1. Discover Lexus
  2. Safety
  3. Lexus Parking Assist
LEXUS SAFETY SYSTEM +

AVANCERAD PARKERINGSASSISTANS

Att parkera medför en rad olika utmaningar och risk för kollision även om farten är låg. Med parkeringsupport som är framtagen för att skydda både din och andras bilar genom att signalera för eventuella faror och föremål.

Lexus parkeringsassistans sammanför en rad funktioner för att ge dig bra stöd. Parkeringssensorer känner av föremål runt bilen och ger dig en varningssignal och samtidigt visas positionen på föremålet på både media- och multiinformationsdisplayen.

För att uppmärksamma dig om bakomvarande fordon närmar sig finns en backvarnare för korsande trafik som då ger en ljudsignal. Samtidigt som det fordonet eller objektet visas i multiinformationsdisplayen får du en markering i den aktuella sidobackspegeln.

Parkering underlättas genom att i tillägg till ljud- och ljussignalerna och backvarnare för korsande trafik, hjälpa dig att automatiskt bromsa bilen när en kollision är nära förestående. Genom parkeringssensorerna upptäcks föremål runt hela bilen och i låga hastigheter kan bilen agera helt på egen hand.

Parkeringssensorerna kan upptäcka föremål i din omgivning. Är det fasta hinder framför eller bakom din bil kommer de uppmärksammas genom en ljus- och ljudsignal samtidigt som bilens bromsar aktiveras och därtill visas detta på multiinformationsdisplayen. Samma sak gäller om bilar rör sig bakom din bil så upptäcks dem genom Backvarnaren för korsande trafik och ger dig varningssignaler samt bromsar din bil för att undvika en kollision.

Våra senaste modeller använder sig av en kamera för att upptäcka likväl fordon som fotgängare som rör sig bakom din bil. Denna kan upptäcka fotgängare och varnar dig med både ljus- och ljudsignal samt genom en bild på multiinformationsdisplayen. Är fotgängaren tillräckligt nära kommer bilen automatiskt bromsa för att undvika en kollision.

Lexus Safety System + får inte under några omständigheter användas för att ersätta dina färdigheter bakom ratten. Läs noga igenom instruktionsboken innan du använder systemet och kom ihåg att föraren alltid ansvarar för säkerheten.

TILLGÄNGLIG I FÖLJANDE MODELLER

LS
LS Comfort
Från 1 235 000 kr

POST https://dxp-webcarconfig.lexus-europe.com/v1/model-filter-results/se/sv?model=ls