2018 lexus lfa hero

06 / 08 / 2018

UNIK LFA PÅ SPA 24-TIMMARS

Emil Frey Lexus Racing team debuterade på Spa 24-timmars den 28-29 Juli 2018 med två Lexus RC F GT3. 2018-års race på Spa markerade dessutom den 70:e upplagan av det numera ikoniska evenemanget.
Deltagandet bygger vidare på en rad starka prestationer av Emil Frey Lexus Racing-teamet i premiärsäsongen av Blancpain GT Series. Bland annat den spektakulära segern i mästerskapets femte runda på Circuit Paul Ricard i Frankrike.

Ett positivt bantest gjordes på Spa Francorchamps – banan där Spa 24-timmars arrangeras – och ett flertal konfigurationer testades av teamet, i vått såväl som torrt förhållande.
Utöver bantestet hämtades data från framgångsrika körningar på Spa Francorchamps i fjol. Det var nämligen då som världens första RC F GT3 pole position säkrades, som i sin tur resulterade i en klar seger i en av rundorna i International GT Open serien.

Teamledaren Lorenz Frey sade att teamets självförtroende var högt efter testet. Dessutom hade de sedan tidigare erfarenhet av hur väl RC F GT3 presterade på den sju kilometer långa banan. "Med tanke på hur väl bandragningen på Spa, med dess snabba kurvor passar vår RC F GT3 så kommer vi prestera väl" sade han. "Spa är en av de tuffaste GT3-racen som finns, och hålls dessutom på världens mest spektakulära bana. Hela teamet är spända på att se hur det första 24-timmars racet kommer att gå för Lexus.
 
 
 
 
        text space quote
        2018 lexus lfa portrait

BLAND DE TUFFASTE RACEN I GT3-KLASSEN HÅLLS PÅ LEGENDARISKA SPA I BELGIEN. HELA TEAMET ÄR SPÄNDA PÅ ATT SE HUR LEXUS FÖRSTA 24-TIMMARS RACE PÅ BANAN KOMMER ATT GÅ.

Lorenz Frey, Teamledare
Väl erfarna förare, som Monegasque Stéphane Ortelli – som tidigare vunnit 24-timmars lopp på både Le Mans och Spa – framförde Emil Frey Lexus Racings två RC F GT3 i loppet.
 
 
 
 

LFA ART CAR

 
För att markera premiären, som dessutom infaller samtidigt som 10-års jubileet av Lexus prestandamodeller 'F', avtäckte Lexus Europa en helt unik LFA under racehelgen. Specialversionen av LFA är designad av den portugisiska artisten Pedro Henriques, och dess exteriör sammanför de ikoniska linjerna från Lexus superbil med ett organiskt mönster som ger uttryck åt rörelse, och konstant evolution.
“Min inspiration för designen hämtas från rörelsen i det kontemporära livet, där ting är i konstant rörelse och svåra att få stopp på" förklarar Pedro."Linjerna i skissen förmedlar känslan av att ta sig överallt, helt utan att stanna; ett progressivt liv. Jag ville nå en organisk känsla genom att använda handgjorda material och flödande linjer när jag designade bilen. Jag hoppas kunna förmedla en känsla där bilens form blir mindre definierad, utan snarare befinner sig i konstant förändring tillsammans med sin rörelse."
 
 
 

JAG HOPPAS KUNNA FÖRMEDLA EN KÄNSLA DÄR BILENS FORM BLIR MINDRE DEFINIERAD, UTAN SNARARE BEFINNER SIG I KONSTANT FÖRÄNDRING TILLSAMMANS MED SIN RÖRELSE.

Pedro Henriques
 
 
 
Lexus passionen för konst och design är ständigt närvarande och visas årligen upp på Milan Design Week. Den här sommaren öppnade dessutom Lexus pop up galleriet UX Art Space i Lissabon, där ett flertal verk, bland annat från Pedro Henriques visas upp.