1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. UX Concept
KONCEPTBILAR

KOMPAKT CROSSOVERKONCEPT

KONCEPTBILAR

UX är härmed ett nytt kapitel i Lexus designhistoria. En revolutionerande fyrsitsig urban SUV där sofistikerade offroadegenskaper lever i harmoni med en låg tyngdpunkt och en kupéliknande förarposition.

SÖMLÖS DESIGN

 

I UX finns ingen tydlig brytpunkt mellan interiör och exteriör design. Den futuristiska framtoningen återfinns bland annat i bakpartiet där karossens linjer smidigt fortsätter in i kupén och utgör stommen för baksätets nackstöd.

UPPLYSTA DETALJER

De L-formade varselljusen har formgetts för att accentuera och markera strålkastarhusen. De intgererade baklysena förstäker UX profil med dess starka tredimentionella utformning.

MED FOKUS PÅ DETALJERNA

Ingen detalj förbisågs när våra ingenjörer och designers utformade UX. Däcksidorna som laserskurits för att skapa illusionen av att fälgens ekrar sträcker sig ut över däcket är bara ett av många exempel på detta.

STARK UTSTRÅLNING

De exteriöra designelementen är sammankopplade med skarpa linjer och sensuella öppna ytor som direkt påminner om klassiska sportbilar. Den starka konstruktionen handlar mer om att skapa en känsla av volym snarare än tydliga linjer som framhäver karaktären. En design som är unik för Lexus är även motorns längd som accentueras genom att kupén är placerad längre bak.

INUTI UX

Det främre partiet av kupén är lika sofistikerad som den är förarfokuserad. Passagerare i baksätet kan ta plats i en välkomnande soffa vilken omsluts av de spegelvända bakdörrarna. Sammantaget ger designen och dess kontrasterande färgschema den stämning och flexibilitet du kan förvänta dig av en lyx-SUV från Lexus.

 

DJÄRV OCH OKONVENTIONELL

Mittkonsolen har en mångfacetterad kristallstruktur i vilken en hologramliknande display tydligt visar information från klimat- och infotainmentsystemen för både förare och framsätespassageraren.

STÄNDIGT UPPKOPPLAD

Samspelet mellan människa och maskin har i UX-concept utformats för att ge progressiva människor, som bor och arbetar i en ständigt uppkopplad miljö, en innovativ och tredimensionell upplevelse.

BANBRYTANDE TEKNIK

Förarens instrumentpanel rymmer en transparent glob, “flytande” på liknande sätt som ett hologram, där en kombination av analog och digital information bildar ett funktionellt men ändå oväntat användargränssnitt.

Det allra senaste i avancerad elteknik för bilar visas också upp i nya UX Concept. Fönstren är till exempel elektrokromatiska och de yttre backspeglarna är ersatta med kamerahus vilka är betydligt tunnare och smidigare än konventionella spegelhus. Bilens reglage är elektrostatiska och täcks av transparenta kåpor.

A-stolpens fenmotiv kommer igen i en ny ljudupplevelse för den yngre Lexus-generationen - en löstagbar ljudlimpa som är inbyggd i instrumentbrädans passagerarsida.

BILDER OCH FILMER