1. Discover Lexus
  2. Design
  3. Provocative perspectives
DESIGN

PROVOKATIVA PERSPEKTIV

Om du ska vara modig måste du våga stå för någonting. När det kommer till design gör vi därför det vi tror är rätt vilket innebär att vi sätter kreativitet i första rummet.

DESIGN MED ETT VAL

 

Lexus design är lika utmanande som provokativ på grund av att våra designers alltid är fria i uttryck och tanke. Vi jagar medvetet nya idéer som för oss framåt. Vi börjar alltid med modiga idéer som är originella, djärva och utmanade. Dessa idéer översätter vi sedan till visionär fordonsdesign som därmed blir lika annorlunda som fantasifulla - i alla aspekter.

ATT GÖRA VÅGADE VAL

På Lexus går vi alltid ett steg längre. Vi har viljan att flytta gränserna och särskilja oss från massan. Kort sagt: vi vet vilka vi är och vi gör alltid det vi tror på.

Varför? För att djärv design leder till fantastiska upplevelser. För det som berör oss människor är det som vi inte är vana vid. Det som är nytt och förvånar gör oss nyfikna och skapar kontraster i vår vardag. När du vågar prova det som känns främmande kommer du fram till det som verkligen kommer att få dig att känna något.

ETT GLOBALT PERSPEKTIV

 

Olika perspektiv och nya kulturer är det bästa bränslet för oss på Lexus. Därför har vi byggt tre designcenter i tre olika delar av världen. Centren arbetar både självständigt, och tillsammans, vilket gör att vi skapat en experimentell miljö där vi låter de olika designcentren utmana varandras idéer på ett unikt sätt. Detta gör att våra designers får ett globalt perspektiv och ur denna framtidsorienterade process skapas Lexus ikoniska bilar.

AICHI PREFECTURE, JAPAN

RX, LC och flagskeppssedanden LS har alla en gemensam nämnare. Samtliga modeller skapades inom Lexus Aichi Prefecture Design Studios fyra väggar. En plats som tar hand om hela designprocessen från råa 3D-skisser till fysiska prototyper.

På den översta våningen i denna spektakulära byggnad är det 200 ton tunga taket skjutbart vilket gör att våra designers i hemlighet kan se hur prototyperna ser ut i dagsljus. På den tredje våningen finns en fullskalig biograf och en virtual reality-kub som i en virtuell miljö testar hur prototyperna fungerar i vanlig trafik. Till sist har vi en fullutrustad fotostudio på bottenplan där våra legendariska modeller förevigas.

COTE D'AZURE, FRANKRIKE

Lexus europeiska designcenter ligger i Sophia Antipolis, bara ett stenkast från Medelhavets azurblå yta. Med Alperna i bakgrunden och Cannes bara en kort bilresa bort. En ultimat platsen för att hämta inspiration till innovativ design.

ED2 - European Design Development - är en 6 000 kvadratmeter stor byggnad där Lexus europeiska designteam jobbar. Allt från designers till modellkreatörer arbetar i ett nära samarbete med Aichi Prefecture Design Studio i Japan. Här kommer några av världens mest spektakulära konceptbilar till liv. Som till exempel LF-SA, konceptmodellen som presenterades på Geneva Motor Show 2015.

NEWPORT BEACH, KALIFORNIEN

Lexus globala designkontor heter CALTY Design Research och ligger i Kalifornien. Och ja, namnet är viktigt. CALTYs president Kevin Hunter förklarar namnet på följande sätt: "Vi är inte bara en stylingstudio. Vi bedriver även forskning vilket vi är mycket stolta över och det är därför som det fortfarande är en del av designstudions namn. "

Designstudion på Newport beach är Lexus kreativa kärna och har varit det så länge vi har funnits. Teamet ligger till exempel bakom LC 500 och RX – två av Lexus mest framgångsrika modeller någonsin.

SE IN I FRAMTIDEN

 

Våra vågade idéer leder till nya konceptbilar som till slut går i produktion men det är även inspiration som leder till mer futuristiska lösningar. Vi driver därmed utvecklingen framåt genom att jobba på ett gränslöst sätt. Från luften, till havet eller trottoaren, vi är öppna för att ta fram fordon som tar dig framåt oavsett var du bor, eller vilken livsstil du har.

VISIONÄRA IDEÈR

När vi låter fantasin styra tar den oss till oväntade outforskade platser. Därför utmanar vi våra ingenjörer varje dag för att de alltid ska nå nya teknologiska nivåer.

Detta sätt att arbeta på har bidragit till den revolutionerande Sky Jet, Sport Yacht och en Hoverboard. Tre produkter som är beviset på hur långt vi på Lexus kan gå när vi låter fantasin ta kontroll över produktionen.