2018 lexus lda hero

LEXUS DESIGN AWARD 2018

FINALISTER I PRESTIGEFYLLDA LEXUS DESIGN AWARD 2018

Lexus International har presenterat de 12 finalister som har möjlighet att vinna prestigefyllda Lexus Design Award 2018. I år är det den sjätte upplagan av Lexus Design Award som bjuder in unga designers från hela världen. Talangerna fick som uppdrag att lämna in idéer som baseras på årets tema "CO-", ett latinskt prefix som betyder "Med eller tillsammans i harmoni”. CO- utforskar möjligheterna kring hur design kan hjälpa till att hitta lösningar, och övervinna hinder, för en rad globala utmaningar genom att länka samman naturen med samhället på ett harmoniskt sätt.
Med över 1300 inskickade bidrag från 68 länder var deltagandet under Lexus Design Award rekordhögt. Sir David Adjaye poängterade "Det har varit spännande att få insikt i hur nästa generations designers översätter nya koncept och filosofier till innovativa lösningar som anpassas till problem som vi ser idag." Tidigare Lexus Design Award finalister och vinnare har rönt stor framgång. Ett av exemplen är 2014 års "Iris" av Sebastian Scherer som vann den tyska designpriset 2016. Även 2015 års "Sense-Wear" av Caravan vann Venice Design Week’s Wearable Technologies Contest 2016.
En jury bestående av välrenommerade domare valde efter noggrant övervägande ut 12 finalister. Till den redan starka jurygruppen adderades även de världsberömda arkitekterna David Adjaye och Shigeru Ban. Bland de 12 finalisterna valdes fyra stycken bidrag ut för att skapa en prototyp på sin design tillsammans med mentorerna och välrommerade kreatörerna Lindsey Adelman, Jessica Walsh, Sou Fujimoto och Formafantasma.
De fyra prototyperna, och detaljerade presentationer av de åtta resterande finalisternas bidrag, presenterades under Lexus Design Award under Milan Design Week i april 2018. På plats under en av världens största designmässor fick finalisterna sedan möjlighet att presentera sina bidrag för jurymedlemmar och internationella medier. Efter dessa presentationer korades sedan en Grand Prix-vinnare.
Mer information och bilder kan du hitta här:
Lexus Design Award hemsida
Instagram: @lexusdesignaward
Officiella hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;

Ytterligare detaljer om Lexus närvaro vid Milan Design Week 2018 * meddelades i mitten av februari på Lexus Design Event på Lexus.se.

*Världens största designutställning, även känd som Salone Del Mobile, presenterar kända varumärken och designers i form av utställningar och event i en mängd olika kategorier som till exempel möbler, mode och textilier.