1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lane Departure Alert (LDA)
LEXUS SAFETY SYSTEM +

KÖRFILSVARNING MED KÖRFÄLTSASSISTANS

Långa körsträckor och nya vägar kräver hög koncentration från dig som förare och med Körfilsvarning kan du få extra stöd. Innovativa system som hjälper dig på vägarna är Styrassistans, Körfältsassistans och Vingelvarning.

Genom en kamera med sensor kan Körfilsvarning bedöma bilens position i körfältet i relation till vägmarkeringarna. För att du som förare att alltid kunna hålla bilen bra placerad i körfältet.

Körfilsvarning ger extra support i utmanande situationer. Om du är trött eller tappar fokus är ofta Vingelvarning första notisen. De modeller som är utrustade med Vingelvarning varnar föraren med ljud- och ljussignal innan en olycka hinner hända. Med olika inställningar kan känsligheten i systemet justeras och anpassas efter din körstil.

För ännu mer stöd om du är på väg att lämna körfältet kan modeller utrustade med Styrassistans ge dig en hjälpande styrning tillbaka till rätt plats i körfältet. Körfältsassistansen hjälper dig kontenuerligt att bibehålla positionen samtidigt som du använder den Aktiva farthållaren.

Körfilsvarningen hjälper dig som förare att upprätthålla bilens position i körfältet även om du skulle känna dig trött eller tappar fokus vilket skulle kunna leda till stor fara. Genom notiser kan du tryggt köra vidare.

Besök en interaktiv demonstration av Körfilsvarning

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

NX
NX Comfort
Från 457 900 kr
Från 5 588 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ct%2Crxl%2Cnx%2Cis%2Crc%2Crf%2Cll