1. New Cars
  2. SUVs
  • Lexus Suv-modeller

    Hos Lexus hittar du en SUV som passar ditt liv och dina intressen. Vi har nämligen allt från en kompakt stads-SUV till en 100% elektrisk SUV där hela familjen får plats. Välj mellan självladdande elhybrider eller elelektriska SUV:ar som alla har samma mål. De vill få dig att känna mer bakom ratten, läs mer om våra elektrifierade modeller.
     

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ux%2Cnx%2Crx%2Clb&gad_source=5&gclid=EAIaIQobChMIv5W8_JimhgMVVF6RBR07ywIwEAAYAiACEgJmEfD_BwE&gclsrc=aw.ds

Forced client side injection based on cached strategy

Lexus RZ

EN 100% ELEKTRISK SUV

Du har väl inte missat vår nya helt renodlade elbil? Namnet är Lexus RZ 450e och den förkroppsligar Lexus unika fordonsdesign och erbjuder en körupplevelse som har sin grund i avancerad elektrifieringsteknik. Den erbjuder inte bara en helt elektrisk upplevelse bakom ratten. Utan är framför allt en välbyggd Lexus som utstrålar karaktär samtidigt som den har en stor aptit på snäva kurvor och erbjuder en räckvidd på över 400 km enligt WLTP.

FAQ

Det första vi tycker du ska tänka på är hur stort bagageutrymmet är. Om du ofta åker på weekendturer och därmed behöver extra utrymme är det RZ eller RX som passar dig bäst. Men använder du en SUV under kortare turer inne i staden är NX eller UX ett bra val.  Båda dessa modeller erbjuder hög prestanda samtidigt som de är väldigt smidiga i stadstrafik. 

SUV står för "Sport Utility Vehicle". Begreppet används för att beskriva en något större bil, med hög sittposition och i regel med högre markfrigång än vanliga personbilar. Rymlighet, körkomfort och kraftfullhet kännetecknar ofta en SUV.

Många oroar sig för att den större storleken på en SUV innebär en mindre responsiv körupplevelse. Men så är inte fallet. Många moderna SUV-modeller från Lexus kommer med avancerade elhybridsystem och våra minsta SUV:ar levererar samma smidiga upplevelse bakom ratten som en coupé. 

En SUV är perfekt för dig som söker en bil med högre markfrigång och de fördelar som det för med sig. Man sitter högre och har bättre sikt och tack vare det högre insteget är det även lättare att ta sig i och ur bilen samtidigt som den är lättare att lasta. Behöver man ta sig fram på riktigt dåliga vägar är markfrigången ett måste. Att motorhuven/grillen kommer högre upp gör även SUV:ar mer krocksäkra vid en eventuell kollision med t ex större vilda djur. Dessutom finns de flesta SUV:ar med fyrhjulsdrift, vilket alltid gör bilen säkrare.

I och med att SUV och fyrhjulsdrift ofta går hand i hand är det vanligt att anta att alla SUV:ar är fyrhjulsdrivna. Och det stämmer i de flesta fall. Men för att vara på den säkra sidan föreslår vi att du tittar närmare på våra olika modeller där du enkelt kan välja om du vill ha en SUV med FWD (framhjulsdrift) eller AWD (fyrhjulsdrift). 

Vilken av våra SUV:ar som är bäst för dig beror i hög grad på dina personliga preferenser, budget och vilken smak du har. Bilens utseende, hur mycket plats du behöver och vilken drivlina som matchar dina behov är avvägningar som du kan fundera på. Vi rekommenderar att du börjar med att välja drivlina – elhybrid, laddhybrid eller helelektrisk. När du har bestämt det handlar det till stor del om hur mycket utrymme du behöver samt vilken utrustning du vill ha. På denna sida får du en bra överblick av våra SUV:ar och vad som skiljer dem åt. 
Lexus Electrified

Laddningsbar suv

Sedan vi lanserade vår första premiumsedan för över 30 år sedan har vi blivit synonymt med suverän kundvård, exceptionell design, gedigen kvalitet och utsökt hantverk. Men vi är också pionjärer inom elektrifierade SUV:ar. I snart 20 år har vi skapat teknologi i världsklass för att främja samhället och ge våra kunder bättre upplevelser. Och idag innebär det att vi har elektriska SUV:ar som passar alla livsstilar. Frågan är bara vad som passar dig – självladdande elhybrid, laddhybrid eller 100% elektrisk?