2019 lexus design awards entries

LEXUS DESIGN AWARD

LEXUS DESIGN AWARD 2020 - ANMÄLAN ÄR ÖPPEN

DESIGN SOM FÅR FRAMTIDEN ATT SE LJUS UT
Nu är det dags för den åttonde upplagan av Lexus Design Award. En unik tävling som har skapats för att uppmärksamma framtidens designtalanger samt inspirera till ny progressiv design som bidrar till en ljusare framtid. Anmälan till årets tävling har nu öppnat!
FÖRUTSE. FÄNGSLA. FÖRNYA.
Deltagarna ska presentera en kreativ idé som utgår från Lexus tre grundpelare: Förutse, Fängsla och Förnya. Idéen ska även förhålla sig till framtida behov hos både enskilda individer och samhället i stort. Anmälan till den åttonde upplagan av Lexus Design Award 2020 är öppen mellan den 1 augusti till 14 oktober 2019.
VINN ETT MENTORSKAP I NEW YORK
I början av 2020 kommer Lexus att tillkännage sex finalister som alla får varsitt exklusivt mentorsprogram i New York. Här kommer renommerade designers, med olika designbakgrunder, agera mentorer till finalisterna. Varje finalist får även upp till 3 000 000 yen (över $25 000) som de får använda för att ta fram en prototyp av sitt unika designkoncept. Deras prototyp kommer sedan att ställas ut i Lexus monter på Milan Design Week 2020.
INSPIRERANDE INNOVATION
Lexus Design Award grundades 2013 med syftet att uppmärksamma framtidens designtalanger samt inspirera till ny progressiv design som bidrar till en ljusare framtid på en global nivå. Varje år har antalet anmälningar ökat stadigt, från hela världen, och förra året lämnade designers från 65 länder in totalt 1 488 bidrag.