC, UX Concept och Kinetic Seat Concept är en inblick i framtiden. Men de är även banbrytande produkter där vi har förverkligat våra tillsynes omöjliga idéer vilket har gett oss friheten att nå helt nya teknologiska framgångar.

EN REVOLUTIONERANDE BILSTOL

Lexus revolutionerande nya stolkoncept Lexus Kinetic Seat hade världspremiär på Paris Motor Show 2016. Med en helt nya fibernätskonstruktion omvärderar Kinect helt och hållet principerna för hur en bilstol ska byggas för att maximera komforten.

INTELLIGENT GRÄNSSNITT

Både UX och LF-FC kan på ett lika effektivt som naturligt sätt interagera med dig som förare.

Det innebär till exempel att bilar från Lexus snart kommer att kunna tolka och svara på dina rörelser samtidigt som fullskaliga hologram snart kommer att vara en naturlig del av interiören.

 

LS BANBRYTANDE DETALJER

Nya LS är beviset på att Lexus säkerhetsteknologin ständigt går framåt. Förutom Lexus Safety System + har LS en mängd avancerade nya funktioner som gör att föraren upplever en högre dimension av förarsupport. Det aktiva krockskyddssystem (PCS), Körfältsassistansen (LKA) och den Aktiva farthållaren (ACC) har alla vidareutvecklats för att förstärka förarens sinnen på ett lika intelligent som intuitivt sätt. Ett faktum som gör att LS, genom Fotgängarigenkänning och Aktiv styrassistans, kan förutse en kollision innan den sker.

SJÄLVLADDANDE ELHYBRIDTEKNIK

Hög effektivitet. Lägre utsläpp. Otrolig kraft. Upplev en lyxig och kompromisslös körupplevelse genom vår ledande självladdande elhybridteknik som alltid ligger i framkant.

 

 

NY TEKNOLOGI, OVÄNTADE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

Till skillnad från andra aktörer applicerar vi inte bara ny teknologi i våra kommande modeller. Vi använder även den nya teknologin som en gnista för att hitta helt nya användningsområden. För oss är den senaste teknologiska framstegen en språngbräda för nya applikationer, innovation och design. En sak är säker, vi tar all ny teknologi till oss för att i alla lägen applicera den på ett banbrytande sätt.

SMART SCAN

Vi tänker alltid i nya banor och ett bevis på det är att vi använder oss av en CAT-röntgen som närmast återfinns inom läkemedelsindustrin. Vi såg nämligen att denna avancerade teknologin skulle kunna bidra till en förhöjd upplevelse för alla som kör en Lexus.

När en motor ska undersökas är det traditionella sättet att helt enkelt plocka isär motor och inspektera den del för del. Men vi ville försäkra oss om att insidan på varje motor som är placerad i en Lexus-modell verkligen fungerar som det är tänkt.

Computer Axial Tomography (CAT) gör det möjligt för oss att utforska motorns insida i 3D. Det innebär att vi kan granska motorn med perfekt precision vilket bidrar till ett kompromisslöst resultat.

OKONVENTIONELLA MATERIALVAL

Genom att hitta en naturlig koppling mellan natur och teknologi kan vi nå innovativa lösningar med ekologiska material som är snällare mot planeten. Upptäck de naturliga materialen som tar med naturen hela vägen in i interiören.

TESTAD I EN VIRTUELL VERKLIGHET

Genom att använda oss av virtuell verklighet tar vi våra test till helt nya nivåer. Både känslan i förarmiljön och direkt information om hur en förare reagerar i vissa situationer simuleras på ett sätt som tidigare inte var möjligt. Genom att skapa en verklighetstrogen upplevelse kan vi få värdefull feedback genom att analysera hur riktiga förare agerar i riktigt situationer. Informationen kan vi sedan använda för att förbättra teknologin i din Lexus så att du kan känna sig tryggare ute på vägen.