1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Front cross traffic alert
LEXUS SAFETY SYSTEM +

VARNARE FÖR KORSANDE TRAFIK FRAMFÖR BILEN

Skydda din bil mot korsande trafik i varje korsning genom Varnare för korsande trafik som upptäcker förbipasserande fordon och cyklar och direkt ger dig informationen i vindrutedisplayen och genom en ljudsignal vid risk för kollision.

Varnaren för korsande trafik framför bilen har möjlighet att upptäcka fordon och cyklar upp till 50 meter längre fram. Systemet kan varna dig om det andra fordonets position i vindrutedisplayen redan 2 till 4 sek innan fordonet beräknats passera.

Om föraren fortsätter mot den beräknade skärpunkten mellan dig och en annan bil kommer även ljudsignaler varna dig för att du ska stanna. Det finns tre olika nivåer av känslighet för avståndet till omgivande trafik, så att du enkelt kan anpassa systemet efter din körstil.

Detta ger dig möjlighet att passera genom trafikerade korsningar med en trygghet av att bilen hjälper dig att övervaka omgivningen. Där trafiken rör sig snabbt, vid körning i mörker eller i försämrad sikt kan Varnaren för korsande trafik framför bilen också ge dig stöd och meddela dig om medtrafikanter och cyklister som är i närheten.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr
Från 15 072 kr/mån 

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ls