1. Discover Lexus
  2. Concept cars
  3. LF-SA
KONCEPTBILAR

ULTRAKOMPAKT CITYBILSKONCEPT

LF-SA KONCEPTET

 

2014 var det 25 år sedan LS 400, den allra första Lexus-modellen introducerades. För att fira jubileet gav Lexus sin Europa-baserade designstudio ED2 uppgiften att skapa en ultrakompakt konceptbil, en 2+2 citybil.

Genom djärva och emotionella grepp blir konceptbilen LF-SA en illustration av Lexus passion för framtidens designtrender.

I en framtida värld, vilken många människor ser som allt mer påverkad av avancerad teknik och virtuella upplevelser, är Lexus LF-SA en bil med föraren i fokus. Det avspeglar Lexus vision av att verkliga upplevelser kommer fortsätta att vara den ultimata lyxen.

ETT DJÄRVT KOMPAKT YTTRE

 

Den skulpterade designen är resultatet av ett utmanande och mer futuristiskt formspråk. Ett val som gör att UX upplevs väldigt olika beroende på vilken vinkel man betraktar den från.

DESIGN MED FRAMÅTANDA

Kontrasten mellan de konkava och konvexa ytorna förstärks av de kraftfulla utskärningarna över speciellt de bakre hjulhusen. Det ger designen unika proportioner och bidrar till en stark känsla av dynamik och framåtrörelse.

ÄVENTYRLIG FÄRGSÄTTNING

Framtidskänslan kommer igen i färgschemat, där lacken i Stellar-silver ger en rymdkänsla medan interiören känns inspirerad av en spektakulär solförmörkelse.

INUTI LF-SA

 

Trots sina mycket kompakta yttermått, kan LF-SA stoltsera med ett överraskande rymligt inre. Nyckeln till känslan av rymd ligger i vad formgivarna kallar ”manipulering av lätthet”. Vad de menar med det märks i designen av den svepande instrumentpanelen, som förstärker känslan av interiörens bredd.

FÖRARFOKUSERAD DESIGN

Eftersom man oftast är ensam i en citybil så prioriteras också förarplatsen tydligt i 2+2-layouten. Förarsätet är fast, medan ratt och pedaler är justerbara, vilket gör att bilen så att säga kommer till föraren, istället för tvärtom.

UTRYMME MED RYMD

Passagerarstolen är skjutbar och ger lätt åtkomst till baksätet. Att förarens roll är den viktigaste förstärks också av en interiör som använder sig av rymd, material och volym för att skapa två tydliga överlappande eliptiska ytor.

 

SÖMLÖST OCH INTUITIVT

Infotainmentsystemet i LF-SA utgörs av en digital skärm med hologramkänsla. Tillsammans med den extra breda vindrutedisplayen och mittkonsolens touchpad blir helheten extraordinär.