2019 lexus rc f hero 1920x1080 v2

HELT NYA LEXUS RC F

BYGGD FÖR BANAN

Oavsett om du befinner dig på väg eller bana kommer sportcoupén RC F leverera fantastiska V8-prestanda.

MÖT RC F

Skarpare och mer adrenalinladdad än någonsin tidigare. Nya RC F hämtar inspiration från tävlingsversionen RC F GT3. Utvecklingen av nya RC F leddes från vår anläggning nära Fuji Speedway. En mytomspunnen bana vid foten av Mount Fuji som utgjorde en vital komponent i utformningen av det styva chassit och den racinganpassade hjulupphängningen.


 

 
  key features
 • Förfinad styling

  Varje detalj i nya RC F är designad för att ge en laddad upplevelse, oavsett väder eller väglag.

  LED-lampor med integrerade varselljus, bakre diffuser och en uppdaterad grill med större nät ger RC F ett djärvt utseende. Fronten med detaljer som luftintag för bromskylning förstärker även den motorsportinspirerade stylingen.

  Läs mer om Lexus Design

 • Lexus hantverksmästare, Takumi

  För att RC F:s V8-motor ska kunna poleras på insidan har robotar med dubbla armpar utvecklats samt lärts upp för att i största möjliga mån kunna efterlikna expertkunskapen som bara Lexus hantverksmästare, Takumi, besitter. För de områden som inte ens robotarna kan nå används en typ av pasta som innehåller mikroskopiska aluminiumpartiklar.

  Läs mer om Lexus hantverk

 • Förstärkt prestanda

  RC F är byggd för att kunna leverera exklusiv prestanda och är därför utrustad med den kraftfullaste V8-motorn Lexus någonsin byggt. Motorn är testad under det mytomspunna 24-timmarsracet på Nürburgring samt Pikes Peak Hill Climb i Colorado vilket gör den till en ny måttstock för vad brutal kraft från Lexus verkligen innebär.

  RC F är utrustad med launch control som standard vilket innebär att den gör 0 till 100 km/h på bara 4,5 sekunder. Specialdesignade Michelin Pilot Sport 4S-däck minskar även understyrningen, förbättrar greppet och ökar stabiliteten under extrema väderförhållanden. Aluminiumfästen, ihåliga axlar och ett inloppsrör med mindre luftkompression hjälper dessutom till att göra RC F betydligt lättare. Allt utan att tumma på den höga eleganta komforten som är ett signum för Lexus.

  Läs mer om Lexus F-modeller

 • Innovativ teknologi

  På Lexus förenar vi teknik med innovation för att hitta nya spännande lösningar. RC F:s instrumentpanel representerar en vidareutveckling av supersportbilen LFA:s fantastiska centrumring. Här finner du allt från en digital- och analog hastighetsmätare, TVD-mätare och G-kraft-mätare till ett stoppur som visar exakta tider när du t.ex kör på bana.

  Läs mer om Lexus teknologi

 • Säkerhet

  RC F är en av de säkraste bilarna som vi på Lexus någonsin har byggt. Nya RC F är nämligen utrustad med Lexus Safety System + som med avancerad teknik hjälper till att förhindra tre av de vanligaste olyckstyperna: kollisioner bakifrån, kollision vid filbyte och kollision med fotgängare.

  Vid ett filbyte övervakar RC F fordon som ligger bakom med hjälp av Monitor för döda vinkeln eller saktar ner med hjälp av Dynamisk Aktiv farthållare. Det Aktiva krockskyddssystemet använder även en millimetervågsradar i kombination med en kamera som kan upptäcka fotgängare samtidigt som systemet varnar så snart det är dags att vidta lämpliga åtgärder ute i trafiken.

  Läs mer om Lexus säkerhet

 • Track Edition

  Med Track Editions aggressivare aerodynamiska profil ökas det tillgängliga greppet och därmed styrförmågan i höga hastigheter. RC F Track Edition har dessutom försetts med lättare hjul, bromsok och keramiska bromsskivor i kolfiber vilket resulterar i en ofjädrad vikt som är hela 25 kilo lägre än standardutrustade RC F.

  Den röda skinninteriören kommer som standard tillsammans med Alcantara-säten och röda kolfiberinlägg. RC F Track Edition finns i två olika lackfärger: Ultra White och den exklusiva Nebula Matte Grey.

UPPTÄCK DE OLIKA FÄRGVALEN

Skräddarsy nya Lexus RC F efter dina behov. Experimentera med färgval eller ta del av vårt exklusiva bildgalleri.

Klicka för att rotera

RC F Track Edition / F White

UPPLEV RC F

RC F fångar essensen av en racingcoupé. Under den kaxiga ytan ligger den starkaste V8-motorn som vi någonsin har utvecklat på Lexus. Och när du sitter bakom ratten upplever du det beroendeframkallande ljudet medan Torque Vectoring Differentialen (TVD) ger dig full kontroll vid höga hastigheter.

UPPLEV RC F

Bilen ovan representerar inte hela modellprogrammet.

FLER LEXUS-MODELLER