2019 los angeles auto show hero image

VÄRLDSPREMIÄR

LEXUS LC 500 CONVERTIBLE

Nya Lexus LC 500 Convertible debuterar på Los Angeles Auto Show och levererar inte bara världsunik utstrålning – utan också en ny nivå av prestanda.

NU DEBUTERAR DEN EFTERLÄNGTADE CABRIOLET-VERSIONEN AV LEXUS LC

 • En helt ny cabriolet med enastående körupplevelse med såväl taket ned- som uppfällt och främsta omtänksamhet ner på detaljnivå. Nya Lexus LC 500 Convertible debuterar på Los Angeles Auto Show och levererar inte bara världsunik utstrålning – utan också en ny nivå av prestanda.

  Nu debuterar den mycket efterlängtade cabriolet-versionen av Lexus LC på Los Angeles Auto Show i USA. Modellen representerar den pågående evolutionen för Lexus och flyttar fram positionerna på resan mot ett globalt förstklassigt livsstilsvarumärke. Nya LC 500 Convertible levererar både köregenskaper i världsklass och berikar förarens livsstil genom sin utstrålning.

  Nya Lexus LC 500 Convertible tar plats som företagets främsta flaggskepp tillsammans med sitt coupésyskon LC. Exteriördesignen kombinerar coupéns unika taklinje med karaktären av en cabriolet och ger en vacker siluett oavsett om taket är upp- eller nedfällt. Suffletten består av fyra lager för optimal ljudisolering och är dessutom tillverkad i de absolut främsta materialen för att garantera passform och undvika skrynklor. Taket tar 15 sekunder att öppna, 16 sekunder att stänga och det kan göras i hastigheter upp till 50 km/h.

  Klimatkontrollen Lexus Climate Concierge anpassar automatisk luftkonditioneringen, sätesvärmen, värmen i nacken och den uppvärmda ratten för optimal temperatur åt förare och passagerare, oavsett om taket är upp- eller nedfällt. LC 500 Convertible ska erbjuda samma höga komfort som sitt coupésyskon, oavsett årstid och temperatur. Bilen mäter 4,76 meter på längden, 1,92 meter på bredden och 1,35 meter på höjden.

  För att garantera vridstyvheten har både kaross och chassi förstärkts. Bland annat genom en ny placering och utformning av den bakre stötdämparinfästningen. En viktig komponent som har förstärkts med både magnesium och aluminium vilket ökar vridstyvheten samtidigt som valet av material håller ner totalvikten. Resultatet är förstklassig prestanda med maximal kvickhet.

  För att ytterligare förstärka den exteriöra designen har bakdelen höjts och breddats för att skapa en ännu mer dynamisk siluett och förstärka den låga och breda karossen.

  Motorn, en 5.0-liters V8, tillsammans med den tio-växlade DirectShift-växellådan ger lika mjuk som direkt acceleration och karaktären förändras beroende på förarens inställningar. LC 500 Convertible är komfortabel och följsam men kan även vara vass och snabb när föraren är på det humöret. För att ytterligare förstärka ljudet av V8-motorn är bilen dessutom utrustad med ljudgenerator som vidareförmedlar motorljudet till kupén samtidigt som ventiler i avgassystemet kan förstärka ljudet ytterligare. Men systemet har även en Aktiv ljudbegränsare (Active Sound Control) som sänker och begränsar ljudet när lägsta möjliga ljudnivå är önskat.

  Nya LC 500 Convertible är planerad att finnas beställningsbar sommaren 2020.
 •     2019 much anticipated convertible version

LC CONVERTIBLE HAR EN FANTASTISK DESIGN.
OAVSETT OM DEN ÄR UPP- ELLER NEDCABBAD.

 • Med en design som baseras på flaggskeppscoupén LC behåller LC Convertible föregångarens utmärkta aerodynamiska prestanda, optimala viktfördelning och välkända funktionella skönhet. Det mjuka taket skapar en unik silhuett och sportig form som passar en cabriolet. Linjerna som går längsmed bagageluckan har dessutom lyfts och breddats för att skapa en mer iögonfallande sidovy som dessutom accentuerar den låga men breda hållningen.

  För att säkerställa att Cabriolet-versionen av LC 500 behåller sin vackra silhuett (när taket är nedfällt) förvaras taket under ett inbyggt insynsskydd. Eftersom formgivarna har valt att lägga bälteslinjen extra högt upp har vi lyckats förstärka LC:s profil vilket skapar ett förstklassigt rent utseende.

  Det mjuka taket består av fyra lager och har utformats för att kunna behålla kupéns smidiga taklinje utan att stödramen syns genom tyget. Dessutom har takets tyg valts med extra noggrannhet och därefter formats för att förbättra ljudisoleringen samtidigt som det går att spänna så pass hårt att det aldrig kommer att uppfattas som skrynkligt.

  Färgpaletten som ligger till grund för lacken, det mjuka taket och de eleganta interiöra nyanserna är noggrant utvalda och perfekt kombinerade för att tillgodose kundernas höga känsla för stil, smak och olika livsstilar.

  Interiören har detaljer som kviltning och perforeringsmönster på sätets övre del samt en "L"-logotyp som präglats på baksidan av nackstödet.

  När du öppnar och stänger det mjuka taket kontrolleras rörelsen noggrant, särskilt i början och slutet, för att föraren ska uppleva en känsla av kvalitet och säkerhet. Rörelsen av insynsskyddet har perfekt synkroniserats för att uppnå en elegant och naturlig rörelse, samtidigt som klassledande öppning- och stängningshastighet har säkerställts.

  Taket kan öppnas eller stängas medan LC Convertible håller en hastighet på upp till 50 km/h. Dessutom kan föraren följa en animation som visas i displayen för att enkelt övervaka takets driftförlopp.
 •     2019 a stunning design with the top up or down

NU KAN DU UPPLEVA LEXUS BERÖMDA KÖRUPPLEVELSE UTAN TAK

LC 500 Convertible är skapad för att på alla sätt leverera samma styvhetsnivå som Lexus Coupe-modeller samtidigt som den erbjuder både en hög nivå av styling och tillräckligt med bagageutrymme.

Tack vare den strategiska placeringen och formen på det bakre upphängningstornet har styvheten förbättrats avsevärt. Stödet består av lätt gjutet aluminium som minimerar den totala vikten samtidigt som prestandadämpare används för att kunna leverera högkvalitativ körkomfort. Chassit har även förstärkts med material som magnesium och aluminium för att uppnå både hög styvhet och viktreducering. Resultatet är en dynamisk prestanda som föraren kan förvänta sig av en Lexus.

En V8-motor på 5,0-liter är sammankopplad med den 10-växlade automatlådan med DirectShift som ger LC Convertible en linjär acceleration. Effekten är noggrant avstämd med förarens körstil och håller en jämn accelerationskaraktär. Oavsett om föraren kör lugnt eller pressar hårdare.

För att göra V8 motorn i LC 500 Convertible roligare när du kör nedcabbat sänder en ljudgenerator sensuella motorljud genom instrumentpanelen medan en avgasventil förbättrar det kraftfulla motorljudet som kommer naturligt från avgasröret.

KUPÉN ÄR UPPBYGGD UTIFRÅN LEXUS FÖRARFOKUSERADE DESIGNFILOSOFI

För att skapa en härlig körupplevelse utan att störa konversationen mellan passagerare i kupén fokuserade vi på aerodynamiska lösningar som bälteslinjen och bakdelens utformning. Den transparenta vindavvisaren i polykarbonat pressar även vindflödet åt sidorna vilket gör att det blir extremt tyst inne i kupén.

Ljudet är en viktig del av Lexus DNA vilket bland annat har gjort att ett simulerat motorljud skickas ut i kupén. Den Aktiva ljudkontrollen (ANC), i kombination med ljudisolering och absorptionstekniker, säkerställer att allt oönskat ljud och obehagliga ljudfrekvenser aldrig når förare eller passagerare i kupén.

Ljudsystemet reproducerar noggrant de ursprungliga ljuden från instrument, sång och inspelningsmiljö. Dessutom förändras akustiken i kupén automatiskt om taket är upp- eller nedcabbat vilket gör att akustiken kan upplevas och åtnjutas i alla situationer.

Lexus Climate Concierge styr automatiskt luftkonditionering, sätesvärmare, nackvärmare och rattvärmare och anpassar sig även efter om du kör upp- eller nedcabbat. Detta gör atmosfären i kupén bekväm för samtliga passagerare - oavsett vilken temperatur det är utanför.

DIMENSIONER

Längd
4,760 mm
Bredd
1,920 mm
Höjd
1,350 mm
Hjulbas
2,870 mm
Takdrift
Öppna: 15 sek / Stäng: 16 sek