venice film festival hero

LEXUS NYHETER

LEXUS ÄR OFFICIELL BIL FÖR DEN 77:E INTERNATIONELLA FILMFESTIVALEN I VENEDIG

  • För fjärde året i rad är Lexus officiell bil för filmfestivalen i Venedig som äger rum på ön Lido i Venedig 2–12 september 2020. I år är Cate Blanchett ordförande för den internationella juryn, medan den italienska skådespelaren Anna Foglietta tar hand om filmfestivalens invignings- och avslutningsceremonier.

    Förmågan att skapa unika upplevelser, väcka nya känslor och tända passioner är bara några av de egenskaper som förenar filmvärlden och Lexus. Oavsett om det rör sig om en konstfilm eller en Lexus är huvudingredienserna desamma – det krävs ett gediget hantverk, stor detaljomsorg och en förmåga att sätta människan i centrum för att skapa äkta, unika känslor och oförglömliga minnen.

    Filmfestivalen i Venedig är en perfekt plats för den italienska premiären av två modeller som förkroppsligar Lexus kärnvärderingar: ständig innovation och en unik, personlig stil.

    ”I år bekräftar Lexus ännu en gång sin koppling till filmen, en värld som vi delar många värderingar med, men framför allt förmågan att skapa känslor tack vare hantverket bakom den färdiga produkten och en smart användning av avancerade teknologier”, säger Maurizio Perinetti, chef för Lexus i Italien. ”I år representeras dessa värderingar på ett förnämligt sätt av förhandsvisningarna av UX 300e och LC Convertible, två bilar som visar prov på Lexus design, vår filosofi att sätta människan i centrum, vår innovationsförmåga och vår visionära anda.”

    Som officiell bil för hela festivalen får Lexus äran att ackompanjera skådespelare och andra kända ansikten från filmvärlden till den röda mattan. Det sker med 36 bilar, där LC Convertible och nya elbilen UX 300e får sällskap av Lexus självladdande elhybrider i form av SUV:ar, sedanen ES och coupéversionen av LC. Under festivalen kommer UX 300e också att stå i centrum för en fängslande utställning nära röda mattan som ger alla besökare och filmälskare chansen att uppleva den exklusiva förhandsvisningen av Lexus Electrifieds framtidsvision.