1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Pre-Collision System (PCS)
LEXUS SAFETY SYSTEM +

AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM (PCS)

AKTIVT KROCKSKYDDSSYSTEM (PCS)

Krockskydd börjar med förebyggande av kollisioner. Det Aktiva krocksskyddssystemet med Fotgängarigenkänning ger dig ökad möjlighet att reagera på vad som händer framför dig. Systemet kan upptäcka både fordon, cyklar och fotgängare framför din bil och skickar dig en signal om en kollision tycks vara närstående och dessutom förstärks bromskraften när den behövs som mest.

Genom en millimetervågradar och kamera kan det Aktiva krockskyddssystemet hålla noga koll på vägen för att upptäcka bilar, fotgängare och cyklister.

Om en kollision är nära uppmärksammas föraren genom ljud- och ljussignaler för att framkalla ett agerande. I tillägg kan systemet bedöma att om en kollision tycks oundviklig och genom Bromsassistansen öka bromstrycket samt vid behov automatiskt bromsa för att minimera eventuella skador.

Det Aktiva krockskyddssystemet förfinar din körning genom att tryggt påkalla din uppmärksamhet när den krävs. Det gör att du lugnt kan köra vidare även på okända vägar då systemet hjälper dig att hålla koll på omgivningen och dina medtrafikanter.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

UX
UX Comfort
Från 391.900 kr
Från 4.727 kr/mån 
NX
NX Comfort
Från 449.900 kr
Från 5.427 kr/mån 
ES
ES Comfort
Från 499.900 kr
Från 6.030 kr/mån 
LS
LS Comfort
Från 1.235.000 kr
Från 14.898 kr/mån 
LC
LC Luxury Kupé
Från 1.235.000 kr
Från 14.898 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux