1. Tjänstebilar
UPPTÄCK LEXUS

TJÄNSTEBILAR

Om den perfekta tjänstebilen är den som gör såväl förare som ekonomiansvarig glada och nöjda så har vi nog just det: Den perfekta tjänstebilen.

Lexus in Business

ETT PÅLITLIGT VAL

Lexus inställning till kvalitet är närmast att likna vid besatthet. Kvaliteten är själva grundbulten i hur nöjd man sedan blir i sitt bilval. Ur förarens synvinkel är Lexus ett mycket pålitligt bilval. Väljer du en hybridversion så kommer du också glädjas åt ett mycket angenämt förmånsvärde. Det är en bil att lita på i alla lägen. Den är synnerligen bekväm, säker och avkopplande att köra. Skulle något hända dig eller bilen gör Lexus Euro Assistance att hjälpen alltid är nära.

 

När bilen är på service står självfallet en fri lånebil och väntar. Att du inte sneglat alltför mycket på vad grannen kör utan gjort ett självständigt bilval bidrar säkert också till att du trivs med din Lexus. Den ekonomiansvariges perspektiv är ett annat. Och här blir kvaliteten återigen en synnerligen viktig faktor. En Lexus bjuder helt enkelt aldrig på några obehagliga överraskningar. Däremot får du elhybridbilens generösa garantier. Att ha Lexus i bilparken säger en hel del om företagets inställning till miljö och kvalitet är ju en helt annan sak.

Varför välja Lexus som tjänstebil?

LEXUS SELF-CHARGING HYBRID

TEKNIKEN
I Lexus fall betyder den självladdande elhybridtekniken att en förbränningsmotor arbetar i total harmoni med en eller flera högeffektiva elmotorer. I lägre hastigheter som i tät stadstrafik går bilen ofta på endast el, tyst och helt rent. När farten ökas kopplas bensinmotorn automatiskt och helt omärkligt in.

 

I PRAKTIKEN
Lexus självladdande elhybrider är extremt lättkörda. Systemet sköter allting helt automatiskt. Växellådan är elektronisk och steglöst automatisk vilket gör körningen silkeslen. Du behöver helt enkelt inte tänka på något annat än trafiken runt dig.

 

ERFARENHETEN
Lexus satsade mycket tidigt på elektrifiering genom elhybridtekniken och är idag den obestridliga ledaren inom området. Vi lanserade vår första modell, RX 400h redan 2005. Och idag erbjuder vi sex modeller med elhybridteknik och en modell som elbil. Totalt har vi nu levererat över 1 750 000 självladdande elhybrider över hela världen. Läs mer om våra elektrifierade drivlinor här. (Opens in new window)

  (Opens in new window)

HÖG AKTIV OCH PASSIV SÄKERHET

Säkerheten ingår som en mycket viktig del i vilken Lexus du än väljer. Det börjar i grundkonstruktionerna med oerhört kraftiga ”säkerhetsburar” som omger passagerarutrymmet. Den passiva delen av säkerheten kompletteras med ett innovativt system av krockkuddar, vilket oftast inkluderar såväl knäkrockkuddar som krockskyddsgardiner.
 
De modeller som genomgått Euro NCAP:s senaste krockprov har klarat dem med breda marginaler och Lexus ES blev utnämnd som en av de säkraste bilarna Euro NCAP någonsin testat. Men kanske än viktigare är den aktiva säkerheten, den som hjälper dig att undvika potentiella olyckor. Och på det området spelar Lexus med sina innovationer en ledande roll i utvecklingen.
Ett tydligt exempel är att alla Lexus bilar har som standard (Opens in new window)Lexus Safety System + vilket inkluderar ett Aktivt krockskyddssystem, Filhållningsassistans, Automatiskt avbländade helljus, Aktiv farthållare och Vägskyltsavläsare.

MER BIL FÖR BASBELOPPET

Jämför gärna standardutrustningen i en Lexus med vilken annan motsvarande bil som helst. Du kommer märka att det som ofta betraktas som extrautrustning hos andra ingår som standard hos Lexus. Speciellt tydligt blir det i våra Business-modeller där vi försökt maximera utrustningen inom basbeloppets ramar.

LÄGRE FÖRSÄKRINGSPREMIER

Väljer ditt företag att finansiera bilen genom Lexus Financial Services kan ni, förutom synnerligen konkurrenskraftiga lösningar, också räkna med vad som förmodligen är en av marknadens bästa märkesförsäkringar.

 

Läs mer på lexusbilforsakring.se (Opens in new window)

ÄNNU MER EKONOMISK I LÅNGA LOPPET

Lexus självladdande elhybrider behöver ingen extern laddning utan laddas istället kontinuerligt bland annat vid inbromsning och i nedförsbackar genom att ta till vara på den rörelseenergi som i andra bilar bara går upp i rök.

En mycket angenäm bieffekt av den regenerativa bromsningen är att slitage på bromsar och däck minskar högst väsentligt. Vilket innebär att elhybriddriftens fördelar bara ökar i längden.

24 TIMMAR OM DYGNET, 365 DAGAR OM ÅRET

Om du någon gång behöver hjälp finns alltid Lexus Euro Assistance 24 där. Vårt assistansprogram gäller i tre år från det att bilen är ny och i de allra flesta länder i Europa. Vart du än är på väg kommer vi att göra vårt yttersta för att ta dig dit. Tjänsten gäller om du får något problem med din Lexus, till exempel råkar ut för en olycka eller blir bestulen på bilen och omfattar bland annat bogsering, hotellrum, bilhyra, assistans på vägen – allt beroende på vad du behöver.

GENERÖSA GARANTIER

Lexus har en treårig nybilsgaranti vilken täcker alla fel som beror på material eller sammansättning vid normal användning. Garantin gäller maximalt 10 000 mil. Under första året finns däremot ingen begränsning av körsträckan. I tillägg omfattas alla elhybridbilar av en speciell femårig (eller 10 000 mil) hybridkomponentgaranti. Dessutom har alla fabriksnya Lexus en treårig lack- och ytrostgaranti utan milbegränsning samt en 12-årig rostgaranti vilken gäller vid genomrostning, även den utan milbegränsning.

OMTANKE, EN AV LEXUS GRUNDVÄRDERINGAR

Omtanken tar sig uttryck i ett allmänt uppträdande, men också i mer konkreta program. Några exempel är proaktiv servicebokning, vilket betyder att vi alltid kontaktar dig när det börjar bli dags för service, för att du själv ska slippa tänka på det. Och när du lämnar bilen väntar alltid en fri lånebil. Vi ser också till att din bil är ren och snygg på både in- och utsida innan vi lämnar tillbaka den. Och då har vi självfallet även provkört bilen och återställt dina inställningar på säten, backspeglar och radio.

Vad är egentligen en tjänstebil?

VAD ÄR EGENTLIGEN EN TJÄNSTEBIL?

Ordet ”tjänstebil” eller liknande benämningar som används såsom "Personalbil", "firmabil", "förmånsbil" kan verkligen betyda olika saker för olika människor. För en kan tjänstebilen vara en plats i vilken man tillbringar stora delar av arbetsdagen. För en annan kan det istället helt enkelt mest handla om en del av ett lönepaket. Men oavsett om du kör 5 000 mil om året i tjänsten eller 500 så är grundönskemålen oftast de samma.

 

Bilen ska bjuda på hög säkerhet. Den ska vara bekväm och praktisk. Den ska vara rolig att köra. Den ska vara välutrustad. Och den ska vara bekymmersfri. Om du instämmer i allt det här säger vi helt enkelt: Välkommen till Lexus värld!

Men vad kostar det?

  • EXTRAUTRUSTNING

    Kostnaderna för all fabriksmonterad extrautrustning och lokalt monterade biltillbehör (inklusive arbetskostnad) ska läggas till Skatteverkets nybilspris. Detta är det totalpris som sedan ligger till grund för beräkning av förmånsvärdet. Viss extrautrustning är skattebefriad, som exempelvis handsfree för mobiltelefon, handikapputrustning och elektronisk körjournal.

  • DRIVMEDEL

    Föraren står för den rörliga kostnaden för sin privata körning. Drivmedlet ingår inte i bilens förmånsvärde. Arbetsgivaren kan hantera drivmedlet på två olika sätt - antingen ersätta drivmedelskostnaden vid tjänsteresor eller ge drivmedlet som löneförmån.

    AVDRAG

    Du har möjlighet att göra avdrag för resor till och från arbetet. Villkoret som gäller är att tidsvinsten ska vara minst 2 timmar per dag och att avståndet ska vara minst 5 km enkel resa. Avdraget som tjänstebilsinnehavaren kan göra är 6,50 kr/mil för dieseldriven bil och 9,50 kr/mil om bilen är bensindriven. De första 10 000 kronorna är inte avdragsgilla.

LEXUS FINANCIAL SERVICES

Inom Lexus Financial Services vet vi att våra kunder sätter stort värde på trygga, enkla finansieringslösningar som fungerar och tar så litet av din tid som möjligt. Bland våra standardiserade produkter hittar du: Lexus Business Lease, Lexus Financiell Leasing, Lexus Fördelslån och Lexus Billån. Har du särskilda önskemål deltar vi gärna i en diskussion för att hitta en lösning som passar ditt företag.

BILFÖRSÄKRING

Har ditt företag en Lexus? I så fall låter du säkert en auktoriserad Lexus-serviceverkstad serva din bil. Och på samma sätt kan du försäkra din bil hos någon som är bra på att försäkra Lexus-bilar. Lexus In Business Bilförsäkring har utvecklas i samarbete mellan Lexus och Länsförsäkringar just för att möta de behov och krav som du har rätt att ställa på din försäkring. Lexus Bilförsäkring ger dig en maskinskadeförsäkring som gäller ända upp till 150 000 km eller tio år. Vi har även slopat självrisken vid djurkollision.

 

VILL DU VETA MER?

Fullständig information kring Lexus In Business bilförsäkring hittar du här (Opens in new window). Har du några ytterligare frågor eller funderingar är du är välkommen att ringa Länsförsäkringar på 0771-55 11 10 (Opens in new window).