1 lexus lc convertible hero

LEXUS NYHETER

LEXUS LC 500 CONVERTIBLE HAR EUROPAPREMIÄR UNDER GENEVA MOTOR SHOW 2020.

 • Tack vare Lexus uppmärksamhet på detaljer har LC C en fantastisk silhuett, både upp- som nedcabbad.
 • Ett perfekt exempel på Lexus syn på "Exhilarating Performance" - i cabrioletformat.
 • Noggranna och genomtänkta kupélösningar som återspeglar Lexus filosofi "Human Centered".
Den efterlängtade cabrioletversionen av flaggskeppskupén Lexus LC 500 kommer att göra sin europeiska debut den 3 mars på Geneva Motor Show 2020.

LC-modellerna är representativ för Lexus utveckling mot att bli ett fullskaligt livsstilsvarumärke, som skänker körglädje och spänning samtidigt som det berika kundernas livsstil. Nya LC 500 Convertible ansluter sig till Lexus halo-modeller vilket ger unika körupplevelser som stimulerar alla sinnen.

Exteriören i nya LC presenterar en mix av kupéns unika taklinje med en cabriolets unika karaktär, vilket gör att den har en fantastisk silhuett, både upp- som nedcabbad. Interiördesignen säkerställer att allt från tonneau-skyddet till de exklusiva materialvalen blir en naturlig del av designen.

Denna helt nya Lexus-modell följer Lexus filosofi "Exhilarating Performance" och skapar på så sätt en spännande körupplevelse som bara kan upplevas i en cabriolet.

Kupéns struktur är optimalt utformad för att erbjuda en hög dynamisk prestanda som följer förarens intentioner. Och tack vare bilens robusta V8-motor accelererar LC 500 Cabriolet på ett lika behagligt som linjärt sätt. För att ytterligare förbättra körupplevelsen är LC 500 Convertible även utrustad med nackvärmare och en transparent vindavvisare - som säkerställer den höga komforten och tystheten som är djupt rotad i Lexus DNA.

Nya LC 500 Convertible har planerad säljstart sommaren 2020.

    2 lexus lc convertible hero
DE FRÄMSTA FUNKTIONERNA HOS LC 500 CONVERTIBLE

Oavsett om suffletten är upp -eller nedcabbad har nya LC Convertible en fantastisk design tack vare Lexus höga detaljfokus.
 • Med en yttre styling som baseras på kupé-versionen av LC behåller cabriolet-versionen utmärkt aerodynamisk prestanda, optimal viktfördelning och integrerar funktionell skönhet i varje enskild designdetalj. Det mjuka taket ger LC C sportig silhuett som passar perfekt hos en cabriolet. Bagageluckans linjer har lyfts och breddats för att skapa en kaross som framhäver den låga, men samtidigt breda, hållningen.
 • För att säkerställa att cabriolet-versionen av LC 500 behåller en vacker silhuett när den är nedcabbad lagrar den automatiska hela cabriolet-mekaniken under ett integrerat tonneau-skydd. Vi har även skapat en skarp linje som slutar vid dörrens slut vilket ger LC Convertible en dynamisk profil.
 • Det 4-lager mjuka tygtaket har utformats för att behålla kupéns taklinje utan att stödramen syns genom tyget. Dessutom har takets tyg tillverkats för att säkerställa optimal spänst som gör att det aldrig blir skrynkligt samtidigt som det erbjuder förbättrad ljudisolering.
 • Färgpaletten är noggrant utvald och går att kombinera för att tillgodose kundens högt ställda krav.
 • Interiören har detaljer som quiltning och perforeringsmönster på stolens övre del samt en "L" -logotypen präglad på baksidan av nackstöden.
 • The interior features details such as gradating quilting and perforation pattern on the upper portion of the seats, as well as the “L” logo embossed on the back of headrests.
 • När du öppnar och stänger det mjuka tygtaket kontrolleras rörelsen noggrant, särskilt i början och slutet, för att ge en känsla av kvalitet och säkerhet. Takets och tonneau-skyddets rörelse har synkroniserats exakt för att uppnå en elegant och naturlig rörelse, samtidigt som de garanterar klassledande öppnings- och stängningshastigheter.
 • Taket kan öppnas eller stängas i upp till 50 km/h, och en animationsdisplay är placerad i instrumentpanelen, vilket gör det möjligt för föraren att enkelt övervaka hela driftförloppet.
Fusion av Lexus körsignatur "Exhilarating Performance" med en konvertibel körupplevelse
 • LC 500 Convertible har en karrosstruktur som är designad för att uppnå samma nivå som en kupé genom att erbjuda både vacker styling och tillräckligt med bagageutrymme.
 • Tack vare den strategiska placeringen och formen på det bakre upphängningsanordningen har bilens struktur förbättrats avsevärt. Stödet består av lättaluminium som minimerar vikten samt en prestandadämpare som används för högkvalitativ körkomfort. Andra stöd är placerade under karossen och material som magnesium och aluminium används för att uppnå både hög styvhet och låg vikt. Resultatet är en dynamisk prestanda som följer förarens minsta vink.
 • 5,0-liters V8-motorn är kopplad till automatväxeln DirectShift-10 och ger LC C en aggressiv acceleration. Effekten är avstämd enligt ett körschema med jämna accelerationstecken under normala förhållanden samt maximal acceleration när föraren så önskar.
 • För att göra V8-motorn i LC 500 Convertible ännu roligare när den är nedcabbad skickar en ljudgenerator ut motorljud via instrumentpanelen medan en avgasventil förstärker det kraftfulla motorljudet utanför kupén.
    3 lexus lc convertible hero
En kupédesign som följer filosofin "Human Centered".
 • För att skapa utrymme för spänning bakom ratten utan att störa viktiga konversationer inuti kupén fokuserade Lexus designers på aerodynamisk design. En av lösningarna var den transparenta polykarbonatvindavvisaren som hanterar vindflödet inuti bilen och på så sätt skapar en extra tyst kupé.
 • Ljud är en viktig del av Lexus DNA och därför har man skapat en atmosfär i LC 500 Convertible som med sitt gripande motorljud stimulerar alla sinnen. Active Noise Control (ANC), i kombination med ljudisolering och absorptionstekniker, reducerar effektivt bort oönskat brus och andra obehagliga ljudfrekvenser.
 • Ljudanläggningen i LC 500h reproducerar de oljud som kan uppstå från instrument, sång eller inspelningsmiljön. Dessutom förändras akustiken automatiskt när suffletten är upp- eller nedfälld.
 • Lexus Climate Concierge styra automatiskt luftkonditionering, sätesvärmare, nackvärmare och rattvärmare. Systemet anpassar sig efter om suffletten är upp- eller nedcabbad vilket gör Cabriolet-versionen av LC 500 bekväm att färdas i oavsett vilken temperatur det är utomhus.
Dimensioner och specifikationer för Lexus LC 500h Convertible.
Total längd:
4 760 mm
Total bredd:
1 920 mm
Total höjd:
1 350 mm
Hjulavstånd:
2 870 mm
Takdrift:
Öppen: 15 sek / stäng: 16 sek