1 2020 ux newsroom article

NYHETER FRÅN LEXUS

UX 300e: LEXUS FÖRSTA ELBIL ERBJUDER KLASSLEDANDE KVALITET OCH 10 ÅRS BATTERIGARANTI

UX 300e är ett resultat av vår unika erfarenhet av att bygga över 1,7 miljoner elhybrider sedan 2005. Den ojämförliga kvaliteten och tillförlitligheten är ett signum för Lexus. Den nya elbilen drar nytta av lyxbilstillverkaren Lexus världsledande kompetens inom batteriteknologi, kontrollenheter och elmotorer.
NYUTVECKLAT LITIUMJONBATTERI
Nya UX 300e är utrustad med ett högkapacitetsbatteri på 54,3 kWh som ger en räckvidd på upp till 315 km enligt WLTP-körcykeln. Litiumjonbatteriet består av 288 celler och är placerat under golvet och baksätet för att ge en lägre tyngdpunkt och all den plats du kan förvänta dig av en mindre SUV.
MAXIMAL RÄCKVIDD OCH LIVSLÄNGD
För optimal kontroll och maximal räckvidd övervakar batterisensorer spänningen och temperaturen i varje enskild battericell. I kombination med vårt avancerade batteristyrsystem maximerar det batteriets praktiska kapacitet så att bilens räckvidd ökas.

För UX 300e har Lexus utvecklat ett avancerat luftkylsystem för batteriet som är både säkrare och lättare än vätskekylda system. Genom att låta kyld luft cirkulera inuti batteripaketet säkerställs en stabil batteriprestanda även i höga hastigheter och efter upprepade snabbladdningar. Systemet är kopplat till luftkonditioneringen och förbättrar såväl bilens prestanda som batteriets laddförmåga och livslängd.

Maximal tillförlitlighet var ledordet när vi utvecklade batterivärmesystemet. En värmare under varje batterielement minimerar risken att låga temperaturer påverkar räckvidden och säkerställer att du alltid kan utnyttja motorns fulla kraft, direkt efter start.

För en lång och problemfri livslängd är batteripaketet förseglat med gummipackningar för att skydda det mot vatten och vägdamm.
        2 2020 ux newsroom article
10 ÅRS BATTERIGARANTI
Vi är så säkra på vår batteriteknologi att vi erbjuder 10 års batterigaranti (upp till 100 000 mil). Garantin gäller alla funktionsfel på batteripaketet och om kapaciteten sjunker under 70%, under förutsättning att du följt rekommenderade serviceintervall hos en Lexus-auktoriserad serviceverkstad. Jämfört med branschstandarden på 8 års tillverkargaranti (upp till 16 000 mil) om batterikapaciteten sjunker under 70% och 5 års garanti (upp till 10 000 mil) vid funktionsfel på batteripaketet.

Förutom den utökade batterigarantin får du som väljer UX 300e 3 års nybilsgaranti och 5 års garanti (upp till 10 000 mil) på fel på drivlinan.

”Vår erkända ledarposition inom elektrifiering tillsammans med detta 10-åriga åtagande ger en helt ny nivå av trygghet för köpare som överväger en elbil i detta segment”, säger Pascal Ruch, chef för Lexus Europe.
PRECISIONSBYGGD TRANSAXEL
En ny, extremt kompakt transaxel med tre axlar och reduktionsväxel som tillåter höga motorhastigheter ger klassledande prestanda och extremt låg bullernivå. För längre livslängd och en extremt smidig gång har Lexus ingenjörer förbättrat transaxeln med specialpolerade kuggar, en ljuddämpande inklädnad och ett specialkonstruerat smörjsystem.
ELMOTOR MED HÖG EFFEKT
UX 300e har en helt ny elektrisk drivlina med en kraftfull elmotor på 204 hk som driver framhjulen. Det ger bilen en naturlig och direkt acceleration (0–100 på 7,5 sekunder) och en toppfart på 160 km/h.
LEXUS VÄLKÄNDA KVALITET
För att säkerställa att Lexus första elbil håller samma höga kvalitet som våra andra modeller byggs UX 300e parallellt med elhybrider på Lexus prisbelönta Kyushu-anläggning. All tillverkning övervakas av våra hantverksmästare, Takumi. Takumi är kända för sin detaljomsorg och sina extrema kvalitetskrav – Lexus strävar efter att varje bil vi bygger ska hålla en kvalitet i absoluta världsklass.