MÖT RC F

Med sin låga profil och strömlinjeformade racingdrag har vi i RC F skapat en modell som har tagit Lexus till en ny nivå. RC F är helt enkelt omöjlig att negligera med sin 2+2-kupé som smälter samman med design, avancerad teknik och bilbyggarkonst i absolut världsklass.


 

 
  RC F Key Features
 • Handbyggd V8-kraft

  När en helt ny motor skapas måste man vara noggrann. Därför har 5,0-liters V8-motorn i RC F utsatts för hårda tester på världens främsta racingbanor. Våra Takumis har till och med lyssnat på motorn med stetoskop för att säkerställa att varje motor som lämnar våra fabriker är perfekt avstämd.

 • Kolfiberpaket

  Kolfibertekniken som utvecklades i samband med supersportbilen LFA och tävlingsmodellen IS F CCS-R har nu fått nytt liv i RC F. Ett faktum som innebär att allt från tak och motorhuv till den aktiva spoilern är konstruerade av kolfiber vilket har sänkt vikten på RC F med totalt 9,5 kilo.

 • 19” smidda lättmetallfälgar

  För att skapa en fälg som kombinerar styrka med låg vikt valde vi smidda, och inte formgjutna, 19” fälgar till RC F. Tillverkningsprocessen, där vi likt en smeds hammarslag formar fälgen, gör att metallstrukturen förstärks utan att öka dess vikt. Tekniken har utvecklats i en av världens mest avancerade fälgfabriker tillsammans med legendariska BBS som bland annat tillverkar Formel 1-fälgar.

 • Skinnklädda sportstolar

  De sköna skinnklädda sportstolarna är förstärkta med en ”Integrated foam”- teknik som ger en lika atletisk som stabil känsla. De skönt skålade stolarna och de förstärkta sidopartierna ger dessutom din kropp support vilket gör att du känner dig som ett med RC F genom varje kurva.

UPPLEV RC F

Under den kaxiga fasaden ligger den kraftigaste V8-motorn vi på Lexus någonsin producerat. Motorn har ett enda uppdrag och det är att leverera kompromisslös kraft. Dessutom ingår det beroendeframkallande ljudet som kommer från avgasröret mellan växlingarna medan Torque Vectoring Differential alltid finns där för att hjälpa dig kontrollera kraften som alstras. Detta och mycket mer innebär att själen från en sportbil är mer närvarande än någonsin tidigare i RC F.

UPPLEV SPORTCOUPÉN RC F

Modellen ovan representerar inte hela modellprogrammet.

UTFORSKA LACKALTERNATIV

Anpassa Lexus RC F helt efter dina egna önskemål, experimentera med våra många lackalternativ eller gå vidare till att utforska dess egenskaper och se fler bilder.

Configure your car

Klicka för att rotera

RC F / F White

SE DEN SENASTE REKLAMFILMEN FÖR RC F

Next steps

FLER LEXUS-MODELLER