1. New Cars
 2. UX MY 25
Från (inkl. moms)
389 900 kr
CO2
113 g/km
Blandad körning
5 l/100 km
Att köra den uppdaterade versionen av Lexus UX är en upplevelse som går bortom det mekaniska. Runt omkring dig finns enastående tekniska landvinningar;  från den femte generationen av Lexus självladdande elhybriddrivlina till det ultrastyva chassit och den uppgraderade fjädringen. Bilens tystnad, mjuka linjära acceleration och exakta smidighet på stadens gator, är oöverträffad. Vi har gjort många förändringar även invändigt. Förutom nya klädslar och stoppningar kan du beställa en Takumi-tillverkad skinnfri interiör. Du har en speciell upplevelse framför dig. Sätt dig bakom ratten i den förbättrade kompakta SUV:en UX 300h så förstår du vad vi menar.
 • DEN BÄSTA VERSIONEN AV LEXUS UX NÅGONSIN

  Den senaste UX-uppgraderingen levererar ny teknik, förbättrad hantering och fler valmöjligheter.

 • FEM MILJONER PREMIUM-SUV:AR

                                                                                Lexus säljer lyxiga SUV:ar på cirka 90 globala marknader och passerade år 2020 milstolpen 5 miljoner sålda bilar. 

 • UX ART

                                                                                          Lexus presenterar världens första tatuerade bil. 

Redo att köra? Välj motor

Välj din utrustningsnivå:

5 Val

Inga resultat

 • UX - Comfort - SUV 5-d

  UX Comfort

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  389 900 kr

  Steglös variabel automat | FWD
  • CO2
   113 g/km
  • Blandad körning
   5 l/100 km
 • UX - F SPORT Design - SUV 5-d

  UX F SPORT Design

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  465 000 kr

  Steglös variabel automat | FWD
  • CO2
   117 g/km
  • Blandad körning
   5.2 l/100 km

  Från

  482 000 kr

  Steglös variabel automat | AWD
  • CO2
   127 g/km
  • Blandad körning
   5.6 l/100 km
 • UX - Premium - SUV 5-d

  UX Premium

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  480 000 kr

  Steglös variabel automat | FWD
  • CO2
   117 g/km
  • Blandad körning
   5.2 l/100 km

  Från

  497 000 kr

  Steglös variabel automat | AWD
  • CO2
   126 g/km
  • Blandad körning
   5.6 l/100 km
 • UX - Luxury - SUV 5-d

  UX Luxury

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  560 000 kr

  Steglös variabel automat | AWD
  • CO2
   127 g/km
  • Blandad körning
   5.6 l/100 km
 • UX - F SPORT - SUV 5-d

  UX F SPORT

  Elhybrid
  SUV 5-d

  Utforska

  Från

  586 000 kr

  Steglös variabel automat | AWD
  • CO2
   128 g/km
  • Blandad körning
   5.6 l/100 km

PRESTANDA 

 • LEXUS DRIVING SIGNATURE

                                                                                    Den nya självladdande elhybriden är mer ekonomisk och miljövänlig än konventionella kompakta SUV:ar och imponerar med sin exceptionella smidighet och nästan ljudlösa körning. UX 300h har den unika Lexus Driving Signature som till stor del beror på månader av tester med samma Lexus "Takumi"-mästerförare som bland annat satte Lexus LC på prov innan den lanserades. Resultatet är en atletisk känsla som du inte förväntar dig av en kompakt SUV.

 • 5:E GENERATIONEN AV LEXUS SJÄLVLADDANDE ELHYBRID 

  UX 300h har ny självladdande elhybridteknik som kombinerar en supereffektiv 2,0-liters bensinmotor med högpresterande elmotor(er) vilket ökar systemeffekten till 199 DIN hk. Med utmärkt bränsleekonomi och EV-körning, men utan problem med räckvidden, är accelerationen nu ännu snabbare och mjukare tack vare ett nyutvecklat litiumjonbatteri. När du startar i lägre hastigheter driver den kraftfulla främre elmotorn – och den bakre elmotorn på modeller med fyrhjulsdrift – UX 300h. Vid denna punkt njuter du av en helelektrisk körning.

 • FÖRBÄTTRAD ELHYBRIDTRANSAXEL

                                                                                Denna nya elhybridtransmission kopplar bensinmotorn till en elmotor/generator och har över 25% mindre inre friktion än tidigare Lexus-system vilket ger utmärkt bränsleförbrukning, tystnad och körprestanda. Sequential Shiftmatic levererar responsiv motorbromskraft i sex steg med en känsla som är mycket lik en manuell växellåda. Transaxelns vikt har även minskat med 20%.

Ett nyutvecklat litiumjonbatteri har en mer kompakt och lättviktig design, men ändå 15% högre effekt jämfört med det tidigare nickel-metallhydridbatteriet. Utmärkt accelerationsprestanda och bränsleekonomi är resultatet. Batteriets placering under baksätet ger även ett stort bagageutrymme, samtidigt som det bidrar till bilens låga tyngdpunkt.

Det uppgraderade E-FOUR AWD-systemet med en 30 kW elektrisk bakmotor förbättrar väghållningen och prestandan under krävande förhållanden. För mer kontroll erbjuder en ny shift-by-wire-mekanism behaglig och snabb manövrering. Sömlös kraftfördelning mellan fram- och bakaxlarna ger stabilare körning – även i uppförsbackar eller på snötäckta vägar – men med lägre bränsleförbrukning än konventionella fyrhjulsdrivna system.

SÄKERHET

 • LEXUS SAFETY SYSTEM + / 5 STJÄRNIGT NCAP-BETYG

  UX 300h drar nytta av de avancerade aktiva säkerhets- och förarassistanssystemen som ingår i den senaste generationen av Lexus Safety System +. Systemen inkluderar en Driver Monitor som kontrollerar om föraren visar tecken på trötthet samt proaktiv förarassistans.

  UX fick 5 stjärnor av Euro NCAP och har 8 krockkuddar som standard. Även när du når din destination är andra trafikanter omhändertagna: Safe Exit Assist ger en varning för att förhindra att passagerarna, både fram och bak, öppnar dörren om trafik som bilar eller cyklister närmar sig bakifrån.

 • KROCKSKYDDSSYSTEM / NÖDSTYRNINGSASSISTENT

  Enastående resultat i Euro NCAP för "skydd av oskyddade trafikanter" är en hyllning till det högt uppskattade Lexus Safety System + (standard på alla UX).

  Det förbättrade Aktiva krockskyddssystemet gör att fler potentiella kollisioner kan undvikas, t.ex. vid vänster-/höger-svängar och trafikstockningar. Om du försöker undvika en fotgängare när en kollision är nära förestående, kommer Emergency Steering Assist att stödja dina styrrörelser. Allt för att förbättra UX 300h stabilitet och förhindra oavsiktlig avvikelse ur körfältet.

 • DYNAMISK AKTIV FARTHÅLLARE / VÄGSKYLTSAVLÄSARE

  Detta system använder en kamera med millimetervågsradarsensor som upptäcker  fordon framför UX och sedan ser till att de håller ett lämpligt avstånd. Om fordonet framför stannar kommer UX 300h också att stanna. När fordonet kör iväg igen gör du det också. Kameran känner snabbt av korsande trafik och, i kombination med Filhållningsassistans, följer den en mer naturlig linje genom hela kurvan. Vägskyltsavläsare (RSA) känner igen trafikskyltar och ger dig värdefull information och när den är kopplad till den Dynamiska aktiva farthållaren kan bilens hastighet justeras enligt den aktuella hastighetsbegränsningen. 

Det adaptiva helljuset (AHS) (tillval) hjälper till att förhindra att UX 300h bländar andra trafikanter. AHS använder en kamerasensor som sitter ovanpå vindrutan. Den upptäcker  ljus från framförvarande fordon och optimerar automatiskt strålkastarnas ljusfördelning så de inte direkt belyser framförvarande eller mötande fordon. Elva oberoende LED-chips i strålkastarna aktiveras/inaktiveras för exakt kontroll av de belysta och icke belysta områdena.

DJÄRV DESIGN

 • SKÖNHET MÖTER FUNKTION

  Lexus designers arbetade outtröttligt för att skapa en kompakt SUV med en elektrifierand dynamisk attraktionskraft. Deras ansträngningar syns främst i de små detaljerna som den unika bakre LED-kombinationsbelysningen. Dess eleganta aerodynamiska form bidrar till köregenskaper och prestanda. Det är här skönhet möter funktion och det är i hjärtat av UX 300h. Den dynamiska looken framhävs av sportiga 18”-legeringar, karossfärgade hjulhuslister och den attraktiva lackfärgen Sonic Copper.

 • F SPORT / F SPORT Design

  Med nya lackalternativ lockar UX mer än någonsin. Du kan välja mellan Sonic Copper, Sonic Titanium och Sapphire Blue med svart tak, svarta stolpar och svarta takräcken. Det ger UX-serien ny energi och finns endast som tillval för modellerna F SPORT och F SPORT Design.

 • 17" VENTILERANDE AERO-HJUL

  Dessa aerodynamiska ventilationsfälgar i svart eller silvermetallic har flikar på varje sida av ekrarna och är en världsnyhet för Lexus. Klaffens form är baserad på "Gurney Flap", som är installerad på bakvingen på Formel 1-bilar för att reglera luftflödet och skapa virvlar som ökar downforce. Den här innovativa hjulkonstruktionen ger en säkrare körning genom stabila bromsegenskaper, ökad kyleffektivitet och minskad turbulens.

Strålkastarna har kompakta LED-enheter med tre projektorer och L-formade varselljus som visar Lexus signaturpilspets. Dessutom hjälper multiväderljusen till att bibehålla ett säkert synfält vid dimmiga körförhållanden.

Den bakre kombinationslyktan på UX 300h har en avancerad design som inte bara är iögonfallande utan också aerodynamiskt effektiv. Flikar är integrerade i lampan för att minska lufttrycksförändringar med ca 16%, vilket bidrar till utmärkt bakre stabilitet vid kurvtagning och i sidovindar. För ett distinkt utseende bildas en kontinuerlig ljuslinje av 120 LED-lampor som försiktigt smalnar av mot mitten och mäter bara 3 mm på den smalaste punkten.

INNOVATIV TEKNIK

 • RÖRELSESTYRD BAKLUCKA MED ELUTTAG / NY SMART DIGITAL NYCKEL

  För bekväm lastning och lossning är UX 300h tillgänglig med en rörelsestyrd baklucka. Den kan öppnas och stängas genom att du viftar med foten framför en sensor som sitter under den bakre stötfångaren, samtidigt som du bär på den smarta nyckeln. Den säkra och bekväma Smart Digital Key integrerar alla Lexus smarta nyckelfunktioner i appen Lexus Link+ på din smartphone. Med denna funktion kan du smidigt låsa upp/låsa och starta din bil och den kan dessutom delas mellan upp till fem olika personer.

 • KLIMATANLÄGGNING MED S-FLOW / CLIMATE CONCIERGE

  Klimatanläggningen med S-Flow hanterar intelligent inomhusklimatet i din UX beroende på omgivande förhållanden, vilket ger utmärkt komfort och bränsleekonomi. Den kan t ex känna av om sätena är upptagna och reglera klimatet därefter. Climate Concierge släpper även ut små nanoe™ X-partiklar som hjälper till att hämma virus och bakterier och ta bort oänskad lukt samtidigt som den återfuktar ditt hår och din hud.

 • LJUDANLÄGGNING FRÅN MARK LEVINSON® MED 13 HÖGTALARE

  UX 300h är utrustad med Mark Levinson® Premium Surround Sound med 13 högtalare som levererar 915 watts effekt och därmed levererar ett ljud i absolut världsklass. Den perfekta designen eftersträvades för varje elektrisk komponent i systemet vilket levererar en total harmonisk distorsion (THD, en indikator på signalförvrängning) på 0,1% eller mindre. Systemet innehåller en 150 W / 4 Ω x 12-kanals (8 kanaler används) klass D-förstärkare som med sin otroliga effekt gör att den kan driva stora högtalare och samtidigt skapa ett klart, kraftfullt, ljud.

Lexus Link Multimedia är snabbare och enklare att använda, med förbättrad upplösning på både 8" (Lexus Link Connect med molnnavigering) och stora 12,3" pekskärmar (Lexus Link Pro med inbäddad navigering). Samtidigt använder den molnnavigering för att regelbundet uppdatera dina kartor och trafikdata. Med funktioner som "Point Of Interest"-sökning innehåller systemet även en elektronisk instruktionsbok. För att förbättra din upplevelse finns även tjänster som online-trafik, väderprognoser, parkering och bensinstationssökning tillgängliga.

UX 300h har även fått en ny 12,3” helt digital instrumentskärm (tillval). Mätarnas och informationens layout och framträdande plats ändras därmed beroende på vilket körläge som valts och kan även anpassas exakt  efter dina preferenser.

Välkommen till appen Lexus Link+, en ny värld av uppkopplade möjligheter som skapats för att komplettera vår unika serviceupplevelse "Omotenashi". Dess smarta och skräddarsydda funktioner hjälper dig att planera en resa, hitta en parkeringsplats, schemalägga en service eller till och med förbättra din körstil.

 

 • Analys av körning: Spårar din resor, din körstil och låter dig registrera affärsresor.
 • Hybrid Coach: Hjälper dig att köra din UX 300h mer effektivt.
 • Hitta min bil: Lokaliserar och guidar dig tillbaka till din Lexus.
 • Dela till bil: Låter dig planera en rutt på en annan enhet och skicka den till din Lexus, medan "Bil till dörr" guidar dig till fots till din slutdestination.B112
 • eCare: Låter dig hantera service och underhåll av din UX.
 • Varningslampor: Förklarar betydelsen av varje varningslampa och eventuella åtgärder du bör vidta.
 • Bilens status: Meddelar dig om du har lämnat bilfönstren öppna eller glömt att släcka strålkastarna. Du kan också kontrollera om bilen är låst.
 • Batterivakt: Övervakar laddningsnivån på bilens 12V-batteri.
 • Fjärrstyrd klimatanläggning: Alla UX-modeller erbjuder fjärrstyrning av luftkonditionering, rattvärme, sätesvärme och justering av kupétemperaturen.
 • Fjärrkontroll: Fjärravfrosta vindrutan, aktivera varningsblinkers eller lås och lås upp din UX bekvämt hemifrån.

Fordonsdata projiceras i färg direkt på vindrutan. Med Vindrutedisplayen, som mäter 260 mm x 97,5 mm, kan du kontrollera data som navigeringskommandon, ljudinställningar eller säkerhetsfunktioner utan att släppa blicken från vägen framför dig.
LEXUS UX JOY CROOKES

LEXUS SAMARBETAR MED MUSIKERN JOY CROOKES UNDER LANSERINGEN AV UX

LÄS MER OM VÅRA PROVKÖRNINGAR

VÅRT LÖFTE OM PROVKÖRNING

Upplev något utöver det vanliga – provkör en Lexus. Välj Lexus-modell, plats och hur länge du vill provköra.

UX BILDGALLERI

Utforska elegansen, sofistikeringen och vad som gör UX design helt unik.

ANDRA SUV-MODELLER

NX
NX Comfort
Från 457 900 kr
RX
RX Comfort
Från 739 000 kr

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ue%2Cnx%2Crx%2Crxl