Röd Lexus RC årsmodell 2019

PUBLICERAT DEN: 2018-08-30

NYHETER OCH HÄNDELSER

FÖRFINAD OCH FÖRNYAD – LEXUS UPPDATERAR SPORTCOUPÉN RC

  • Sportig men elegant, körglad men komfortabel och vass men ändå välkomnande. Med precision i varje detalj är nya Lexus RC den ultimata coupén.
  • Unik kombination av banbrytande design med ultraeffektiv självladdande hybriddrivlina.
  • Världspremiär 2 oktober på bilsalongen i Paris.
I dag presenterar Lexus den nya uppdaterade versionen av den lyxiga sportcoupén Lexus RC som gör global debut på bilsalongen i Paris 2 oktober. Försäljningen på europeiska marknader startar i slutet av 2018.
Introducerad första gången 2014 och än i dag banbrytande. Den lyxiga sportcoupén Lexus RC är en del av arbetet att skapa ännu mer livfulla, känslofyllda och körglada modeller från Lexus. Genom att kombinera banbrytande design och vassa köregenskaper med en ultraeffektiv självladdande hybriddrivlina har RC unika egenskaper. Och nu är det tid för nästa steg – och än en gång är Lexus RC en viktig nyckelspelare.
Grunden lever kvar – men med omsorg och precision i varje detalj har RC förfinats, förbättrats och förnyats för att på bästa sätt förmedla det senaste designspråket tillsammans med ännu skarpare och roligare köregenskaper. Exteriört har den sportiga grunddesignen bibehållits, men inte utan att förändra viktiga detaljer. Resultatet är en lyxig sportcoupé med ännu tydligare familjeband till den större Lexus LC.
Aerodynamiken är förbättrad, precis som fjädringen. Motorns respons och styrningens känsla är även den förfinad för en skarpare men fortfarande elegant körupplevelse. Nya RC är därmed stabilare än någonsin samtidigt som den både är roligare och kvickare. Det ger inte bara föraren en närmare körkänsla och mer förtroende bakom ratten, det ger också förbättrad komfort som gör nya RC till en ideal långfärdsbil – oavsett om resan går längs raka motorvägar eller krokiga serpentinvägar.
LIKA SPORTIG SOM ELEGANT – PRECIS SOM SITT STÖRRE SYSKON LC
Målet med nya RC har varit att behålla de dynamiska proportionerna men att samtidigt addera mer stil och elegans. Bland annat är den främre stötfångaren ny med tydligt markerade hörn som glider ner från strålkastarna. Grillen har ett helt nytt mönster som stegvis förändras från över- till nederkant och de nya strålkastarna med en vertikal placering av de extra små trippel-LED-lamporna och den nya L-formade ljusslingan ger nya RC ett än mer distinkt utseende.
Baktill har nya luftutsläpp tillkommit på stötfångaren, vilket gynnar både stabiliteten och förbättrar köregenskaperna, och den bredare spårvidden och lägre tyngdpunkten ger ännu bättre grepp. Även lamporna bak är nya och formar nu en tydlig L-form som också är den nya ljussignaturen för Lexus coupéer. Förändringar som gör att nya RC förstärker släktskapet till storasyskonet och flaggskeppscoupén LC – både i utseende och i körupplevelse.
Totalt finns elva olika exteriöra lacker tillgängliga för nya RC, bland annat Flare Yellow och Sky Blue som båda perfekt förmedlar bilens nya natur. Nya RC F SPORT kommer med samma karaktäristiska mönster i grillen som övriga F SPORT-modeller, tillsammans med flera andra unika exteriöra och interiöra detaljer.
FÖRFINAD INTERIÖR FÖR MER KÖRGLÄDJE
Knappar och reglage för klimat- och multimediaanläggningen har fått en borstad yta för ännu bättre detaljkänsla, samtidigt som instrumentpanelen har ny form. Den nya analoga klockan är direkt hämtad från storasyskonet LC och är ännu en detalj som känns igen från Lexus coupéer.
Genom att förbättra aerodynamiken, finjustera fjädringen och optimera drivlinan har Lexus mål varit att ge RC ännu mer körglädje. Små förändringar som tillsammans med en mer ombonad känsla tillsammans har tagit RC till en helt ny nivå. Resultatet är helt enkelt en kvickare, roligare och bekvämare sportcoupé med ännu fler omsorgsfullt hantverksmässiga detaljer.