1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Adaptive high beam system
LEXUS SAFETY SYSTEM +

AUTOMATISKT AVBLÄNDANDE HELLJUS (AHB)

Det Automatiskt avbländande helljuset har vidareutvecklats till ett Automatiskt helljussystem som reagerar på sin omgivning och ger en optimerad ljusbild för att underlätta kvälls- och nattkörning.

AUTOMATISKT AVBLÄNDANDE HELLJUS

Det Automatiskt avbländande helljussystemet (AHB) reglerar LED-lamporna och kan ge precis kontroll över ljusbilden. Genom en kamera i vindrutan upptäcks fordon framför bilen varpå ljuset anpassas för att inte riskera att blända dina medtrafikanter.

Detta gör att föraren kan uppleva en bekväm resa i mörker med en optimal ljusbild för områden där inga fordon befinner sig. Allt för att du ska kunna köra vidare i lugn och ro utan att behöva växla manuellt mellan hel- och halvljus.

AKTIVT HELLJUSSYSTEM I TVÅ STEG

Det Aktiva helljussystemet i två steg (AHS) är en vidareutveckling som ger dig en ännu mer anpassad ljusbild. De 24 olika LED-chippen fördelade på två rader kan styras individuellt. Ljuset kan därmed detaljstyras i styrka och ett mötande fordon kan omges av ljus utan att själv bli bländad, så att du kan läsa vägskyltar och ha bra sikt där du behöver det.

Det Aktiva krockskyddssystemet använder en främre sidoradar och upptäcker på så sätt fordon och cyklar på upp till 50 meters avstånd. En varning skickas till Vindrutedisplayen när fordon upptäcks inom radarns avstånd, 2 till 4 sekunder innan fordonet ska passeras.

Om föraren fortsätter att avancera mot korsande fordon skickas en ljudsignal så att föraren kan stanna i tid. Med tre känslighetsnivåer Far, Mid och Near kan det Aktiva krockskyddssystemet anpassas efter din körstil.

Detta innebär du kan passera genom trafikerade korsningar lika snabbt som säkert, med förbättrad sikt runt hela fordonet. På högtrafikerade ställen, körning på natten eller andra utmanande körförhållanden ger det aktiva krockskyddssystemet ytterligare stöd och meddelar dig om cyklister eller andra fordon är i rörelse nära dit fordon.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

MODELLER MED AKTIVT HELLJUSSYSTEM

UX
UX Comfort
Från 389 900 kr
Från 4 759 kr/mån 
NX
NX Comfort
Från 457 900 kr
Från 5 588 kr/mån 
ES
ES Comfort
Från 516 000 kr
Från 6 297 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=nx%2Ces%2Cux

MODELLER MED AKTIVT HELLJUSSYSTEM I TVÅ STEG

 

ES
ES Comfort
Från 516 000 kr
Från 6 297 kr/mån 
LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr
Från 15 072 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ls%2Ces