UX 0228

PUBLICERAT DEN: 2018-02-27

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS AVSLÖJAR HUR HELT NYA KOMPAKT-CROSSOVERN UX SER UT

Lexus visar nu för första gången både bild och video på sin helt nya UX-modell, som får officiell världspremiär på den internationella bilmässan i Genève den 6 mars.
UX står för ”Urban Crossover” och bild- och videomaterialet visar UX-modellens både djärva och eleganta SUVinspirerade formspråk, med en både kraftfull och kompakt framtoning. Crossover-generna framhävs av bilens muskulösa linjeföring med en hög midjelinje. Samtidigt har bilen en mycket vridstyv kaross och låg tyngdpunkt, vilket ger mycket goda köregenskaper.
Inne i kupén har Lexus UX en tydligt förarfokuserad miljö, ett rymligt och inbjudande passagerarutrymme med god utblick över vägen. Med en kaxig design, mycket hög detaljkvalitet och avancerad teknik tar UX-modellen positionen som attraktiv ingångsmodell till premiumvarumärket Lexus för en delvis ny kundkategori.
Lexus presskonferens, med företagets nya europachef Pascal Ruch och UX-programmets chefstekniker Chika Kako äger rum tisdagen den 6 mars klockan 10.00 i Lexus monter i hall 4 på Palexpo. Den livestreamas på https://livestream.com/LexusInternational/geneva2018.