2020 lda winner 2020 hero

LEXUS DESIGN AWARD 2020

“OPEN SOURCE COMMUNITIES ” AV BELLTOWER VINNER GRAND PRIX I LEXUS DESIGN AWARD 2020

Lexus Design Award 2020 är avgjort och Grand Prix-vinnaren är BellTower från Kenya. BellTowers bidrag, med titeln ”Open Source Communities”, blev den slutliga vinnaren bland totalt 2 042 bidrag från 79 olika länder. Bedömningskriterier för den här 8:e upplagan av Lexus Design Award baserades på grunden i Lexus varumärke: Anticipate, Innovate and Captivate in the quest for a Better Tomorrow.
Det vinnande bidraget ”Open Source Communities” adresserar utmaningar som ofta finns i utvecklingsländer genom att använda smart öppen källkodsplanering för att utforma prisvärda samhällen med hållbara rena vattenresurser. John Brian Kamau tog emot priset: ”Det var en stor ära för oss på BellTower att vara en av de sex finalisterna och sedan vinna Grand Prix i Lexus Design Award 2020. Vår resa började med många utmaningar. Vi fortsatte dock att visa upp vårt ambitiösa koncept. Vår erfarenhet har lärt oss otroligt mycket. Alla våra framtida projekt kommer att anpassas efter de nyckelprinciper som vi lärde oss under processen.”
Med tanke på årets unika omständigheter skapade vi på Lexus vår första virtuella jury för att kunna stödja och vårda nästa generations kreativa talanger. Först fick de sex finalisterna förklara hur de skulle skapa en bättre morgondag för vår panel av renommerade domare. Lexus Design Award fyra mentorer, vars jobb var att guida finalisterna i sex månader, var också på plats för den stora finalen i Lexus Design Award 2020.
När Jeanne Gang, rektor vid Studio Gang Founding tillkännagav vinnaren sa hon: "Design har haft olika roller genom historien. Design har stått för djärv estetik, extrem funktionalitet och till och med humor. Men idag lever vi i en värld som tacklar stora frågor som klimatförändringar och sociala ojämlikhet och då kan design axla rollen som en nyckel till effektiv systemlösning. Grand-Prix-vinnaren vidgar definitionen av design till att numera omfatta finansiella system för samhällsprojekt samt låta design spela en avgörande roll i debatten kring hur rent dricksvatten har avgörande betydelse för att medborgare ska kunna blomstra. Genom att hantera frågor kring hur projektet kommer att uppstå och upprätthållas ekonomiskt, vidgar BellTower vår syn på vad design är och kan vara. Även om projektet är en apparat för att samla in och lagra regnvatten är det även en ekonomisk spelplan som i förlängningen ger samhället flera möjligheter.”
Lexus tackar de sex finalisterna i Lexus Design Award 2020 för deras hårda arbete och är tacksamma för våra domares passion och engagemang. Tack Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda och Simon Humphries samt mentorerna; Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin och Shohei Shigematsu.
Pokalen som delades ut till vinnaren designades av Hideki Yoshimoto som själv har vunnit Lexus Design Award 2013 och nu är en etablerad professionell designer baserad i London. ”Denna pokal kommer att bli ansiktet utåt för Lexus Design Award i många år framöver så jag försökte skapa en enkel form där djärvhet och subtilitet samexisterar. Hantverkaren som skapar pokalen använder rökkryddat trä och lack tillverkad i traditionell Kawatsura-stil från Akita Prefecture i Japan. Pokalen avspeglar hjärtat, själen samt den kreativa passionen som har gjort vinnaren till en vinnare.”
För mer information var god besök https://www.lexusdesignaward.com
Lexus Design Award 2021 tar emot ansökningar från och med den 11 Oktober. Mer info finner du längst ner på denna sida.
https://discoverlexus.com/highlights/entries-open-for-lexus-design-award-2021
Officiell Hashtag: #LexusDesignAward