2019 lexus news chantilly 810x1080 rx 1

LEXUS FIRAR 30 ÅR PÅ CHANTILLY ARTS & ELEGANCE RICHARD MILLE

  • Lexus firade 30 år under det internationella eventet där allt från bilar till konst och en exklusiv livsstil hyllas.
  • Under Concours d’Élégance presenterades Lexus LC Convertible Concept tillsammans med en modell som var klädd i haute couture från modehuset Haider Ackermann.
  • Europapremiär för nya Lexus RX.
  • Gyorin Kozane (Armour of Scales) skapades av den spanska konstduon Antoñito & Manolín och vann förstapris i tävlingen Lexus UX Art Car.
  Den 30 juni firade Lexus 30 år som ett globalt premiumbilsmärke under Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Ett av europas största lyxevent när det kommer till att hylla exklusiva fordon, konst och livsstil.
  Lexus var officiell sponsor under den femte upplagan av eventet som arrangerades på den historiska platsen Château de Chantilly i Frankrike, 50 km norr om Paris. Detta event är internationellt känt som en elegant utställning där de finaste klassiska/moderna konceptbilarna tävlar om vem som har den bästa montern. Det arrangeras en parad, där några av de vackraste bilarna i världen visas upp, samtidigt som auktioner och aktiviteter med temat "art de vivre à la Française" avlöser varandra.
  Eftersom detta är ett event som är dedikerat till lyx, stil och hantverk var det en perfekt plats för Lexus 30-årsfirande.
 •     2019 lexus news chantilly 810x1080 lc

  LEXUS LC CONVERTIBLE CONCEPT

  Lexus LC Convertible Concept gjorde sin världsdebut på Geneva Motor Show 2019 och visar upp en studie i hur en ny, och öppen version av flaggskeppscoupén LC skulle kunna se ut. Temat ”ultimat skönhet i varje detalj” genomsyrar LC Convertible Concept, i allt från vindrutans aggressiva vinkel till de mjuka linjer som markerar var interiör och exteriör möts. LC Convertible Concept presenterades under Concours d’Élégance i Chantilly, följd av en modell iklädd haute couture från modehuset Rochas.

 •     2019 lexus news chantilly new rx

  EUROPAPREMIÄR FÖR NYA RX

  Nya Lexus RX hade europeisk premiär under Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. Den uppdaterade versionen av Lexus SUV har fått snyggare styling samt justerade upphängnings- och bromssystem som förhöjer både körupplevelse och prestanda. Nya RX är även världens första SUV med BladeScan-teknik som integrerats med LED-strålkastarnas Adaptiva helljussystem.

  Nya RX presenterades tillsammans med nya ES, RC F Track Edition och den lika berömda som sällsynta supersportbilen Lexus LFA.

 •     2019 lexus news chantilly 810x1080 ux

  RESULTATET I TÄVLINGEN LEXUS UX ART CAR

  Chantilly hade tusentals besökare och de var alla domare i den europeiska tävlingen Lexus UX Art Car där vinnare blev Gyorin Kozane (Armor of Scales) skapad av den spanska konstduon Antoñito och Manolín. Ett färgstarkt och detaljerat konstverk som bar samma skimrande lyster som fiskfjäll. Välrenommerade konstnärer som bland annat är kända för Trini Salamanca och Pablo Parraga.

  Antoñito och Manolín är självlärda konstnärer som skapar experimentella möbler med geometriska former och en tilltalande enkelhet. Deras stolar, byråer och skulpturer bär en förfinad brutalism samtidigt som deras val av färg och material hyllar moder jord.

  Som de vinnare av Lexus UX Art Car kommer Antoñito och Manolín att bjudas in till Milanos designvecka 2020. En av världens främsta designutställningar där Lexus har haft en stor närvaro sedan 2005.

 • ANDRA TÄVLANDE

  Name, av Leitmotiv
  Leitmotiv arbetade på plats i Chantilly för att förvandla Lexus UX till en konstinstallation. Varje konstnär använde en del av bilen för att uttrycka sina personliga tolkningar av temat vilket gav UX flera olika identiteter. Från illustrerande och drömsk till abstrakt och spontan.

  Leitmotiv är ett konstkollektiv bestående av tre franska konstnärer: Keim, Wozdat och Ygrek. Alla tre har varsin individuell konstexamen men de har alla ett gemensamt intresse för urban konst. Deras samlade kunskaper är därmed breda och när de kombineras bildas en stark visuell energi.

  The Way of the Samurai av René Turrek
  I The Way of the Samurai spraymålade René Turrek Lexus UX passagerarsida med korta linjer i olika färger och tjocklekar för att symbolisera kraften och den moderna tekniken som Lexus varumärke står för. Genom att använda neonskärmar skapade han sedan specialeffekter som gjorde att bilens karaktär skiftade när man tittade på den i dagsljus eller under ultraviolett ljus.

  På förarsidan hade linjer som efterliknar ett samurajsvärd. Linjerna var applicerade på en grå bakgrund som reagerar med ett silvervitt skimmer då t.ex solljus eller en kamerablixt reflekteras mot ytan.

  Turrek är en tyskfödd graffitikonstnär och designer som har utvecklat nya färgtekniker och specialeffekter. Detta är hans andra Art Car för Lexus då han tidigare har förvandlat en NX till ett konstverk under Lexus Forum i Osnabrück 2015