DESIGN

STIL OCH DESIGN SIGNERAD LEXUS

Vår design definieras av L-finess. Men vad betyder det? Kortfattat innebär det att vi alltid står för design och teknik i absolut framkant.

L-FINESSE

L-Finesse styrs av tre kärnvärden som ligger till grund för varje estetiskt beslut som fattas.

 • SÖMLÖS FÖRVÄNTAN

  Helt i linje med Omotenashi som är det japanska ordet för gästfrihet, försöker vi alltid göra mer än att bara möta människors önskemål och behov. Vi försöker även förutse dem för det är först då vi hittar lösningarna redan innan behovet uppstår; vare sig det handlar om mjuka, snabba kraftresurser eller en diskret banbrytande belysningssekvens. Hela tiden är kunden i centrum av varje Lexus-upplevelse för att vi alltid ska kunna ha kontroll.

  SKARP I ALL ENKELHET

  Vi strävar kontinuerligt efter att vidga möjligheterna inom allt från teknik till design. Detta innebär dock utmaningar eftersom vi anser att allt vi skapar måste vara enkelt, intuitivt och njutbart att använda. Hur komplicerat det än är. Därför arbetar vi alltid med att förenkla för att finna kärnan i det komplexa.

  FASCINERANDE ELEGANS

  Oavsett vilken Lexus vi pratar om har den en speciell förmåga att dra blickarna till sig. Men vi har även jobbat hårt på att behålla uppmärksamheten genom att dras dig djupare in i upplevelsen. Våra formgivare talar därför om att du ska få uppleva en visuell resa.

SPINDELGRILL

Spindelgrillen signerad Lexus är en av de tydligaste igenkänningsfaktorerna. Den kaxiga framtoningen väcker uppmärksamhet och finns representerad oavsett vilken Lexus-modell du väljer.

L-STRÅLKASTARE

De L-formade strålkastarna och spindelgrillen samarbetar i perfekt harmoni. Vårt namn framhävs därför i varje vinkel samtidigt som vi alltid stävar efter att utvecklas – både teknologiskt och designmässigt.

EN PROFIL MED KARAKTÄR

Varje enskild Lexus har en unik strömlinjeformad profil som accentuerar de avancerade aerodynamiska egenskaperna. Här är design, hantverk, ingenjörskonst och prestanda sammansvetsat till en produkt med ett tydligt syfte.