lda david adjaye

LEXUS DESIGN AWARD

SIR DAVID ADJAYE ANSLUTER TILL JURYGRUPPEN FÖR LEXUS DESIGN AWARD 2018

Lexus är stolta över att presentera den visionära arkitekten Sir David Adjaye som det senaste tillskottet till jurygruppen för Lexus Design Award 2018. Adjaye är en av sin generations mest inflytelserika arkitekter och kompletterar en jurygrupp i världsklass som nyligen även fick tillskott av den innovativa arkitekten Shigeru Ban. Genom Lexus Design Award kommer Sir David Adjaye och de andra domarna att lyfta fram nästa generations globala kreatörer och designers.
Varje år strävar tusentals unga kreativa talanger från hela världen mot att få med sitt bidrag i Lexus Design Award. Tävlingen där de har möjlighet att få mentorskap från etablerade globala designers, prototypfinansiering samt en inbjudan till att presentera sig själva, och sitt projekt, under Lexus Design Event på Milan Design Week. Sir David Adjaye och de övriga domarna kommer att välja de 12 finalister som har tolkat årets tema "CO-" bäst samt tydligt återspeglat Lexus fokus på att bra design kan göra världen till en bättre plats. Under Milan Design Week 2018 kommer Adjaye och övriga jurymedlemmar dela ut det eftertraktade Grand Prix-priset till en av de lyckliga finalisterna.
Lexus Design Award är en fantastisk språngbräda för unga designers från hela världen genom att skapa en mer inkluderande framtid. Jag är hedrad över att vara en av de personer som får sitta i juryn och på så sätt presentera dessa begåvade designers för världen. Dessutom känner jag starkt för årets tema. När vi antar oss 2000-talets utmaningar är det viktigare än någonsin att vi kan samarbeta över fler discipliner." - Sir David Adjaye.
Sir David Adjaye är utnämnd till en av världens 100 mest inflytelserika personer av Time Magazine och denne brittiska arkitekt, med rötter i Ghana, dubbades även till riddare 2017 för sina framgångar som arkitekt. År 2016 mottog Adjaye även Panerai London Design Medal. Hans senaste projekt är designen av National Museum of African American History and Culture - ett Smithsonian Institution museum på National Mall i Washington D.C. En imponerande arkitektonisk bedrift där han bland annat inkluderade ett motiv av en krona från en Yoruba-skulptur med nigerianskt ursprung.
Tävlingsbidrag till Lexus Design Award 2018 kan skickas in från den 24 juli till och med den 8 oktober 2017. De 12 finalisterna utses i januari 2018 och Grand Prix-vinnaren kommer att koras under Milan Design Week den 16 april 2018. Mer information om Lexus Design Award 2018 LexusDesignAward.com