1. Discover Lexus
  2. Technology
  3. Kinetic seat concept
TEKNOLOGI

LEXUS KINETIC STOLSKONCEPT

Sitter du bekvämt? Allt från designen till konstruktionen av Lexus Kinetic Stolskoncept har omdefinierat synen på hur ett säte i en bil kan se ut, och kännas. Till och med fibrerna som används är revolutionerande genom att de är fyra gånger starkare än stål samtidigt som de är lika flexibla som nylon. Lexus Kinetic Seat hade världspremiär på Paris Motor Show 2016.

KONSTRUERAD FÖR KOMFORT

Människans ryggrad håller huvudet stadigt även när kroppen rör sig, till och med vid kraftig fysisk aktivitet.

För att återskapa denna rörelse i ett bilsäte har sittdynan och ryggstödet konstruerats för att kinetiskt röra sig tillsammans med passagerarens kroppsformer, vikt och sittställning och i harmoni med bilens rörelser. Det nya sätet hjälper till att stabilisera huvudet och därmed också ögonen vilket gör att du kan hålla stadigt fokus på vägen, trots bilens rörelser.

Den nya stolen är uppbyggd av ett spindelvävsliknande nät som sprids ut från ryggstödets mitt. Nätet är tillräckligt flexibelt för att forma sig efter kroppen och fördela stödet för att man ska få största möjliga komfort även under längre resor.

 

ÖVERLÄGSEN STÖTDÄMPNINGSFÖRMÅGA

Ryggstödets centrum ligger i höjd med skulderbladen. Det hjälper bland annat till att hålla huvudet stadigt och ge betydligt bättre stöd och därmed också högre komfort. Stolarna kan dessutom göras både tunnare och lättare.

Trådarna i ryggstödets spindelvävsmönstrade konstruktion är tillverkade av ett miljövänligt syntetiskt silkesliknande material. Det är proteinbaserat och har genom mikrobiologiska processer fått jäsa och sedan spunnits och förvandlats till ett superstarkt material med suverän stötdämpningsförmåga.