2020 lexus lda 2021 mentors announcement hero

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS PRESENTERAR TRE MENTORER FÖR LEXUS DESIGN AWARD 2021

De tre framstående designstjärnorna representerar en bred bakgrund inom en rad kreativa discipliner.

Från vänster: Joe Doucet, Mariam Kamara och Sabine Marcelis
TOKYO, Japan (18 augusti 2020) – Lexus har tillkännagivit tre mentorer för Lexus Design Award 2021, den internationella designtävlingen som för närvarande tar emot bidrag från världens och framtidens designers. Arkitekten Mariam Kamara och designern Sabine Marcelis debuterar som mentorer tillsammans med designern/uppfinnaren Joe Doucet som återvänder för sitt andra år. En fjärde mentor tillkännages senare i höst.
Varje mentor bidrar med sitt unika perspektiv och sin expertis till de utvalda finalisterna. Den Nigerianska arkitekten Mariam Kamara skapar utrymmen som möjliggör, värderar och ger en bättre livskvalitet i sina projekt över hela världen. Sabine Marcelis, baserad i Nederländerna, arbetar inom material, installation och objektdesign och söker det speciella för att skapa oväntade upplevelser. Joe Doucet, designer, entreprenör, uppfinnare och kreativ chef, fokuserar på att hitta lösningar för dagliga samhällsutmaningar inom produkt-, möbel-, miljö- och teknikdesign.
"Som ny medlem i mentorteamet är jag mycket glad över att se idéerna från vår framtida generation av designers. Nu, mer än någonsin, kommer innovativa designledda idéer att spela en viktig roll i att forma vår framtid. Jag kan inte vänta med att vägleda och hjälpa till att forma och förverkliga dessa idéer med dem, med fokus på hållbara produktionsprocesser och innovativa och miljövänliga materialval. Nu är det dags att tänka radikalt så jag hoppas att de inlämnade projekten kommer att vara exakt det!" Säger Sabine Marcelis.
Bedömningskriterierna för Lexus Design Award baseras på Lexus varumärkesprinciper: Anticipate, Innovate och Captivate. Bland de globala deltagarna kommer sex finalister att väljas ut för vidare vägledning av våra noga utvalda mentorer. Från och med starten kommer våra mentorer att ha ett nära samarbete med finalisterna, och erbjuder detta unika mentorprogram under flera månader med direkt feedback och utveckling fram till den slutgiltiga presentationen inför Grand Prix-bedömningen. Med sina olika bakgrunder och discipliner ger våra mentorer de kommande skaparna en lång rad värdefulla råd och nya perspektiv.
Dessutom är vi glada att kunna meddela att kuratorn Paola Antonelli från MoMA NYC, som varit med i juryn sedan priset började, och Simon Humphries, chef för Toyota & Lexus Global Design, Lexus International, kommer att fortsätta som domare för Lexus Design Award 2021.
De sex finalister som valts ut kommer att ta fram sina idéer till prototyper, med vägledning av sina mentorer, som sedan kommer att presenteras under Milan Design Week i april 2021.
De sista deltagarna i juryn och mentorerna kommer att tillkännages senare i höst.
Anmälningar till Lexus Design Award 2021 kommer att tas emot fram till den 11 oktober.
Lexus Design Award 2020 pågår fortfarande och avslutas den 1 september då Grand Prix-vinnaren kommer att utses.
Läs mer om Lexus Design Award 2021 här: https://discoverlexus.com/highlights/entries-open-for-lexus-design-award-2021

Officiell Hashtag: #LexusDesignAward
OM LEXUS
Lexus lanserades 1989 i samband med den sedan som kom att bli flaggskeppet i flottan, och en serviceupplevelse som kom att definiera vad premium innebär.
1998 introducerade Lexus kategorin lyxig SUV i och med lanseringen av Lexus RX. Lexus, ledaren inom premium elhybrider, levererade världens första premium elhybrid och har sedan dess sålt över 1,5 miljoner självladdande elhybrider.
Ett globalt premiumbilsmärke med en oöverträffad djärvhet, kompromisslös design, exceptionellt hantverk och spännande prestanda. Lexus finns idag i över 90 länder världen över.
OM LEXUS DESIGN PRIS

Lexus Design Award startades 2013 och är en internationell designtävling som riktar sig till kommande innovatörer från hela världen. Priset syftar till att främja tillväxten av idéer som bidrar till samhället genom att stödja designers och skapare vars verk kan hjälpa till att forma en bättre framtid. Det ger en unik möjlighet för varje finalist att arbeta med en globalt erkänd designer som mentor för att skapa prototyper av deras mönster och sedan ställa ut dem vid en av designkalenderns viktigaste händelser.