LEXUS NYHETER

LEXUS ELECTRIFIED: PREMIÄR FÖR FRAMTIDENS ELBILAR FRÅN LEXUS

TOKYO, JAPAN (October 23, 2019)
Startskottet på företagets nya vision ”Lexus Electrified” görs genom debuten av konceptbilen LF-30. Den visar hur företaget ser på utvecklingen av sina elektrifierade modeller under de närmaste åren.

Den första elektrifierade Lexus-modellen lanserades 2005, i form av elhybriden RX 400h. I dag finns alla Lexus-modeller på den svenska marknaden som självladdande elhybrider och 99 procent av försäljningen i Sverige är också elhybrider.

Konceptbilen LF-30 representerar ett stort och avgörande steg framåt när det gäller prestanda, vägegenskaper och körglädje, tack vare en hel del nytänkade som inte finns i någon annan bilmodell på marknaden i dag.

Ett viktigt exempel är Lexus Advanced Posture Control, en funktion som fördelar drivkraften individuellt mellan elmotorerna i fram- och bakhjulen. Det innebär att bilen kan vara såväl framhjulsdriven som bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven, helt beroende på den aktuella situationen. Lexus avser att implementera tekniken för alla sina elektrifierade modeller.

Interiören är både rymlig och samtidigt ombonad. Passagerarstolen fram påminner om förstaklassätet i ett flygplan, medan baksätet har en artificiell ”muskelteknik” som anpassar sig till passagerarna och som kan ställas in i en rad olika lägen. Ett musiksystem från Mark Levinson ger en helt ny ljudupplevelse, med bland annat högtalare i nackskydden som förutom en optimal ljudbild också erbjuder en brusreducerande funktion.
Via glastaket över baksätet går det att hantera olika funktioner med röst- eller geststyrning och med AR-teknik exempelvis visa stjärnhimmel, videor och navigationsdata.