2019 lexus lda banner

ANMÄLAN HAR ÖPPNAT TILL LEXUS DESIGN AWARD 2019

Lexus International har nu öppnat anmälan till årets upplaga av populära Lexus Design Award. Sedan starten 2013 har denna internationella designtävling varit en plattform för designers och kreatörer som vill bidra till en bättre värld. Det årliga eventet lockar tusentals lovande designtalanger från hela världen som alla deltar med samma mål i horisonten – de vill vinna den ärofyllda Grad Prix-utmärkelsen.
Att göra världen till en bättre plats att leva på har alltid varit Lexus Design Award huvudsyfte. I år är det sjunde gången tävlingen anordnas och därför är årets tema tydligare än någonsin - ”Design for a better tomorrow”.
Nästa generations designers uppmanas att ta fram kreativa idéer som enkelt kan kopplas samman med de tre grundprinciperna som varumärket Lexus står för: ”Anticipate”, ”Innovate” och ”Captivate”. De ska även utveckla innovativa designlösningar som med färska insikter och smarta lösningar bidrar till ett bättre samhälle i framtiden. Samtidigt ska deras idéer även vinna publikens intresse men främst få vår jurys fulla uppmärksamhet.
De sex finalisterna kommer att presenteras i början av 2019 medan Lexus Design Award domare och mentorer kommer att presenteras under hösten 2018. En grupp som tidigare har bestått av kända branschpersonligheter som Sir David Adjaye, Snarkitecture and Formafantasma.
Vår jury kommer att välja ut de sex bästa idéerna som sedan kommer att utvecklas till funktionella prototyper med hjälp av en produktionsbudget på upp till 3 miljoner JPY (över $25K USD) var. Dessutom får varje finalist support från varsin välrenommerad mentor som kommer hjälpa till att utveckla deras idé till en så bra produkt som möjligt. Prototyperna kommer att visas upp på den välkända designmässan Milan Design Week 2019* där de sex finalisterna kommer att tävla om det eftertraktade Grand Prix-priset.
För att förbereda finalisterna inför Milan Design Week får de varsin mentor som ger dem tips och råd som inte bara hjälper finalisterna att prestera som bäst under Lexus Design Award. Utan som även kommer bidra med ovärderlig kunskap och erfarenhet. En otroligt värdefull möjlighet som oavsett placering i Lexus Design Award kommer att ge deras karriärer en boost så snart tävlingen är över.
Lexus Design Award hemsida: LexusDesignAward.com
Officiell hashtag: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek
* Milan Design Award är världens största designutställning och är även känd under namnet Salone Del Mobile. Här presenteras event och utställningar av varumärken och designers inom en rad olika genrer inklusive möbler, mode och textilier.