JD Power Image

PUBLICERAT DEN: 2016-02-25

NYHETER OCH HÄNDELSER

LEXUS ÄR USA:S MEST TILLFÖRLITLIGA BILMÄRKE - FÖR FEMTE ÅRET I RAD

Lexus har återigen rankats som det allra mest tillförlitliga bilmärket, i ansedda J.D. Powers årliga konsumentundersökning. Det är nu femte året i rad som Lexus toppar listan.
Förutom förstaplatsen bland bilmärken, med lägst antal upplevda problem per 100 bilar, kom Lexus-modeller högst i tre av tio underkategorier. Bland dem Lexus GS som också säljs i Sverige; modellen rankades högst i kategorin ”Midsize Premium Car”. Toyota kom på fjärde plats totalt och hade också tre modeller som segrare i sina respektive kategorier.
Tillförlitligheten är viktig för bilägarna. I undersökningen uppgav över hälften av de svarande att den förväntade tillförlitligheten var en av de avgörande faktorerna när de valde bilmärke och modell. Bland de bilägare som inte hade upplevt några problem med sina bilar, uppgav 55 % av de skulle köpa samma bilmärke igen.
Konsumentenkäten – J.D. Power 2016 U.S. Vehicle Dependability Study – avser bilar av 2013 års modell och som ägarna har haft sedan de var nya. Sammanlagt deltog drygt 33 500 bilägare i undersökningen, som genomfördes under oktober–december 2015.