FINALISTER I LEXUS DESIGN AWARD 2020 VIRTUAL GRAND-PRIX

VI FORTSÄTTER STÖDJA DESIGNTALANGER VIA DENNA NYA PLATTFORM

Presenteras av Lexus och Condé Nast International.

TOKYO, Japan - Den 30 juni 2020 tillkännagav vi att vi i år kommer anpassa årets Grand Prix och bedöma Lexus Design Award 2020 i en virtuell miljö. Årets finalister kommer att presenteras i augusti och årets Grand Prix-vinnare kommer att tillkännages den 1 september. "På grund av corona fick vi anpassa årets upplaga av Lexus Design Award" säger Brian Bolain, Lexus International, General Manager för Global Marketing & PR. "Vi kommer dock att fortsätta fokusera på prisets ursprungliga uppdrag som handlar om att ge morgondagens designtalanger support och en bra start i karriären”.
Totalt skickades 2 042 bidrag in från 79 olika länder vilket är ett rekord för Lexus Design Award. Av alla dessa bidrag kommer endast en Grand Prix-vinnare att väljas ut. Dessutom kommer sex finalister presenteras via den virtuella Grand Prix-plattformen och vilka det är kommer en domarpanel som består av Paola Antonelli, Jeanne Gang, John Maeda och Simon Humphries presentera. Domarnas val kommer att baseras på tre viktiga principer för Lexus-varumärket: Anticipate, Innovate and Captivate, med betoning på design som leder till en bättre morgondag.
"Stora designers trivs i svåra situationer och hjälper gärna individer och samhället att hantera oväntade förändringar i vardagen," säger Paola Antonelli. "Årets finalister har redan klarat det första viktiga testet genom att fortsätta leverera bra ideer trots komplexa omständigheter. Vi kommer att sakna att inte kunna gratulera finalisterna personligen, men vi ser fram emot deras experiment och den nya kunskap som de kommer att bidra med under denna virtuella Grand Prix.”
I januari deltog de sex finalisterna i en betydande workshop i New York City. Workshopen satte finalisterna ansikte mot ansikte med fyra hyllade mentorer: Joe Doucet, Bethan Gray, Philippe Malouin och Shohei Shigematsu. Varje mentor delade med sig av sin egen visdom och expertis och INTERSECT BY LEXUS i New York City, Lexus unika livsstils-showroom, fungerade som deras verkstad. Under de följande månaderna har finalisterna haft mycket nytta av sina mentorers löpande vägledning och stöd via mentorskapssessioner online, som fortsätter att stimulera deras kreativa utveckling när de förbereder sina verk för den slutliga bedömningsprocessen. De fyra mentorerna kommer också att delta via den virtuella Grand Prix-plattformen.
FINALISTER UNDER LEXUS DESIGN AWARD 2020
  • Biocraft, av Sutherlin Santo (USA)
  • Feltscape, av Théophile Peju & Salvatore Cicero (Frankrike, Italien / Bor i England)
  • Flash Pak, av Yaokun Wu (Kina / Bor i USA)
  • L.I.C.K., av Irina Samoilova (Ryssland)
  • Open Source Communities, av BellTower (Kenya)
  • Pursewit, av Aqsa Ajmal (Pakistan)
En Grand Prix-trofé, designad av Hideki Yoshimoto, kommer att delas ut när årets Grand Prix-vinnare tillkännages i september. Yoshimoto vann Lexus Design Award 2013 och är idag en framgångsrik designer baserad i London och arbetar med ett antal globala varumärken. Troféns design kommer att baseras på hans tekniska bakgrund och intresse för japanskt takumi-hantverk och denna trofén kommer från och med i år att vara den officiella Lexus Design Award-trofén.
Anmälan till Lexus Design Award 2021 öppnar idag och avslutas den 11 oktober. Domarna och mentorerna kommer att tillkännages under hösten.