2017 lda finalists thumb

LEXUS DESIGN AWARDS 2017

FINALISTERNA 2017

Lexus International har utsett de 12 finalisterna för Lexus Design Awards 2017. Tävlingen som lanserades 2013 och som har som syftet att stimulera de idéer som behövs för att vi tillsammans ska kunna bygga en bättre morgondag. 2017 firar Lexus femårsdagen av denna internationella designtävling som stöder designers över hela världen. År 2017 lockade Lexus Design Awards med temat ”YET” inte mindre än 1 152 bidrag med deltagare från 63 länder.
”YET”, eller ”men ändå” eller ”trots det” som vi kanske skulle säga på svenska, är den filosofiska själen i Lexus innovationsarbete. Och därför också lämpligt tema för jubileumsåret. “Yet”–filosofin inspirerar Lexus till att hitta synergieffekter genom att förena till synes oförenliga mål, som till exempel att formge en rymlig bil med ett tight aerodynamiskt yttre. “Yet” fungerar som katalysatorn som kan utlösa en explosion av kreativ potential. “Yet” är helt enkelt vårt sätt att utforska visionära design- och teknikgränser som formar morgondagens upplevelser.
I november 2016 samlades en jury bestående av världsberömda formgivare och kreativa mentorer. Deras uppgift var att bedöma de insända bidragen och efter en mycket noggrann utvärdering, och långa diskussioner, korade juryn 12 värdiga finalister.
Bland dessa 12 valdes sedan fyra bidrag. Dessa fyra fick sedan ta fram prototyper av sina bidrag med full support från kunniga mentorer.
För att de fyra slutfinalisterna skulle få så professionell hjälp som möjligt anlitade Lexus Design Awards 2017 fyra välkända mentorer: de gränslösa formgivarna Neri & Hu, designern Max Lamb, designern Elena Manferdini och konstnären/arkitekten Snarkitecture.
De fyra färdiga prototyperna blev sedan en viktig del av Lexus utställning på årets Milan Design Week, där de visas tillsammans med åtta andra finalisternas bidrag. Design week började den 3 april 2017 med en pressdag där pristagarna presenterar sina bidrag och fortsatte sedan för allmänheten från den 4 till och med den 9 april. Juryn kommer att slutbedöma de fyra prototyperna för att utse Grand Prix-vinnaren, vilket blev finalen på Lexus Design Awards 2017.
Mer och bilder från mässan finns på Lexus Design Awards webbplats:
Lexus Design Awards hemsida www.lexus-int.com/lexus-design-award
Instagram: @lexusdesignaward
Officiella hashtags: #LexusDesignAward; #MilanDesignWeek;