1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Blind Spot Monitor
LEXUS SAFETY SYSTEM +

MONITOR FÖR DÖDA VINKELN

Monitor för döda vinkeln ger dig förutsättningar att tryggt växla mellan körfälten. Du får en bra uppfattning av andra bilars position för att underlätta dina filbyten och ge dig en bättre bild av vart du har dina medtrafikanter.

Med en millimetervågradar kan Monitorn för döda vinkeln upptäcka bilister som ligger nära din bil utan att du alltid kan se dem i backspegeln. Med en räckvidd på upp till 60 meter i intilliggande körfält upptäcks bilar i både samma eller högre hastighet.

När du som förare indikerar ett körfältsbyte och du inte har fri lejd att växla över så tänds en lampa i din sidobackspegel på den aktuella sidan. Signalen är tydligt placerad i ditt synfält och ger dig en extra trygghet för att undvika en onödigt riskfylld situation.

Besök den interaktiva demonstrationen av Monitor för döda vinkeln

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

UX
UX Comfort
Från 389 900 kr
NX
NX Comfort
Från 457 900 kr
RX
RX Comfort
Från 739 000 kr
ES
ES Comfort
Från 516 000 kr
LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=rxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Ces%2Cll%2Cls%2Cux%2Crx