SMAKRESAN

TRADITIONELLA SMAKER: AVSNITT 7

Presenteras av Lexus och Condé Nast International.

 •     Episode Seven Meet Tom Kitchin Image

  SMAKRESAN

  MÖT TOM KITCHIN

  I det sjunde avsnittet av Lexus Smakresa presenteras Skottlands kulinariska kung, Tom Kitchin. På hans rustika restaurang The Kitchin som ligger precis vid vattnet i Edinburghs historiska hamn Leith, serverar han sin lika naturliga som moderna vision av traditionell skotsk husmanskost.

  Tom sätter sig bakom ratten i Lexus RX och reser genom det vackra skotska landskapet där han träffar sina specialleverantörer av färska råvaror. Här får han tillexempel tag i vilda bär som han planerar att servera tillsammans med ripor som jaktlaget precis har levererat.

 •     Episode Seven Award Winning Quality Image

  SMAKRESAN

  PRISBELÖNT KVALITET

  Toms meny har en lika modern som lokal förankring. En mix som gav honom en Michelin-stjärna bara en månad efter att restaurangen öppnade 2006. Ett pris som dessutom gjorde honom historisk genom att han då blev den yngsta skotten någonsin att tilldelas en stjärna. Tillsammans med sin fru och affärspartner Michaela driver han flera kända restauranger som till exempel The Scran & Scallie, en avslappnad gastropub i Stockbridge, och The Bonnie Badger, ett hotell med 14 rum och restaurang i East Lothian.

 •     Episode Seven Meet The Lexus RX Image

  SMAKRESAN

  MÖT LEXUS RX

  Den sofistikerade SUV:en Lexus RX erbjuder en hög nivå av elegans och generöst utrymme. Djärva karosslinjer öppnar upp för en värld av oöverträffad komfort, rymd och elegans. "Den är gjord för Skottland", säger Tom. "De böljande bergen, de snäva lands- och kustvägarna är ingen match för denna starka och kompromisslösa SUV."

    2020 lexus journeys in taste episode 7 quote background
    2020 lexus journeys in taste episode 7 quote portrait

"VARJE GÅNG JAG ÄR UTE PÅ LANDET HITTAR JAG NYA RÅVAROR SOM GER EN GNISTA TILL NYA SPÄNNANDE SMAKSENSATIONER."

Tom Kitchin, Kökschef