1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Future visions
DESIGN

FRAMTIDSVISIONER

Djärva koncept är styrkan i Lexus. Upptäck några av de projekt som tagit oss långt in i framtiden. Alla med en tydlig självsäkerhet som visar att det omöjliga faktiskt kan vara möjligt.

SPORT YACHT

Aiko Toyodas passion sträcker sig inte bara till bilar. Som den gränslösa upptäckaren han är ligger även yachter honom nära. Han hade länge inspirerats av hur så mycket kraft kan vara så enkelt att hantera i en Yacht.

Han visste tidigt att en stilren Yacht från Lexus skulle bidra till den exklusiva livsstilen som Lexus erbjuder. En dröm som blev verklighet genom Lexus Sport Yacht.

SLIDE

Möt SLIDE. Vår hoverboard som erbjuder ett helt nytt sätt att transportera sig på. Genom att designa en skateboard utan hjul förändrade vi för alltid synen på vad som är möjligt.

För att skapa SLIDE var vi tvungna att lämna det konventionella bakom oss och ta fram teknik som ingen tidigare hade skådat. Våra ingenjörer utmanades sannerligen när de blev ombedda att förena starka elektromagneter, ett kylsystem med flytande kväve och elektromagnetiska ledare på en liten strömlinjeformad bräda. Uppgiften, som först verkade omöjlig och utmanade alla normer, resulterade i värdens första hoverboard.