milan design week 2020 hero image

LEXUS DESIGN AWARDS

ELEKTRISK STÄMNING UNDER MILAN DESIGN WEEK 2020

Loop.pH, en världsberömd designstudio som har sitt huvudkontor i London, fick uppdraget att presentera sin vision kring hur en elektrifierad framtid, där transport som engagerar och stimulerar sinnena, skulle kunna se ut. Lexus och Loop.pH hade ett gemensamt mål. De ville skapa en uppslukande upplevelse som inspirerats av visionen ”LEXUS ELECTRIFIED” samt konceptbilen LF-30 Electrified, som också kommer att finnas på plats.
Utställningen med namnet “SENSES ELECTRIFIED” kommer att visas upp under årets upplaga av Milan Design Week.
Mathias Gmachl, grundare och chef för Loop.pH säger ”Vi tycker verkligen om att arbeta med Lexus varumärke eftersom det både är visionärt och mänskligt centrerat. LEXUS ELECTRIFIED syftar till en förlängning av dina sinnen. Utställningen tar därför med dig på en resa genom en serie med uppslukande miljöer som visar de möjligheter en elektrifierad värld erbjuder."
På samma plats som denna visionära utställning visas upp kommer även de sex finalisterna i Lexus Design Award 2020 presentera sina bidrag via en interaktiv skärm. Detta är det åttonde året som Lexus Design Award går av stapeln och i år bevisar vi mer än någonsin att designtävlingen är en unik plattform för unga designers som vill demonstrera och vidareutveckla sin talang. Under eventet kommer en internationell jury bestående av kända designers välja ut en Grand Prix-vinnare bland de sju bidragen.

  

  
    milan design week 2020 body content item image

MILAN DESIGN WEEK 2020

LOOP.PH

Loop.pH är en experimentell London-baserad designstudio som arbetar inom områdena design, arkitektur och vetenskap. Studion grundades 2003 av Mathias Gmachl och Rachel Wingfield med målet att skapa nya kreativa platser som utmanar det som redan finns. Idag skapar studion visionära upplevelser och miljöer som gör att människor får drömma sig bort och därmed föreställa sig nya visioner som är direkt hämtade från framtiden. Loop.pH utforskar rollen som konst och design har i det offentliga rummet genom att bland annat vara närvarande utanför konstgallerier, museer och laboratorier.

Deras arbete går ut på att spekulera i framtida scenarier och på sätt undersöka sociala och miljömässiga effekter av nya biologiska och tekniska under. Miljöerna som de skapar bygger på symbiosen mellan levande material och digitala verktyg. Loop.pH samarbetar med en rad kunder för att skapa varumärkesupplevelser och offentliga initiativ samt håller i internationella föredrag och workshops.

Bland deras uppmärksammade jobb hittar vi bland annat Mind Pilot för Design Museum London 2018, OSMO på TED2015 och Hybrid Art Project för Lexus Ryssland 2010.